9 Nyíl

Taylor majdnem csak nullákat írt Pipe neve mellé

2017. december 24. 00:10 - Denis Potvin

William Hill World Darts Championship 2018 - London, Alexandra Palace (a tizedik nap - esti összefoglaló)

Úgy verte Phil Taylor Justin Pipe-ot, hogy az csak kettő leget nyert, de a legenda ezután is elégedetlen volt. Nem mellékesen elbukott a torna negyedik kiemeltje, Daryl Gurney is, így a meglepetések világbajnoksága az esti programban is folytatta a sorozatát. Raymond van Barneveld a nyugodt erő, most is úgy dobált, egy laza száz feletti átlagot. Taylor valószínűleg veri majd Keegan Brown-t, de aztán jöhet neki Gary Anderson, hacsak nem lesz megint meglepetés. Barney-nak pedig jön majd honfitársa, Vincent van der Voort. De mindenekelőtt a szeretet és a meghittség ünnepe. Karácsony. Így kívánunk minden kedves dartsrajongónak, követőinknek meghitt és boldog karácsonyt. Köszönjük, hogy megtisztelő figyelmetekkel idekattintottatok és reméljük a jövőben is így tesztek. Meg fogja érni, ezt az egyet tudjuk mindenki a karácsonyfája alá tenni.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

taylor_8.jpg

ELSŐ FORDULÓS TALÁLKOZÓK:

DARYL GURNEY (NIR) - JOHN HENDERSON (SCO): 2-4 (2-3, 2-3, 3-1, 3-1, 1-3, 1-3)

Ismét elhullott egy csillag, a torna negyedik kiemeltje sem jutott a legjobb 16-ba, Daryl Gurney kikapott John Hendersontól, mert amit el lehet rontani, azt ő ezen a meccsen elrontotta, persze ehhez kellett egy stabilan dobáló skót is, és még mindig fontos megjegyezni azt a nem elhanyagolható tényt, hogy ő az utolsó férfi, aki legyőzte Michael van Gerwent. Henderson visszavágott a dublini vereségért. Az első szett 0-2-es legarányról lett az övé, majd a megint kétszer is vezető Gurney ellen a másodikat is behúzta, miközben dobott egy 121-es kiszállót.

Aztán egy 11 körös leggel folytatta Gurney és 3-1-es sikerével megérkezett a meccsbe. Egy újabb 11 nyilas leggel bizonyította, hogy nem véletlenül áll a világranglista negyedik helyén. De aztán 2-2 után egyre többet fogta a fejét és nézett felfele. Először 10-ről nem tudott kiszállni, majd a D8-cal akadtak gondjai, máris vesztésre állt. Még nyert egy végtelenségig tartó leget, majd utána megint a kiszállókkal akadt komoly gondja. A végén, az utolsó legben pedig, amikor D16 helyett már csak sima 16-ot dobott úgy bólintott, mint aki tudja már, hogy itt a vége. És ott is lett. Henderson nem hibázott és pályafutása során először jutott a harmadik körbe a világbajnokságon.

gurney-hendo.jpg

PHIL TAYLOR (ENG) - JUSTIN PIPE (ENG): 4-0 (3-2, 3-0, 3-0, 3-0)

Hosszasan lehetne elemezni a meccset, de ennek semmi értelme. Phil Taylor ezen a meccsen mutatta meg, hogy igenis, még hosszú évei lehetnének a PDC-ben, hiszen olyan meggyőző volt, hogy csak két leget veszített. Gondoljunk csak bele, 29. világbajnokságán szereplő, 57 éves, éppen búcsúzásra készülő legenda úgy döngölte a színpadba az előző meccsén sportszerűtlen Pipe-ot, hogy még a százas átlagot sem kellett ehhez megdobnia.

Taylor 68-as, 71-es, 96-os, 119-es kiszállóval sokkolta ellenfelét, 54,55 százalékosan duplázott. Csodálatos magabiztossággal intézte el ellenfelét, ahogy a meccs után elmondta, 30 éves tapasztalata van, de ilyen meccse még nem nagyon volt. Meg azt is mondta, hogy már túl öregnek érzi magát, alig várja, hogy hazaérjen és pihenjen egy kicsit. Csak a legfontosabb információk a meccsről: 12 nyilas brék, 13 nyilas brék, 14 nyilas leg, 13 nyilas brék. Ehhez képest Taylor még azt is mondta, hogy minden meccsét nyerni szeretné, de ez a játék ahhoz kevés lesz. No meg a szokásos meccs végi rítus, Taylor megkapja a táblát, és erre odaadja Pipe-nak. Ennyi.

taylor-pipe.jpg

RAYMOND VAN BARNEVELD (NED) - KYLE ANDERSON (AUS): 4-1 (3-0, 3-2, 0-3, 3-1, 3-0)

Barney komolyan kezdte, négy száznyolcvanas, plusz egy 11 nyilas leg és máris megvolt az első szett. Aztán négy brék után a holland hozza a saját kezdését és már megnyugtató 2-0-s előnybe került. Nem dobált rosszul az ausztrál, de Barney száz feletti átlagnál járt. D12-vel, 13 nyilasan zárta a második etapot. A harmadik szettben, 1-0-s Anderson vezetés után a hollandnál volt a lehetőség, de három nyíl sem volt elég a D16-hoz, szemben Anderson egy ragyogó 114-es kiszállóval már 2-0-ra ment el. Sőt, a harmadik leget is simán hozta és szépített.

Egy hektikus legből (8-24-es állásnál hét nyíl ment el a kiszállóra) Anderson jött ki jobban, Barney utána két ügyes leggel fordított, nem tett semmi különöset, csak a szokott ritmusában dobált és 3-1-gyel hozta a harmadik szettjét. Még mindig száz feletti átlagon járt és azon is fejezte be. Nagyon koncentrált játékával egyértelmű, hogy ő is a vb-esélyesek közé lépett elő. Bár ezen a tornán csínján kell bánni a favoritok megnevezésével.

barney-anderson.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3213521355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.24. 04:04:35

Pipe idegesítő volt 2 szempontból:
1, állandóan minicirkuszt csinált a közönségnek
2, furcsán, kiállva meg lassan dobált.
süti beállítások módosítása