9 Nyíl

Három a holland igazság

2018. március 17. 19:30 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 5. - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

Nem tudom hányan gondolták már végig, hogy mekkora meló a PDC kötelékében dartsozni. Aki profi az ugye egész nap edz és gyakorol, aki meg meló mellett csinálja az ledolgozza a napi 8-10 órát és utána áll tábla elé. Természetesen ott van még a család is, ami a legfontosabb része az életnek és ebbe a körbe a dartsot behelyezni. Hogy miért írom ezt? Nos ha ránézünk a versenynaptárra láthatjuk, hogy a szabad hétvége mint olyan szinte nem is létezik. Állandó utazás, edzés, versenyzés és persze a teljesítménykényszer ez alkotja a PDC játékosok életét. Nem könnyű dolog na. Ma a Players Championship ötödik állomása került sorra ebben a kőkemény mókuskerékben, lássuk kinek, hogy sikerült.

players-championship.png


Első forduló:

Rögtön az elején megkezdődött a szinte szokásos csillaghullás. Kim Huybrechts nincs nagy formában, ezt igazolja, hogy a szintén formán kívüli Max Hopptól elszenvedett veresége. A másik Huybrechts testvér Ronny, viszont örülhetett hiszen megverte a méregzsák Robert Thorntont simán 6-1-re. Big Ben van de Pas sem járt jól, Terry Jenkins ugyanis 6-4-re legyőzte az első gyermekét váró hollandot. Jamie Lewis is gyenge napot fogott ki, ennek eredménye egy 6-2-es vereség Simon Preston ellen. Gerwyn Price sem a csúcsformájáról híres mostanság, ezúttal Mickey Manselltől kapott ki. Mervyn King meglepően sima 6-2-es vereséget szenvedett Ryan Searletől, Joe Cullen pedig ugyanilyen arányban bukott Nathan Aspinal ellen. A kör legnagyobb vesztese Rob Cross lett, aki döntő legben kapott ki Luke Woodhousetól. Mensur viszont nem bukott, jól játszott és nyert. A mérkőzést meg is lehet nézni.


Második forduló:

Tovább tart Peter Wright vesszőfutása, ennek újabb jele egy 6-1-es vereség Brendan Dolan ellen. Simon Whitlock is kiszállt, őt Steve Lennon verte meg 6-4-re. Steve Beaton is befejezte a mai partit miután Wayne Jones ellen döntő legben bukott el. Dimitri van den Bergh sem jutott messzire, őt Jermaine Wattimena állította meg. Darren Webster hiába volt esélyesebb Ryan Joyce ellen a papírforma nem jött és Joyce ment tovább. Ian White sem élte túl a fordulót, őt Stephen Burton verte meg 6-3-ra. A nagyok közül MvG, Mensur, Lewis, Wade, Chisnall és Gary Anderson elég simán továbbmentek, Jelle Klaasen és Steve West viszont igencsak kínlódtak, de továbbléptek.
Jeffrey de Graaf múltkori jó formája úgy látszik nem volt véletlen, erre utal Max Hopp elleni sikere.


Harmadik forduló:

Michael van Gerwen ellenfele Keegan Brown lett akit meg is vert, a meccset pedig meg lehet nézni:

Gary Anderson sem akart lemaradni Mvg mögött, ő is nyert Robert Marjanovic ellen. Terry Jenkins nagyon elkapta a fonalat és 6-1-el lemosta Jelle Klaasent. Chris Dobey nagy halat fogott, vagyis 6-2-re megverte Dave Chisnallt ami szép eredmény. Adrian Lewis viszont elvérzett, William O'Connor ugyanis 6-3-as győzelmet ért el ellene. Stephen Burton is keményen felkészült a mai napra, most épp Steve Westet tudta legyőzni. Brendan Dolan is belejött, újra 6-1-es sikert ért el most Jermaine Wattimena ellen. 
do.jpg
Nyolcaddöntők:

MvG sokat nem vacakolt és 6-2-re megverte honfitársát Jimmy Hendrikset. Terry Jenkins menetelése eddig tartott, Mensur ugyanis legyőzte őt, de legalább az öreg Terry megmutatta, hogy van még benne kraft.
sul_2.jpg
James Wade újra nyolcba került egy tornán miután megverte Wayne Jonest. Gabriel Clemens először került be a legjobb nyolc közé és ezt egy 6-4-es  győzelemmel érte el Brendan Dolan ellen. Chris Dobey sem állt meg, 6-4-re nyert Burton ellen. Alan Tabern belenézett a pofonba amit Ryan Searle osztott ki neki, O'Connor viszont Matthew Edgart is verte és ő is továbbment.  Anderson is bekerült a legjobb nyolc közé miután Cameron Menzies ellen elég simán nyert.


Negyeddöntők:

Chris Dobey nem lankadt. Eddig is szépen menetelt és Gabriel Clemens sem volt neki akadály és 6-2-re hozta a meccset. Ryan Searle a William O'Connor elleni győzelmével nálam elvitte a nap embere címet. A rocker külsejű Searle második alkalommal jutott be négy közé Players Championship fordulón, ami ismerve a mezőny erejét komoly bravúr. James Wade majdnem egy éve járt ranglistás versenyen a legjobb négy között most ez összehozta. Ehhez egy 6-3-as győzelem kellett Mensur ellen. A kör rangadóját MvG és Gary játszották. A meccset ajánlom megnézésre.

dygz3bmx0aik2_7.jpg


Elődöntők:

Az egyik ágon Ryan Searle mérkőzött meg Chris Dobeyval. Elég rendesen kimaxolták a csatát, elhúzták a meccset döntő legig. Az idegek harcát Dobey bírta jobban aki győzelmével élete második PDC döntőjét érte el. De jár a taps mind a két játékosnak.

A másik meccs ha az eredményt nézzük teljesen sima volt. De az átlagok azonban közel voltak egymáshoz. Wade 102,48, míg MvG 103-as átlagot dobott. De a holland a duplákon is jó volt így a 6-2-es sikere megérdemelt.

dyghcjtx0aap3b1.jpg
Döntő:

Milyen volt a Michael van Gerwen - Chris Dobey döntő? Hát igencsak érdekes. Dobey 109-es átlaggal ki tudott kapni. Igen tényleg. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy 15/2-es mutatóval zárt duplákon ami még 14%-ot sem jelent. Így pedig a holland világelső már a harmadik Players Championship kört nyerte idén, összesen pedig már hat tornagyőzelemnél tart 2018-ban.

dygl6ylw0aajbrw.jpg

 

A Pro Tour állása:
pro_tour.jpg

A Players Championship állása:
players_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3913748310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása