9 Nyíl

Tíz legnyi oktatófilm - űrdarts, majd feltámadás belga módra

2018. január 27. 23:48 - matyi96

2018 PDC Unibet Masters - Arena MK, Milton Keynes (a második nap - összefoglaló)

A mai estén sem maradtunk darts nélkül, ugyanis folytatódott a 2018-as Unibet Masters. Dobóvonal elé állt Whitlock és Wade is. Daryl Gurney is érkezett, kiderült hogyan pihente ki a vb fáradalmait. Ellenfele Gerwyn Price volt. Gary Anderson hátfájdalmai után újra nekileselkedett a szezonnak a holland Benito van de Pas ellenében. Zárásként pedig a világranglista első, Michael van Gerwen dobált Kim Huybrechts-cel. Nézzük mi sült ki ezekből a párosításokból.

kupa_1.jpg

Simon Whitlock - James Wade: 8-10

james_wade_1.jpg

Természetesen még mindig tíz nyert legig tartottak a küzdelmek és három részre volt felosztva egy-egy meccs. Whitlock kezdte a meccset és hozta is a kezdését, melyre válaszul James Wade is szerzett egy leget. Whitlock újra hozta a kezdését egy tizennégy dárdás körrel, majd sikerült összehoznia egy breaket is. Wade nem hagyta annyiban és egy gyönyörű tizenegy nyilassal visszavette az elvesztett kezdését. Ez azt jelentette, hogy 3-2-es állással mentek az első pihenőre.

Egyenlítés helyett a folytatásban jött egy újabb ozzie break, ami eléggé felspanolta a Machine-t. Zsinórban megnyert négy leget, amivel átvette a vezetést, sőt növelni is tudta a különbséget vele. Ez azt jelentette, hogy 4-6-os állással következett az újabb pihenőidő. A meccsen ezen része Wade részéről erős volt, több ötköröst is elhelyezett a táblában, így megérdemelten vette át a vezetést.

A meccs hátralévő részében Wade tartani tudta a megszerzett előnyét, Whitlock pedig amikor lehetősége lett volna elhibázta a nyilakat. Így, hogy mindenki csak a saját kezdését volt képes hozni a vége nem lehetett más, mint egy Wade győzelem. Szerintem mondhatjuk azt, hogy megérdemelte az angol a győzelmet, 96-os átlaga is ezt bizonyítja. Hozta azt, amit általában szokott és ez most elégnek bizonyult. Kellett persze ehhez Whitlock is, de azért nem adta könnyen ezt Wade-nek. 

whitlock-wade.jpg

Daryl Gurney - Gerwyn Price: 7-10

gerwyn_price.jpg

Daryl Gurney és Gerwyn Price nevét, ha leírom már elég ahhoz, hogy a felhevült hangulatot elképzeljük. Gurneyt sem kell félteni, Price-ot meg pláne. Szóval izgalmas meccsnek ígérkezett kettejük összecsapása és azt hiszem nem kellett csalódnunk bennük. Igazából volt itt minden. Breaktől kezdve, saját kezdések megoldása, száznyolcvanak, száz feletti kiszállók. Szóval minden, ami kell. Fej-fej mellett haladtak egész végig, igaz hol itt hol ott becsúszott egy-egy hiba, ami egy breaket eredményezett. De egyből eszméltek és javították a hibákat. 5-5-ig így folyt a mérkőzés, ekkor vonultak le a második szünetre.

Az utolsó harmad is úgy folytatódott, ahogy az egész mérkőzés zajlott. Break itt, break ott, egy kezdés itt, egy kezdés ott.. Egészen 6-7-es állásig, ugyanis ekkor Gerwyn Price dobott egy tizenhat nyilas kört, amivel két leg előnyre tett szert. Egyet még ezután tudott nyerni Gurney, de többet nem, ezzel egy nagyon jó iramú, jó színvonalú mérkőzésen ő jutott tovább a holnapi napra. 

gurney-price.jpg

Gary Anderson - Benito van de Pas: 10-4

gary_anderson_1.jpg

Mindenki kíváncsian várta már Gary Andersont is. Hát nem azt mutatta, amiért annyira szeretjük. Nem volt jó, mondjuk ki. Ellenfele sem. A hollandot talán az lepte meg, hogy ennyire szenved Anderson. Mindenesetre túl sok izgalmat nem hozott ez a találkozó és a színvonal sem az eddig megszokott volt. Az első maximumra nyolc leget kellett várni, ha jól emlékszem. Az első három leg Andersoné lett, de csak egy tizenkilenc és két tizennyolc nyilas játékkal. Majd végre jött egy ötkörös, amivel már 4-0 volt. Ezután valamit mutatott a holland is, dobott egy ötköröst, amivel elvonultak pihenni. Volt mit kipihenni. 

A folytatás sem volt sokkal jobb, de azért megjöttek Anderson részéről a száznyolcvanak, illetve akadt egy 109-es kiszálló számára. Sőt mi több a kilencedik leget egy tizennégy nyilassal hozta Gary. A tizedik leg is Andersoné lett, amivel 8-2 lett az állás. Újabb pihenő következett, de sejteni lehetett, hogy nagyon sokáig nem fog már tartani a mérkőzés. Egyébként, hogy valami a holland nevéhez is fűződjön... Kétszer dobott kiszállóra és mindkétszer el is találta a duplát, az egyik egy szép 115-ös kiszálló volt. 

Így is volt, bár tovább húzták, mint gondoltam. Van de Pas végül nyert még két leget, mivel Anderson a győzelemért dobott duplákat sorra elhibázta. De végül azért csak sikerült neki megoldania a meccset egy 99-es kiszállóval. Ezzel simán jutott tovább, bár meggyőzőnek közel sem mondanám a játékát.

Érdekességként megjegyezném, hogy Gary Anderson egy korábbi, úgynevezett Phase 2-es nyilával dobált. Ezzel a készlettel állt a tábla elé már a Promi Darts eseményén is.

anderson-vandepas_1.jpg

Michael van Gerwen - Kim Huybrechts: 10-6

mvg_10.jpg

Hát erre a meccsre mit mondjak? A számok magukért beszélnek. Michael van Gerwen parádézott, űrdartsozott, oktatott. Egészen tíz legig. Mindent megcsinált, amit mi csak elméletben tudnánk. Kezdett egy tizenkét nyilassal, amire még jött válasz a belgától, aztán jött sorozatban nyolc holland mágikus leg. Egy tizenkettő, tizenhárom, tizenegy, tizenhét, tizenhárom, tizenhat, tizenkettő, tizenkettő és egy tizenhárom nyilas parti. Dobott egy 132-es kiszállót is.

A második szünet után nagy nehezen Kim is nyert egy leget, viccesre is vette a figurát. Majd nyert még egyet. Van Gerwen 111-es átlaga 102-esre csökkent, melyet senki másnak nem csak magának köszönhet. Huybrechts pedig mi mást tehetne, elkezdte élvezni a dolgot. A következő partiban dobott egy 107-es kiszállót, majd kezdett egy száznyolcvannal. És ami ez után jött!!! Csodálatos. Gerwen letette magát 36-ra, a belga 160-on állt, és kidobta! Hatalmas forma volt ezen a meccsen Huybrechts. Aztán a végén csak megnyerte a mérkőzést a holland. A vége kissé nehézkesre sikeredett, de a lényegen nem változtatott. Az első tíz leg statisztikája eszméletlenre sikeredett Michael számára, aztán valami csoda folytán teljes mértékben visszaesett a játéka, bár azért azt sejteni lehetett, hogy egy leget valahogy úgyis megold. A vége megérdemelt győzelem lett.

mvg-huyb.jpg

Ezzel véget ért ez az este is. Már csak a holnap vár ránk és rátok! Holnap eldől, hogy ki nyeri az év első major tornáját. Maradjatok velünk!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8613608741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bundes99 2018.01.28. 07:56:41

Nagyon tetszett a Gurney-Price meccs úgy gondolom a jövő egyik nagy párharcából kaptunk egy kis ízelítőt.
A negyeddöntőben a formák alapján nálam az ex-rögbis esélyesebb Garynél.
süti beállítások módosítása