9 Nyíl

Skót siker a negyedik fordulóban

2018. február 09. 21:30 - Dart Major

2018 Coral UK Open Qualifiers 4. - Robin Park Tennis Centre, Wigan (összefoglaló)

Ahogy az elmúlt héten úgy ezen a héten is folytatódnak a UK Open selejtezői. A lebonyolítás menete és a helyszín sem változott. Ami változott, hogy Gary Anderson most elindult a versenyen, MVG viszont nem. Lássuk mi történt ma:

c31ulvvwcaaspjk.jpg

Első forduló:

A legjobb 256 közé kerülés néhány ismert névnem nem jött össze. Ronny Huybrechts 6-2-re kapott ki Jeffrey de Graaftól, Brendan Dolan egy 6-1-es zakót kapott Keegan Browntól. Ted Evetts továbbra sem tud nyerni, most éppen Richie Burnett ellen szenvedett vereséget.

Második forduló:

Jan Dekker és Jeffrey de Zwaan rangadóját 6-5-re utóbbi nyerte. Robbie Greennek sem jött össze a forduló Peter Mitchell ellen kapott ki minimális különbséggel. A sérüléssel küzdő Christian Kist megpróbálkozott a mai napon de 6-4-es veresége Carl Wilkinsontól nem arról árulkodik, hogy rendben van a korábbi világbajnok keze. Antonio Alcinas nem most szerette meg a muffint, ugyanis Steve Hine ellen kikapott így kiesett. Jermaine Wattimena átélte a magyar dartsosok rémálmát és kikapott Krysztof Ratajskitól. A kör legnagyobb eredményét Peter Jacques produkálta, aki nemcsak 6-1-re verte Marko Kantelét, hanem dobott egy kilencnyilast is. Martin Schindler meccséről érdemes megnézni a statisztikát.
sch_1.jpg

Harmadik forduló:

A legjobb 64-be kerülésért végre sikerült meccset nyernie Rob Crossnak, aki a vb döntő óta nem sok sikert ért el. Simon Whitlock viszont komoly meglepetésre 6-5-re kikapott Adam Huckvale ellen. René Eidams nagyon simán 6-2-re verte el Corey Cadbyt, Darren Webster szintén meglepetést okozott, történetesen 6-1-re elvesztette a Cody Harris elleni meccsét. Nathan Rafferty sokak örömére megverte a közellenséggé vált Justin Pipe-ot, Aden Kirk 6-3-ra verte Klye Andersont, míg Peter Wright a tegnapi bravúrt nem tudta megismételni, ugyanis Michael Barnard ellen kikapott. Ian White sem teszi ki az ablakba mai teljesítményét, őt Curtis Hammond verte meg. Tovább tart Stephen Bunting vesszőfutása most éppen Kevin Garcia ellen kapott ki 6-1-re. Michael Smith, Gary Anderson, James Wade, Robert Thornton, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld és Cristo Reyes viszont hozták aktuális meccsüket és bejutottak a következő körbe. Aki esetleg nézelődni is szeretne, annak ajánlom a lenti videót.



Negyedik forduló:

A legjobb 64 között szokás szerint akadt bőven meglepi. Daryl Gurney 6-3-ra bukott el Jeffrey de Zwaan ellen, bár de Zwaan nem tartozik a no name játékosok közé. Mervyn King Simon Stevensontól kapott ki, Cristo Reyest Luke Woodhouse verte, Alan Norris pedig Nathan Aspinalltól kapott ki. Terry Jenkins jó szériát fut, most 6-0-ás verést osztott ki Jamei Cavennek. Big John Henderson szoros partiban, de alul maradt Jason Lowe ellen, Joe Cullen 6-2-es verést kapott Keegan Browntól. Maik Langendorf elverte Jelle Klaasent, Andrew Gilding 6-5-re nyert Michael Smith ellen ami szintén nem papírforma eredmény. Cross, van de Pas, Adrian Lewis, van Barneveld, Jamie Lewis különösebb gond nélkül hozta saját meccsét.

Ötödik forduló:

A tét kellően megemelkedett, hiszen itt már a legjobb tizenhatba jutásról szólt minden. Az eddig jól menetelő John Part szériáját Andrew Gilding szakította meg, de az öreg kanadai játékos régóta nem járt a legjobb 32 között. Benito van de Past is tiszteletbeli magyarrá avathatjuk hiszen csúnyán kikapott Ratajskitól. Barney és Price rangadót játszott, bár csak nevében volt az mivel a holland 6-1-el lépett túl a walesin. Wade, Anderson és Adrian Lewis egyaránt 6-3-as sikert arattak, Cross viszont megizzadt van den Bergh ellen és "csak" döntő szettben tudott nyerni. Jamie Lewis is a döntő szettes mókát választotta, az ő áldozata az ifjabbik Huybrechts fivér volt.

Nyolcaddöntők:

A legjobb nyolcba kerülésért a legnagyobb rangadót Adrian Lewis és Raymond van Barneveld vívta. Jackpot most nem balhézott, hanem játszott és nyert 6-4-re. Rob Cross 6-3-ra verte Thorntont, Gilding remeklésének James Wade vetett véget, Gary Anderson pedig simán nyert Steve West ellen. Maik Langendorf is a nap nyertesei közé tartozik a nyolcaddöntőjével, ám most Ő is fejet hajtott Ratajski előtt. Jason Lowe 6-4-re verte Nathan Raffertyt, Jamie Lewis a korábbi junior vb ezüstérmes Nathan Aspinall ellen tudott győzni. Steve Beaton és de Zwaan is elmentek döntő szettig, ezt a holland játékos bírta jobban.

Negyeddöntők:

A kör legnagyobb meglepetése: Jason Lowe - Adrian Lewis 6-2. Erre nehéz szavakat találni. Az már inkább papírforma volt, hogy Anderson megveri 6-4-re James Wade-et, de a mostanában látott Crossnak komoly gondot jelentett volna Ratajski. Vagyis gondot is jelentett hiszen a világbajnok "csak" 6-4-re nyerte a meccset. Jeffrey de Zwaan előhúzta a nyulat a cilinderből és ennek Jamie Lewis mérsékelten örült. Tessék megnézni a statisztikát:
dez.jpg
Elődöntők:

Gary Anderson és Rob Cross rittyentett egy óriási mérkőzést. Tizenhárom darab 180-at helyeztek el a táblában ami egészen kiváló teljesítmény. Mind a ketten dobtak tizenegy nyilas leget és 100-as átlag fölé jutottak. A végén Cross kezében volt két meccsnyíl a döntő legben, de ezek kimaradtak így Gary Anderson jutott a döntőbe.

cr_2.jpg
A másik mérkőzés is szorosan alakult, a holland de Zwaan bírta jobban idegekkel és 6-4-re nyert Jason Lowe ellen. Lowe életében először jutott négybe és ez igen komoly eredmény.

Döntő:

A 21 éves holland első Pro Tour döntőjére készülhetett és ez már önmagában elismerésre méltó. Garyt pedig nem kell bemutatni senkinek. Ennek megfelelően a skótok kétszeres világbajnoka gyorsan elvette ellenfele kezdését, majd saját kezdését is behúzta négy kör alatt így pedig 2-0-ra vezetett. A harmadik legben egy tizenegy nyilassal megint breakelt a skót aki ekkor 125-ös átlagon állt! Döbbenet! És persze, hogy a negyedik leget is elvitte Gary. Szegény de Zwaan, nem lennék a helyében. Egy tizenhárom nyilassal szépített a fiatal holland, de breakelni nem sikerült a következő legben. 5-2-re azonban feljött egy szép 102-es kiszálló után. De a meccs a skóté lett aki kiválóan játszott és megérdemelten nyerte a tornát.

ga.jpg

A nap eredményei a legjobb 64-től kezdve:
er.jpg

Íme a jelenlegi állás:
uk_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7813649884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása