9 Nyíl

A Varázsló és a Zöld Ufó meséje

2018. február 02. 00:26 - Dart Major

2018 Unibet Premier League of Darts - 3Arena, Dublin - Írország (az első forduló összefoglalója)

Végre megint darts a tv-ben. Nagyjából ez a mondat hagyhatta el hazánk és persze az egész világ darts fanatikusainak a száját csütörtök este. Elkezdődött az idei év legnagyobb "non-ranking" tornája a Premier League és a csodálatos ír fővárosban láthattunk néhány igazán varázslatos dolgot. Lássuk ezeket némileg részletesen.

pl_2.jpg

MENSUR SULJOVIC (AUT) - SIMON WHITLOCK (AUS): 5-7

A fentebb említett varázslatos pillanatok egyik része ezen a találkozón ért el bennünket. Mensur rögtön saját kezdéseiben dobott két 100 feletti kiszállót. Nevezetesen 121-ről és 110-ről szállt ki, előbbit tizenkét utóbbit tizenöt nyílból hozta össze. Whitlock ugyan ezek között hozta a saját kezdését de Mensur egy újabb öt körössel a negyedik legben 3-1-re ellépett. Ám ekkor jött a Varázsló. Sorrendben tizenkettő, tizenhárom, tizenegy és tizenöt nyilas köröket dobott, ráadásul kiszállt 160-ról is, ezzel pedig már 5-3-ra elhúzott. Mensur erre küldött ajándékba egy 138-as kiszállót első pályáról majd elkövetett egy breaket is így egál volt az állás. És ekkor vajon mit lépett Whitlock? Dobott még egy négyköröst, ráadásul hátsó pályáról, majd egy tizenhárom nyilassal a meccset is elvitte. Mind a ketten százas átlag fölé jutottak és ráadásul a duplát is jól dobták. Kiváló mérkőzés volt.
wh_1.png
GARY ANDERSON (SCO) - MICHAEL SMITH (ENG): 5-7

Nem volt egyszerű a meccs kezdése a kétszeres világbajnok skót számára. Az első leget tizenkilenc nyílból hozta, erre válaszolt Smith egy ragyogó tizenegy nyilas körrel. Ezt tudta még überelni Gary, ugyanis egy huszonegy nyilas partit sikerült behúznia, vagyis inkább Smithnek elbaltáznia. Ez viszont elég rendesen felpörgette Andersont és elkezdett dartsozni. Dobott két öt köröst, dobott egy 108-as kiszállót majd bevert egy szép tizenkét nyilas leget. 5-1, és itt már azt gondolhattuk, hogy innentől sima liba a menet. Ám valami történhetett ekkor, mert ezután Anderson mintha ott sem lett volna. De olyannyira nem, hogy Smith 1-5-ről megfordította és megnyerte a meccset, de nem ám ufó dartsszal. A megnyert hat legből csak hármat tudott öt körből megoldani, ráadásul sikerült egy tragikus huszonhat nyilast is összehoznia. Tehát nem az történt, hogy Smith brutál tömeget tolt, inkább Gary sérült dereka nem bírta a terhelést. Minden esetre a két pont az angolé lett és ezért nem kell bocsánatot kérnie.
sm_1.png
DARYL GURNEY (NIR) - RAYMOND VAN BARNEVELD (NED): 6-6

Mensurék után Smith és Gary meccse finoman szólva sem volt a csúcskategóriába sorolható, így tehát vártam, hogy most majd történik valami.Úgy nézett ki történni is fog, mert Gurney jól kezdett, dobott egy tizenkét és egy tizennégy nyilas leget. Bár ez utóbbiért Barney okolhatta magát mert volt két nyila a legért. Ezt a kölcsönt Gurney visszaadta, mivel a 72 ponthoz hat nyíl sem volt elég neki, sőt ha már Barneveld kapott egy leget akkor utána nem állt meg. Dobott egy korrekt kis öt köröst majd Gurney ismételt hibáját kihasználva megszerezte a vezetést is. Ekkor megint fordult a kocka, Barney kezdett gyengélkedésbe ez pedig azt jelentette, hogy Gurney két hatkörössel fordított. Ezután végre megint megtalálta az észak-ír a PDC szintet és dobott egy tizenöt, meg egy tizennégy nyilast, így pedig közel került a sikerhez. Ám ekkor a holland előhúzott a kalapból egy szép tizenhárom nyilast, de ezt süthette volna ha Gurney a tizenegyedik legben eltalálja a duplát. De nem találta. (A kiszállózás egyiküknek sem ment, szóval annyira nem meglepő Gurney bénázása). Ahogy pedig az lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. 7-4 helyett a vége 6-6 lett, de ez a mérkőzés nem olyan volt, amire jó emlékezni.
bar.png
MICHAEL VAN GERWEN (NED) - ROB CROSS (ENG): 7-2

Az est legjobban várt mérkőzése némileg csalódást okozott. Legalábbis azoknak akik szoros és kiélezett csatát vártak. Ennek oka pedig a Zöld Ufó, azaz MvG volt. Ha az ember 114-ről száll ki kezdésnek az ötödik kör végén, majd dob egy tizenegy nyilast hátsó pályáról az elég demoralizáló az ellenfélre nézve. Ha pedig a harmadik leget is elviszi az pláne. Nos ez történt most derék Rob Cross-szal. 3-0-ás hátrányban hozta össze első legjét, de ennek nem sokáig örülhetett. MvG történetesen megint kiszállt 114-ről tizenötödik nyílra, majd megint dobott egy tizenegy nyilast. Hát erre mondják, hogy a bot rossz végén van az ember. Nem játszott rosszul Cross, korrekt, sőt jónak mondható átlagot dobott de van Gerwen kiváló kiszállózásával nem bírt. Megmutatta a holland, hogy nincs semmi baja a vb után. A mezőny kezdhet félni...
mvg.png
PETER WRIGHT (SCO) - GERWYN PRICE (WAL): 6-6

Peter Wright szurkolóként megszoktam, hogy kedvencem mindig variál a nyilaival. Lassan minden szett új ruhájához lesz új nyila is. Azt is megszoktam, hogy néha hullámzik a teljesítménye. De olyat még nem láttam, hogy alig 85-ös átlaggal vezessen valaki ellen. Pláne nem ha az a valaki Gerwyn Price. A walesi izomember ugyanis az első hat legből ötöt elbukott, ráadásul háromszor dobhatott duplára. Wright öt nyertes lege közül egy volt jónak mondható tizenhárom nyilas, de a többi az hatkörös lett ami tőle azért nem megszokott. Price azonban jó harcoshoz méltó módon küzdött és nem adta fel. Hozott két leget, ám a teljes felzárkózás nem jött össze így az állás kilenc leg után 6-3 volt Snakebite javára. A jó harcos azonban sosem adja fel, ezt Price két darab tizenegy nyilas leggel igazolta. Bár kellett hozzá az is, hogy Wright 91 pontról ne szálljon ki a tizenegyedik legben. Jöhetett a döntő leg, ahol Wright az ötödik sorozatnak huszonöt pontról indult neki. Sima ügy ez, gondolhatták a Wright rajongók. Tévedtek. A D8 kifogott a skóton, Price pedig köszönte szépen, és X-re hozta a meccset. Snakebite-fanként el kell ismernem járt az egy pont a walesinek. Egy Peter Wright kaliberű játékostól 92-es átlag, 30% alatti kiszállóval gyenge teljesítmény, ami nem érdemel győzelmet.
wr.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr413625590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása