9 Nyíl

Smith-nek a veretlenséghez világbajnokot kell verni

2018. március 08. 12:47 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League Darts - First Direct Arena, Leeds (az ötödik kör beharangozója)

Hektikus Premier League-héten vagyunk túl, de ma bármi is potyog majd az égből lesz meccs Leeds-ben, a First Direct Arenaban. A forduló alapkérdése megint persze az, hogy hibátlan marad-e a forduló után is Michael Smith, ehhez a világbajnok Rob Cross ellen jó eredményt elérni. A nap pedig a két dobogós, Michael van Gerwen és Simon Whitlock meccsével kezdődik. A két meccs közti másik háromnál is izgalmas csatákra számítunk, de nézzük, merre húzódnak az erővonalak.

858f0d22-e0ac-4690-86a0-8c8400e9bce6.jpg

Michael van Gerwen–Simon Whitlock

darts-wldmchply-sf-vangerwen19-michael-van-gerwen-simon-whitlock_3179569.jpg

Egy csalódott, de annál motiváltabb Michael van Gerwen érkezik Leedsbe: „Csalódás volt, hogy nem játszhattunk Exeterben, aztán egyből kikaptam Jeffrey de Zwaantól a UK Openen. De ez egy új nap és várom a Simon elleni meccsemet. Az első három fordulóban nyerni tudott, és jól is megy neki, de tudom mit kell tennem csütörtökön. Felkészültem és készen állok az esti meccsre.”

Gerwen a második, Simon Whitlock pedig a harmadik helyen áll négy forduló után, egyformán 3 győzelemmel és 1 vereséggel, csak Gerwennek öttel jobb a legaránya. A két játékos egymás elleni párharcában ugyanakkor nyomasztó a holland világelső fölénye. 34 közös meccsen vannak túl, ebből 28-szor Gerwen nyert. Whitlock kilenc meccse nem tud nyerni elleni, legutóbb ez a 2016 október eleju, egyik Players Championship fordulójában sikerült.

Gerwyn Price–Raymond van Barneveld

skysports-raymond-van-barneveld_4153352.jpg

Gurney mellett Gerwyn Price a másik játékos, aki még nem örülhetett idén győzelemnek, két döntetlen mellett két győzelme van. Raymond van Barneveld jól kezdett, de az utolsó két fordulóban vereséget szenvedett. Barney a UK Openen győzelemmel kezdett, de a legjobb 64 között simán kikapott Mervyn Kingtől. Price jól kapta el a ritmust és a negyeddöntőig meg sem állt. Ott aztán a későbbi döntős Corey Cadby volt jobb nála.

Összesen öt meccset játszottak eddig egymás ellen, egyet még 2007-ből, aztán 2014-ben volt a második. Az eddigi egyetlen Price-győzelem 2017-ben, a UK Openselejtezőjében történt. Price akkor 6-2-re nyert.

Peter Wright–Mensur Suljovic

maxresdefault_21.jpg

Mensur Suljovic három vereség után végre nyerni tudott, a negyedik fordulóban egészen kiváló játékkal, 106,20-as átlaggal nyert Price ellen 7-3-ra. Peter Wrightnak hektikusan alakult az eddigi menetelése. Egy döntetlen Price ellen, majd egy nagyszerű meccsen győzelem Gerwen felett, után viszont egy vereség Crosstól, majd a tippeket jól teljesítve egy döntetlen Andersonnal. Ez is elég a jelenlegi negyedik helyre, és ha ezt meg akarja tartani, vernie kell Suljovicot.

Szegény Suljovic a múlt héten nagyon pórul járt, feleslegesen repült el Angliába, a UK Openen nem indult, így kiesett neki egy teljes hét, innen kellett felhoznia magát csütörtökre. Wright pedig csak egy meccs erejéig maradt ott Mineheadben, a 64 között kikapott 10-9-re Nathan Rafferty-től így egyből csomagolhatott. 2013 óta 11-szer meccseltek, Wright vezet 7-4-re, legutóbb is nyerni tudott, tavaly okotóberben a PDC German Darts Mastersen.

Gary Anderson–Daryl Gurney

skysports-gurney-anderson-darts_4017424.jpg

Ha valaki, akkor Gary Anderson igazán remek formában van. A UK Openen végigverte a mezőnyt, míg a PL-ben még győzelem nélkül álló Daryl Gurney mindössze egy kört ment.

„Remélem áttudom menteni a UK Openen mutatott formámat a csütörtöki Premier League-meccsre is - mondta Anderson, és megígérte – Daryl hasonló stílusú játékos, mint én, így remélhetőleg sok 180-as és nagy tömegek lesznek.”

Ebben reménykednek a nézők is, és az eddigi találkozók alapján tényleg nagy csatára van kilátás. A két játékos korábbi 12 meccse után abszolút döntetlenre, 6-6-ra állnak. A két legutóbb meccsük is szoros volt, bár mind a kettő Anderson nyerte: 10-8 a 2017-es Melbourne Mastersen, előtte pedig 11-9 a tavalyi World Matchplay-en.

Rob Cross–Michael Smith

 20180307174842_83.jpg

„Nagyon jó játék kell, Robnak csodálatos éve volt és visszatért a formája is, úgyhogy nehéz lesz nagyon.” - summázta a véleményét Smith, amelyhez Cross annyit tett hozzá, hogy bár visszatért a győztes útra, még mindig nem az igazi, de Smith ellen folytatni akarja a sorozatát. Cross két vereséggel kezdte a PL-t, majd legyőzte Peter Wrightot és Raymond van Barneveldet is.

Ezután következett a UK Open döntője, amelyen három győzelem után a negyeddöntőben, Gary Andersontól kapott ki. Smith-nek nem sikerült ilyen jól a torna, a legjobb 16-ban Steve West ellen veszített. Az sem feltétlen Smith javára billenti a mérleg nyelvét, hogy az eddigi hat meccsükből ötször Cross tudott nyerni. Az egyetlen Smith-siker a gibraltári European Touron esett meg.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113724106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása