9 Nyíl

Két világbajnokkal és egy 63 éves legendával indul a második kör

2017. december 22. 12:45 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a kilencedik nap - beharangozó)

Péntek kora délután elkezdődik a második kör a világbajnokságon, amely eddig talán legnagyobb meglepetéseket hozó torna a PDC történetében. Az első körben a legjobb harminckettőből 11 kiemelt játékos esett ki, közülük a legjobb nyolcból Adrian Lewis és Dave Chisnall is, így mind a kettőnek nagy veszélybe került a jövő évi Premier Leaguea. Az első napon a délutáni és az esti etapban is 3-3 pár lép a színpadra, a meccsek mostantól négy győztes szettig tartanak.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Délutáni verseny, 13:30-tól

Gerwyn Price v Ian White

Price a 16., White a 17. kiemeltje a tornának így aztán szoros meccsre van kilátás. Az első körben Price kiváló, 101,55-ös átlaggal, 3-0-val Ted Evettset ütötte ki, míg White szintén kiváló, 96,89-cel Cody Harrisnek mindössze egy szettet engedélyezett, Price-é amúgy a torna negyedik legmagasabb átlaga eddig. A walesinek amúgy is van miért visszavágni, eddig hétszer találkozta, amelyből hatszor White nyert. Idén három meccsük volt, kétszer White-sikerrel, az eddigi egyetlen Price-siker a UK Open negyeddöntőjében jött össze.

Vincent van der Voort v Steve Beaton

steve-beaton-895338.jpg

A holland meglepetésre 3-0-val küldte haza Chisnall-t az első körben, míg Beaton magabiztos játékkal verte az ír William O«Connort. Van der Voortnak 98,90, az angolnak 93,28 volt az átlaga. Van der Voort már visszavonuláson gondolkodott, most a nyolcaddöntőért játszhat. A két rutinos játékos már 15-ször összefutott a PDC-ben, Beaton eddig 9-6-ra vezet. Idény egyszer játszottak, februárban a UK Open kvalifikációjában és Beaton 6-1-re nyert, utolsó négy egymás elleni is az övé volt.

Jan Dekker v Dimitri Van den Bergh

dlookyc8ukm-fb9h4xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Mind a ketten bravúrral léptek túl az első körön, Dekker (95,74) Jelle Klaasent, Van den Bergh (104,17) Buntingot verte meg, a belgáé eddig a torna második legmagasabb átlaga, csak Gerwen előzi meg. Történelmet fognak írni, hiszen a harmadik körbe még egyikőjük sem jutott, utóbbi 2016-ban a második körig ment. Dekker kiválóan kiszállózott az első körben, 64,29-cel csak Gerwen előzi. Egymás ellen ez lesz az első meccs és aki nyer a Suljovic-Thornton győztesével meccsel majd, és a két fiatal formáját elnézve, az sem tűnik vállalhatatlan feladatnak.

Esti verseny, 20 órától

Mensur Suljovic v Robert Thornton

maxresdefault_18.jpg

A másik oldalról nézve, aki ezen a találkozón továbbjut, vagy a belga, vagy a holland fiatalembert kapja, ami nagy esélyt jelent nekik is. Suljovic 3-0-ra, 93,03-mal nyert Kevin Painter ellen, míg Thronton a selejtezős Brendan Dolant ütötte el 96,67-tel és 3-1-gyel az első körben. Összesítésben Suljovic áll jobban, nyolc győzelem van eddig, öt vereség mellett. Idén nem találkoztak, 2016-ban mindháromszor Suljovic nyert, utolsó egymás ellenin, a World Series of Darts Finalsban 6-0-ra.

Gary Anderson v Paul Lim

icpaullim19_0.png

Paul Lim az egyik dartos, aki a selejtezőből jutott el idáig, miután Mark Webster ellen nyert 3-2-re és 95,98-as átlaggal. Anderson száz felett zárt, szettveszteség nélkül győzte le a kanadai Jeff Smith-t. Lim fantasztikus teljesítményét emeli az a tény is, hogy eddig a legtöbb 10 darab 180-as dobta (igaz erre neki két meccse volt, nem véletlen a másik selejtezős és továbbjutó Kevin Münch ugyanennyivel a második). Ha Anderson összeszedett lesz, akkor jön a papírforma, bár ezen a vb-n ilyenre számítani dőreség lenne. Lim 63 évesen élete legnagyobb sikerét érheti el, amihez egy kétszeres világbajnokot, a torna harmadik kiemeltjét kell verni.

Michael van Gerwen v James Wilson

james-wilson-vs-krzysztof-ratajski-set-4-round-1-2018-world-darts-championship-youtube-thumbnail.jpg

A napot a világbajnok, az első körben legmagasabb átlagot, 106,17-et produkáló Michael van Gerwen és a Krzysztof Ratajski legyőző James Wilson (97,94) zárja majd. Gerwen egy játéka alapján szinte minden statisztikai mutatóban nagyot vert már most a mezőnyre, óriási bravúr lenne Wilsontól, ha megállítaná a világ kétség kívül legjobbját. Az adatbázis tanulsága szerint ez még egyszer sem sikerült a korábbi négy meccsen. Mind a négy 2016-ban volt, és 6-0, 6-2, 6-3, 3-0 a sor Gerwen javára. Ebből azért sok minden kiolvasható.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5013518281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása