9 Nyíl

Egy nehéz nap délutánja...

2018. január 09. 18:17 - adam_f

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a negyedik nap délutáni összefoglalója)

Kellemes délutáni hangulatban telt a BDO darts-világbajnokságának negyedik napjának első fele a Lakeside-on. Voltak nagyon könnyűnek tűnő mérkőzések, miközben nagy fordításoknak és feltámadásoknak lehettünk szem- és fültanúi. Ám végül megint oda lyukadtunk ki, hogy semmi nagy meglepetés nem történt, pedig azért lehetett volna egy pár. Délutáni helyzetjelentésünk következik a lakeside-i világbajnokság keddi napjáról.

logo_1.jpg

Jim Williams volt a nap első továbbjutója a délutáni etapban. A walesi játékos vesztett helyzetből tudta megfordítani a svéd Dennis Nilsson elleni találkozót, persze ehhez kellettek az egykori svéd erőemelő hibái is, aki már 2-0-ra is vezetett a szettek tekintetében. Az első szettet 3-2-re, majd a másodikat is ugyanannyira nyerte a viking Vasember, a harmadikban pedig már a meccsért is dobhatott, ám Williams összeszedte magát és 3-2 arányban behúzta ezt a szettet. Innentől pedig már nem volt kegyelem. A negyedik szettet 3-1-gyel abszolválta a walesi, majd amikor az ötödik szettben a norvég egy 100-as outtal kezdett, Williams-nek sikerült hamar megfordítania az állást. Nilsson hat nyílból sem tudott egyenlíteni, a walesi azonban kidobta a D10-et, amivel nemcsak a szettet, hanem a mérkőzést is megnyerte. A svéd pedig csak magát okolhatja a 2-0-ás vezetésről elbukott mérkőzésért, ami számára egyben a búcsút is jelentette a világbajnokságtól.

jim_williams_bdo_lakeside_world_professional_wxr-akchahjl.jpg

Jim Williams az élő példa arra, hogy soha nincs olyan vesztett helyzet, ahonnan ne lehetne felállni

wil-nil.jpg

Richard Veenstra is alaposan megküzdött a továbbjutásért. A 11. kiemelt és 2016-ban elődöntőig jutó holland játékos nagyon komoly ellenállásba ütközött az északír Kyle McKinstry személyében, aki első alkalommal játszhatott a Lakeside színpadján. Pedig a holland álomszerűen kezdett: 3-0 és 3-1 után már 2-0-ás előnyben volt, ám az északír versenyző gyorsan magához tért. A harmadik szettet például úgy nyerte meg, hogy Veenstra már a mérkőzésért dobhatott, ám McKinstry 100-ról, majd 10-ről és 78-ról is ki tudott szállni, ezzel pedig sikerült a szépítés. Ez pedig annyira felpaprikázta őt, hogy a negyedik szettet is behúzta 3-1 arányban, mégpedig egy 144-es kiszállót megoldva. Veenstra azonban rendezni tudta a sorokat, és egy sima 3-0-ás ötödik szettet produkálva - ha nehezen is, de végül - hozta a mérkőzést és a papírformát is.

vee2.jpeg

Richard Veenstra kicsit megizzadt ugyan, de azért csak továbbjutott a második körbe

vee-mck.jpg

A hölgyek világbajnoksága is folytatódott természetesen a mai napon, ahol ezúttal a 60 éves és 290 napos Paula Jacklin próbálta meg a lehetetlent (ami talán nem is annyira lehetetlen), vagyis továbbmenni a negyeddöntőbe. Ehhez viszont nem akárkin kellett túljutnia, ha nem a második kiemelt holland Aileen de Graaf-on, aki konkrétan Jacklin lánya is lehetne, hiszen még csak 27 éves. Nos, a lehetetlen ezúttal nem sikerült, hiszen a holland játékos nagyon könnyedén győzte le a gainsborough-i nagymamát, mégpedig 2-0 arányban (2015 után másodszor is). De Graaf egyik szettben sem adott lehetőséget Jacklin-nek, hogy bedobja a kiszállóját, amíg ő könyörtelenül kihasználta az adódó lehetőségeket (az első szettben többek között egy 100-as out is sikerült neki), így nagyon meggyőző játékkal jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a tízszeres Lakeside-bajnok, Trina Gulliver vár majd rá.

aileen_de_graaf_bdo_lakeside_world_professional_4rvtsphl-e3l.jpg

Aileen De Graaf magabiztosan jutott tovább a negyeddöntőbe, azonban ott már nem árt majd odafigyelnie Trina Gulliverre.

adg-jac.jpg

A délután utolsó találkozója igazi németalföldi csatát hozott, hiszen a hatodik kiemelt belga Geert de Vos és a selejtezőből kijutó holland, Derk Telnekes csaptak össze egymással, hogy eldöntsék a következő továbbjutó kilétét. A belga kezdte jobban a meccset, de a holland versenyző nagyon komoly csatára késztette Foxy-t, aki végül 3-2 arányban abszolválta az első szettet. Telnekes hasonló módon, 3-2 arányban hozta a második szettet, így kiegyenlítve az összesített állást. Aztán de Vos megrázta magát és egy nagyon sima, 3-0-ás szettel újra visszavette a vezetést (ezt egy 130-as kiszállóval megspékelve ráadásul), hogy aztán a negyedik szettben megint izgulhasson egy kicsit. Történt ugyanis, hogy a holland kezdte jobban a szettet és 1-0-ra ment, amikor Foxy egyenlített. Ezután Telnekes csak a huszonhetedik nyíllal tudott kiszállni D1-gyel, ez pedig megbosszulta magát, mivel de Vos először egyenlített, majd pedig - miután Telnekes rontotta a D18-at - 52-ről ki is dobta magát, ezzel pedig - a vártnál kicsit nehezebben ugyan, de - továbbjutott a második körbe.

skysports-geert-de-vos-scott-mitchell-bdo-darts-championship_3868177.jpg

Geert de Vos ezt a feladatot is megoldotta, így jöhet a következő felvonás

gdv-tel.jpg

A következő felvonás nálunk is érkezni fog, mégpedig az esti órákban, amikor mindent megtudhattok arról például, hogyan végzett Martin Phillips Daniel Day ellen, vagy mi lett a kimenetele az Anasztaszija Dobromiszlova - Anca Ziljstra találkozónak, illetve mire jutott Jamie Hughes Michi Unterbuchner ellen. Tartsatok velünk tehát az este folyamán is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr713561879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása