9 Nyíl

Belebukik-e Taylor, vagy Anderson a meglepetéscunamiba?

2017. december 28. 12:00 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (a tizenkettedik nap - beharangozó)

A maradék hat nyolcaddöntővel folytatódik a világbajnokság és vajon folytatódik-e a meglepetések sora? Délután Mensur Suljovic, este pedig Phil Taylor, majd Gary Anderson lesz a pódiumon. Az utolsó vb-jén szereplő Taylor és a kétszeres világbajnok Anderson meccse is papírformának ígérkezik, bár ezen a vb-n óvatosan kell fogalmazni a sima meccsekkel.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1_1.jpg

A délutáni program (13:30-tól):

Toni Alcinas (ESP) - Darren Webster (ENG)

3gduepif0t1ugy8h4xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Alcinas honfitársa után a selejtezős Kevin Münch-öt is legyőzte, most pedig Darren Webster ellen bizonyíthat. Nem lesz egyszerű dolga a fiatal spanyolnak, hiszen Webster szerdán kiváló játékkal verte ki Simon Whitlockot. Az angol eddig úgy teljesít jól, hogy az átlagai éppen csak meghaladták a kilencvenet, Alcinas pedig az eddigi két meccsén csak két szettet veszített el.

Mensur Suljovic (AUT) - Dimitri Van den Bergh (BEL)

Suljovic Kevin Painter legyőzése után komolyan megküzdött Robert Thorntonnal. Nem akarjuk azt kijelenteni, hogy a skót elleni meccsen Suljovic nem volt éppen teljesen józan, de valami volt vele, az biztos. Alacsonyabb átlagot dobott, de így is továbbment. A fiatal belga ellenfél viszont zseniális, 104,17-tel ütötte ki Buntingot, majd rosszabb átlaggal, de 4-2-vel lépett túl Jan Dekkeren. Könnyen lehet, hogy a mai meglepetések már a második meccsen elkezdődnek.

John Henderson (SCO) - Rob Cross (ENG)

skysports-rob-cross_4125539_1.jpg

Érdekes meccs lesz ez is. Henderson már volt óriás ölő, az előző körben Daryl Gurney-t verte meg, míg Cross egy sima siker után nagy meccsen, a döntő szettben múlta felül Michael Smith-t. Nem csak első ránézésre megjósolhatatlan ennek a meccsnek a végkimenetele. Idén háromszor játszottak. A UK Open selejtezőjében Cross 6-1-re nyert, majd szeptemberben a Players Championshippan Hendersoné volt a siker. Októberben, ismét egy PC-fordulón hatalmas csatában Cross 6-5-re diadalmaskodott. Kiegyenlített játékerő, bármi lehet belőle.

Az esti program (20:00-tól):

Jamie Lewis (WAL) - James Richardson (ENG)

Lewis este bizonyíthatja, hogy nem volt véletlen a Petrer Wright elleni siker. Abban a kényelmes helyzetben van, hogy ezt az ellen a Richardson ellen bizonyíthatja, aki szintén nem kiemeltként jutott el eddig. Viszont Richardsont is hajthatja a becsvágy, hiszen Kim Huybrechts és Alan Norris legyőzése után egy újabb skalppal már a legjobb nyolcban találhatja magát. A Norris elleni meccsen borzasztó kiszállózást láthattunk, ezért is a 86,73-as átlag, ennél biztosan több kell a walesi ellen.

Phil Taylor (ENG) - Keegan Brown (ENG)

d5yskfn8uhyxrjo34xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Taylor azt mondta a Justin Pipe elleni meccs után, hogy több kell ahhoz, hogy Anderson elleni meccset is sikerrel vegye. Valószínűleg úgy számol, hogy Brown ellen meglesz a siker, és hát a papírforma is ezt mutatja. Bár az egymás elleni mérleg jelenleg kiegyenlített, igaz már három éve nem találkoztak. 2013-ban 6-1-re, majd négy hónappal később 6-2-re nyert Brown, az utolsó két meccs viszont Tayloré lett, aki még a vb-n nem érte el a százas átlagot. Brown viszont szintén meglepetésre van itt, James Wade kiverésével kezdte a vb-t.

Gary Anderson (SCO) - Steve West (ENG)

js64252227.jpg

West egy kiemeltet – Benito van de Past – már kiütött, a kétszeres világbajnok, utolsó három vb-n döntős Anderson egészen biztos, hogy nagyon fog ügyelni, hogy ne érje kellemetlen meglepetés. Az eddigi két meccsén azért kijelenthető, az esélyesek közül Anderson volt eddig a legösszeszedettebb, simán nyert Jeff Smith, majd a majdnem kilencnyilast dobó Paul Lim ellen is. Ez lesz első egymás elleni meccsük, így aztán sok tapasztalatuk egymás ellen a múltból nincs. Anderson ha hozzá a minimumot elvárást, akkor megint simán kell nyernie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7813529175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása