9 Nyíl

Duplázott a Repülő Skót

2018. március 11. 20:22 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 4. - Barnsley, Metrodome (összefoglaló)

A mezőny nem sokat pihenhetett, mivel ma már folytatták a Players Championship küzdelmeit. De ugye ez egy ilyen biznisz, itt nincs helye sírás-rívásnak, oda kell állni és tolni a tömeget. Ezt a mezőny megtette, lássuk kinek hogyan sikerült.

pc4.png


Kicsit változtatok a beszámoló tematikáján elkerülvén az egysíkúság és az unalom csapdáját. Ezúttal a legjobb nyolc közé jutó játékosok útját boncolgatom.
Az ifjú holland Jeffrey de Zwaan rögtön rangadóval kezdett, hiszen Vincent van der Voort került az útjába, de döntő legben megverte ellenfelét. A második kört könnyed 6-2-es győzelemmel hozta John Part ellen, aztán megint jött a kemény menet. Matthew Edgart szintén döntő legben sikerült legyőzni. A legjobb tizenhat között Alan Tabernt verte 6-4-re így jutott be a legjobb nyolc közé.
Egy másik holland Jan Dekker is sikerrel vette az akadályokat a legjobb nyolc közé jutásért. 6-1 Sven Groen, 6-0 Ross Smith ellen, tehát könnyed kezdést hozott össze a fiatal holland. Ezután jött egy rangadó Dimitri van den Bergh ellen és jött egy 6-4-es siker is. Ezt egy döntő leges siker követte Rowby-John Rodriguez ellen, és ez negyeddöntőt ért.


Jackpot azaz Adrian Lewis újra jól játszott. 6-0 James Richardson ellen, 6-5-re verte Robert Owent (megnézhető a mérkőzés), majd 6-1 Robbie Green ellenében. A legjobb nyolcba kerülésért pedig 6-3 arányban verte meg Josh Paynet.

A tegnap szülinapját ünneplő Jamie Caven ma lényegesen jobban járt mint tegnap. Kezdésként 6-3-ra nyert Jose Justicia Perales ellen, ezután Ryan Meiklet verte el 6-4-re, ezt egy újabb 6-3 követte, most Peter Hudson ellen. A nyolcba Luke Woodhouse 6-5 arányú legyőzésével jutott be.
Dave Chisnall nem mostanában van élete formájában, de ma elég szépen teljesített.  6-3-as sikerrel kezdett Peter Jacques ellen, a második körben nagy csatában 6-5-re verte meg Richie Edhouset. A harmadik körben sima 6-2-es sikert ért el a tegnap remeklő Jeffrey de Graaf ellen, ezután pedig kiütötte, lenullázta Ricky Evanst és bejutott a legjobb nyolc közé.
Stephen Bunting is hasonló cipőben jár mint Chizzy, de legalább ma volt egy jobb napja. Nem indult könnyen, Madars Razma négy leget is nyert ellene, de a győzelem meglett. Ezután jött egy sima 6-1 Tony Newell ellen, amit egy nehézsúlyú derbi követett. Big John Henderson került Bunting útjába, de 6-4-re sikerült őt legyőznie. Majd jött egy újabb könnyed siker, nevezetesen 6-0 Adam Hunt ellen, így jöhetett a negyeddöntő.
A tegnap remek napot záró és végig 100-as átlag fölött dobó Gary Anderson nem sokat vacakolt és két 6-2-es győzelemmel nyitott. Előbb Mark Dudbridge majd Tytus Kanyik volt az áldozat. A legjobb 32 között már nehezebb meccs volt a spanyol Cristo Reyes ellen, de ezt 6-4-el abszolválni tudta. A legjobb nyolcba kerülésért ismét könnyed sikert aratott, 6-1-el lépett túl Rhys Griffinen.

Keegan Brown újra megvillantotta oroszlánkarmait. A korábbi junior világbajnok 6-3-al kezdett Dawson Murschell ellen, utána 6-4-re verte Zoran Lerchbachert. Ezután jöttek a nagy halak. A legjobb 32 között 6-2-vel kiütötte Michael Smithet, a nyolcba kerülésért pedig Darren Webstert győzte le.

A negyeddöntőkből három esetben tulajdonképpen csak egy dolog hiányzott, mégpedig az izgalom. Mondhatnám úgyis, hogy sok kérdés nem volt a mérkőzéseken.
Gary Anderson és Keegan Brown 6-3-as meccse még szorosnak nevezhető, bár Gary igazából nem sokat izzadt a mérkőzésen.

St. Helens összejött egy jó kis meccsre, vagyis Dave Chisnall és Stephen Bunting csaptak össze. Remek mérkőzés volt, igen magas szinten folyt a játék. A végén Chizzy lehetett boldogabb.
buntch.jpg
A maradék két mérkőzés tükörsima volt. de Zwaan 6-1-el mosta le Dekkert, Lewis pedig 6-2-es sikert aratott Caven ellen. 

Gary Anderson - Dave Chisnall illetve Jeffrey de Zwaan - Adrian Lewis elődöntőket rendeztek. Gary abszolút iskolajátékkal, 105 feletti átlaggal 6-1-es verést mért Chizzyre. de Zwaan pedig túlélve a meccsnyilakat, döntő legben tudta megverni a korábbi kétszeres világbajnokot. Szerencsénkre mind a két találkozó megnézhető.

Némi meglepetésre Jeffrey de Zwaan lett Gary Anderson ellenfele a döntőben. Noha nem rossz játékos a holland, de azért meglepő a sikere egy bombaerős mezőnyben. Igen egy döntő az bizony siker. Mert például James Wade, Peter Wright, Ian White, Steve West, Simon Whitlock, Joe Cullen, Daryl Gurney, Mervyn King már az első körben kiestek. Jamie Lewis, Kyle Anderson, James Wilson, Rob Cross vagy például Jelle Klaasen pedig a második körben hullottak ki. de Zwaan azonban túlélte őket és karrierje legjobb Players Championship eredményét érte el.
A döntőben - bár nem volt egetverő a színvonal - kijött a papírforma és ez pedig Gary Anderson sikerét hozta.

A Repülő Skót tehát duplázott Barnsleyban és ezzel újabb 10.000 fontot keresett. Elmondhatjuk, hogy remek formában van Anderson, és ki tudja hol van még a vége.

A mai nap eredményei:
pdc4.jpg

A Players Championship állása:
dybnfm_wkae3o7x.jpg

A világranglista állása:
oom_2.jpg

A Pro Tour állása:
pro_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8713731930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása