9 Nyíl

Lisa Ashton a BDO női világbajnoka

2018. január 13. 23:55 - Denis Potvin

2018 BDO World Professional Darts Championship - Lakeside Country Club, Firmley Green (a férfi elődöntők és a női döntő összefoglalója)

Véget ért Michael Unterbuchner menetelése, aki - miután péntek este legyőzte a holland Richard Veenstrát - szombaton kikapott Mark McGeeneytől, a másik ágon Glen Durrant jutott a döntőbe, miután Scott Waites ellen nyert. Lisa Ashton megvédte világbajnoki címét, negyedszer lett a világbajnok, Anasztaszja Dobromiszlovát győzte le.

logo_1.jpg

 lisa-ashton_2.jpg

Egy picit kanyarodjunk még vissza a péntek estéhez, amikor fiatal német barátunk egy elképesztő nagy csatában intézte el Richard Veenstrát. Michi Unterbuchner 0-2 után nyert egymás után négy szettet, meg is zavarta vele a hollandot. A mindent eldöntő, kilencedik szettet egy 130-as kiszállóval kezdte, ez akkor lendületet adott neki, hogy aztán két ötkörös leggel elintézte a meccset, hogy aztán lejátszhassa élete első elődöntőjét.

mark_mcgeeney_bdo_lakeside_world_professional_cia1_fz0gfel.jpg

Ez már nem sikerült olyan jól neki, hiszen a torna második kiemeltje, Mark McGeeney megállította. A 10 szett során olyan eszeveszett nagy átlag nem jött össze, de hát ennyi leg alapján nem is biztos, hogy elvárható. McGeeney is élete legjobb eredményét érte el Lakeside-ban, hiszen tavaly és két éve is csak a második körig jutott, igaz 2016-ban és 2017-ben is második lett a World Mastersen. Szóval McGeeney kezdett jobban, 3-2-re, majd 3-0-ra nyerte az első két szettet. Aztán megint a német jött és hármat nyert egymás után, kétszer is 3-0-s legaránnyal. Ez azért elképesztő volt tőle. Szinte mindenki már az új csodára hangolódott. De Unterbuchner újabb három szettgyőzelemmel vágott vissza. Unterbuchner még egy 3-0-val került közelebb álmaihoz, de McGeeney végül bevitte a bevitte a döntő csapást, 2-2 után hozta az utolsó leget.

mcgeeney-unterbrucher.jpg

maxresdefault_19.jpg

Duzza megint nagyot meccselt, most Scott Waites ellen nem engedte meg magának azt a luxust, hogy nagy hátrányból fordítson. 1-1-ig volt szoros. Aztán négy, 3-1-es leggel gyakorlatilag el is döntötte a meccset, megint bizonyította, ennek a szervezetnek ő a királya. Waites még nyert egy szettet 3-0-ra, de az utolsó ugyanennyire veszítette el. Glen Durrant hozta a papírformát, ragyogó 96,61-es átlaggal jutott a döntőbe, ahol idén az első kiemeltként érvényesítette a papírformát és a másodikkal fog játszani.

durrant-waites.jpg

A nőknél pedig minden eldőlt. Lisa Ashton megvédte tavaly kivívott világbajnoki címét, miután három szettben legyőzte Anasztaszja Dobromiszlovát. A gyermekszülés után visszatért orosz hölgy ezúttal megközelíteni sem tudta Lancashire Rózsáját, aki férfiakat is megszégyenítő, 89,80-as átlaggal zárt. Az első szettet simán hozta. Dobromiszlova szépített, de aztán jött két 3-0, amire neki sem volt válasza. Lisa fantasztikusan dobált. Negyedszer lett világbajnok.

ashton.jpg

ashton-dobro.jpg

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2013572641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2018.01.14. 17:59:13

Kíváncsi volnék hogy a PDC-ben hogyan teljesítenének ők.
süti beállítások módosítása