9 Nyíl

Lengyel meglepetés a harmadik napon

2018. január 20. 21:13 - Dart Major

2018 PDC Qualifying School - Robin Park Tennis Centre - Wigan (Anglia) & Hildesheim (Németország) - a harmadik nap

Ahogy mindenki megszokhatta már az elmúlt két napban, ma folytatódtak a küzdelmek a Q-Schoolban. Ahogy az lenni szokott akadtak vaskos meglepetések, amik közül egy igazán nagyra sikeredett. Nézzük mire is gondoltam:
dt_4f2mx4aevusx.jpg
Európai forduló:

Sajnos az elmúlt két naphoz hasonlóan, ismét nem sok babér honfitársainknak. Bezzeg Nándor egy 5-0-ás sikert elért az első körben, de sajnos a másodikban ugyanilyen arányban kapott ki Yordi Meeuwissetől. De, hogy legyen kicsi örülni való, Nánditól eltérően Kim Viljanen, Kenny Neyens, valamint a tegnap döntőző Frantisek Humpula sem élték túl az első fordulót. Sovány vigasz, de ebből is látszik, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a verseny. Pongrácz Milán a második körben kezdett és megszerezte első legjét, sőt legjeit a tornán, de így sem tudta elkerülni a vereséget Jeffrey Bekema ellen. A fiatal játékosnak azonban biztos rengeteg tapasztalatot jelent ez a verseny. Ebben a körben is hullottak a csillagok. Koltsov, Schnier, Horvat, Michael, de Decker, Schnier mind kiesetek. 
Nem esett ki, sőt a legjobb négy közé jutott Tytus Kanik aki megverte például René Berndt-et, Stefan Nallist és Ryen de Veerde-t is. Mellette Davy van Baalen is eljutott a négybe aki óriási skalpokat szedett be. Megverte Junghanst, Noppertet és Mareno Michelst is. Az ifjú Rusty-Jake Rodriguez is dobbantott egy nagyot, elverte Kantelét és Rasztovitsot is ami bőven a megsüvegelendő kategóriába tartozik. Meglepetésre a dallamos nevű spanyol Jose Antonio Justicia Perales lett a negyedik, aki eljutott az elődöntőbe. Ehhez át kellett gázolnia Dick van Dijk (ő verte el Ratajskit a 64 között), Robert Marijanovic és Mike de Decker testén is. Ez sem volt éppen könnyű menet na.
Az elődöntőkben a spanyol Perales meglepetés-győzelmei folytatódtak, ugyanis tükörsimán, 5-1-re verte el a fiatal Rodriguezt. A másik meccsen szorosabb lett, itt Kanik 5-3-ra nyert van Baelen ellen. A döntőt is nagyon jól bírta a 33 éves lengyel játékos, amit 5-3 arányban meg is nyert, ezzel pedig ő lett az első lengyel Pro Tour kártya birtokosa. Na erre ki számított?
dt_4emrx4ae95pc.jpg
Brit forduló:

Wiganben az első tulajdonképpen egy igazi meglepetést hozott: David Pallett legyőzte Jamie Hughest. A második körben mondhatni menetrendszerűen kiesett Colin Lloyd és Colin Osborne (ahogy a latin mondaná: "Sic transit gloria mundi"). A harmadik forduló (last 128) jelentette a véget Wes Newtonnak, a ranglistát vezető Nathan Aspinallnak, Tony O'Shea-nek, Jeff Smith-nek és a tegnap jól teljesítő Mike Nortonnak is. A negyedik kör azaz a legjobb 64 hozta el a búcsút Andy "Pie Man" Smithnek, Richie Cornernek, Dean Winstanleynek és Luke Woodhousenak is. Nem búcsúzott Arron Monk, Lee Evans, George Killington és Gary Eastwood sem, sőt ők alkották a legjobb négy mezőnyét. Monk Lewis Pride-ot, Matthew Edgart, Cameron Manzies-t, Anthony Darlow-t és Mark Pritchard-ot is megverte így jutott a négy közé. Evans legyőzte Scott Dalet, David Pallettet, Ryan Harrington és Curtis Hammondot is, főleg a Pallett elleni siker számít igen szépnek. Killington útjába többet között Darren Beveridge, Trevor Burkhill és nagyobb névként Winstanley és Lloyd jutottak, szóval nem volt sétagalopp. Eastwood útja nem volt ilyen bonyolult, Sam Booth, Ryan Murray, Charlie Jackson vagy Ross Smith neve sem hangzik félelmetesnek.
A döntők közül Monké lett a simább, 5-2-vel lépett túl Evans testén így 2015 után szerzett újra kártyát. Ennek édesapja Colin biztosan örült.

arronmonk_600.jpg
A másik meccs picit szorosabb lett, ezen a korábbi Development Tour forduló győztes 21 éves Killington 5-3-ra nyert Eastwood ellen és életében először jutott kártyához.

georgekillington_600.jpg
Íme a két "selejtezőcsoport" állása a harmadik nap után:
eq.jpg
uk.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: darts 9nyil PDC

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4413590643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása