9 Nyíl

Hihetetlen pénzdíjak, elképesztő népszerűség

2018. január 05. 12:20 - Denis Potvin

Robb Cross világbajnoki győzelméért 400 ezer fontot kasszírozott, ami már önmagában is elképesztő összeg. Ezt übereli felül a PDC 2018-ban, amelynek vezetője, Barry Hearn elmondta, az idei világbajnokság volt minden idők legsikeresebb és legnagyobb PDC-vb-je. Ennek megfelelően az idei szezonban soha nem látott pénzdíjakat osztanak majd szét.

william-hill-pdc-world-championship.jpg

Negyven százalékkal emelik a következő vb pénzdíjat, a győztes már 500 ezer fontot vághat zsebre, az összes pénzdíj pedig 1,8 millióról 2,5 millió fontra emelkedik. Az is jó hír lehet, hogy bővítik a selejtezőt körét, azaz több nemzetközi tornán lesz lehetőség kvalifikálni az Alexandra Palace-ba, amely akár a kelet-európai játékosoknak is hozhat átütő sikert.

Az Alexandra Palace-ban a 15 nap során 68 ezer drukker szurkolta végig a világbajnokságot. Döbbenetes adat, de például Németországban 2,7 millió néző követte az eseményeket, az Egyesül Királyságban csak 1,4 millió volt ez a szám, ami bizonyítja, a sportág végképp kilépett a brit szigetekről.

„Az egész világon rengetegen követték a tv-k előtt az eseményeket, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta – mondta még Hearn – Rob Cross a Challenge Tourból két év alatt eljutott a világbajnoki címig, amely inspirációt adhat más játékosoknak is, hogy elérjék az álmaikat.”

Az is eldőlt, hogy a PDC-világbajnokság nem csak a Sky Sports-cal hosszabbított, hanem még évig egészen biztosan az Alexandra Palace lett a torna otthona. Ilyen növekedés mellett viszont lehet, hogy lassan új, sokkal nagyobb helyszín után kell majd nézni.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2613551789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása