9 Nyíl

Cross bedobta a bullt és bocsánatot kért

2018. március 08. 23:33 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League Darts - First Direct Arena, Leeds (az ötödik kör összefoglalója)

A világbajnok most tényleg úgy játszott, ahogy nem is olyan régen világbajnok lett. Négy leget nyert egymás után az eddig veretlen Michael Smith ellen, ráadásul az utolsó kettőt négykörössel. Tehát nincs már veretlen a Premier League-ban az ötödik forduló után. Ami még lényeges: Michael van Gerwen az élre állt. Gerwyn Price és Daryl Gurney még mindig nem nyert meccset, Rob Cross pedig már a legjobb négyben van. Így állunk.

cross_4.jpg

Michael van Gerwen–Simon Whitlock 7-4

Michael van Gerwen ritkán kerül egy program első párjába, de most így hozta a sors, és az eddig kiválóan versenyző Simon Whitlock volt az ellenfél, aki az első leget 14 nyíllal, hátsó pályáról meg is nyerte. Sőt, az ausztrál már 2-0-ra vezetett. Aztán Gerwen szép, nagy tömegekkel hozta vissza a meccset 2-2-re. Négy leg után csak két 180-ast láttunk. Gerwen úgy bukta az ötödik leget, hogy három rossz nyila volt D10-re, majd egy csodálatos körrel vágott vissza a holland, a 12. nyíllal, 110-ről kiszállva egyenlített, de még akkor sem kapta el a fonalat, hiszen 4-4-gyel fordultak a finisbe

Gerwen innentől kezdve a biztosra, mint inkább a zseniálisra ment rá. Csak a 19. nyíllal hozta 5-4-re a meccset, aztán úgy tudott brékelni, hogy Whitlock 128-cal, 140-nel hozta a kezdésének első két körét, így sem tudta befejezni. Aztán 6-4 után Whitlock hiába dobott 180-at, 140-et, majd 105-öt, Gerwen négy száz feletti kör után, 14. nyilával befejezte.

gerwen-whitlock_2.jpg

Gerwyn Price–Raymond van Barneveld 5-7

A meccs eleje a brékekről szólt. Barney kezdte, aztán Price egy 13 nyilassal folytatta. 2-2 után Price nyerte meg először a kezdését. Majd 4-3-as vezetésénél, egy 12 nyilas, 87-es kiszállóval (140, 140 és 134 pont után) megint brékelt. Barney borzasztó feszült volt, nem igazán lehetett ekkor kinézni belőle, hogy képes lenne fordítani, vagy akár csak pontot szerezni ezen a meccsen.

A darts éppen ettől gyönyörű. 3-5 után négy leget nyert egymás után. Nézzük sorban: 180-nal, 121-es kiszállóval az 4-5. Aztán saját kezdéssel az egyenlítés. 101-es kiszállóval már megvolt a pont, végül pedig 89-ről 19, 20 és a végén egy bullal a győzelem is. Ezt tényleg sírból hozta vissza Barney, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy Price ezt is nagyon elszúrta.

price-barney.jpg

Peter Wright–Mensur Suljovic 1-7

Egy nagy csatára számítottunk és egy pillanatok alatt megnyert, nagy különbségű vereség lett úgy, hogy Suljovic megint száz felette (103,1) átlagot produkált. Wrightnak ma semmi sem sikerült és nagyon gyorsan távozott a dobogóról. A skót kezdett és vezetett is, de akkor kevesen gondoltuk, hogy ez lesz az egyetlen legje ezen az estén.

Suljovic beindult, 14 nyilas körrel egyenlített. Az ötödik legben volt két 180-as, ez volt a meccs összes tökéletes háromnyilasa. Suljovic 15, 14, 15, 15, 14 nyilas körökkel jutott el 6-1-es vezetésig. Ritkán verik meg ennyire Peter Wrightot, de most ez történt. Suljovic az egész meccsen nem jutott öt kör fölé, óriási teljesítmény volt tőle, így teljesen megérdemelt a szerb-osztrák siker. Suljovic ezzel pontszámban beérte Whitlockot, meg Wrightot is, és tapad Barneveldre. Na, ez az óriási eredmény.

wright-suljovic_2.jpg

Gary Anderson–Daryl Gurney 6-6

A nap legjobb meccsét játszotta egymás ellen Daryl Gurney és Gary Anderson. Nem csak azért, mert valami hihetetlen jó átlagokat dobtak, hanem azért is, mert sok szektor tévesztés, vagy éppen a kiszálló elrontása miatt egymás hozták egymás után helyzetbe. Két hatalmas fordulat volt a meccsen így aztán nem is születhetett volna más végeredmény, mint döntetlen.

Anderson két 13 nyilas leggel 3-1-re ment el. De aztán jött Gurney és négy leget hozott egymás után, közte egy 110-es kiszállót is, így 5-3-ra vezetett. Anderson 12 nyilassal vágott vissza, de aztán Gurney nagyon erős kezdés (140, 140, 125) után hozta a kezdését, így a biztos egy pont meglett. 6-5-ös vezetése után a két pont is, de nem jött a D6, Anderson pedig egy hiba után kidobta a 34-et, így egy pontot mentett, de még így is mind a ketten messze vannak a legjobb négytől.

anderson-gurney_2.jpg

Rob Cross–Michael Smith 7-5

A tét a százszázalékos mérleg megtartása volt Michael Smith részéről, míg Rob Cross a legjobb négy felé igyekezett. A világbajnoknak sikerült jobban ez a meccs. Nem lettek nagy átlagok, de ettől még nagyon izgalmasan alakult a meccs. Smith kezdte győztes leggel a meccset, majd Cross 2-1-re fordított. Smith aztán pontosabb játékkal jutott el 4-2-ig.

Innentől viszont Cross uralta a meccset, egy 112-es kiszállóval szépített, majd 3-5 után beindult, hiszen négy leget nyert egymás után, amellyel behúzta a nagyon fontos meccset. 5-5 után 11 nyilas leggel már biztosan pontszerző volt, majd a 121-et T20-szal, 11-gyel és egy bullal húzta be a meccset, ezen a meccsen volt a legtöbb, szám szerint kilenc darab száznyolcvanas ebben a PL-fordulóban.

cross-smith_2.jpg

pl-tabella.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4913725876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása