9 Nyíl

Megtört MvG és Anderson idei hegemóniája

2018. március 18. 19:10 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 6. - Arena MK, Milton Keynes (összefoglaló)

A tegnapi már-már szokásos van Gerwen győzelem után ma újra egymásnak feszültek a játékosok Milton Keynesben. A szokásos izgalmas és meglepő eredmények most is megszülettek, ahogy azt várni lehetett. Nézzük meg mik történtek a mai napon:

players-championship.png

Első forduló:

Két nagy búcsúzó akad rögtön az elején. Gerwyn Price-nak most sem ment, kikapott Josh Payne ellen 6-4-re.

Michael Smith is kiszállt, köszönhetően Jason Cullennek. Rajtuk néhány ismertebb név is elszállt. Alan Norris sima 6-2-es verést kapott Diogo Portelától. Joe Cullennek nem igazán megy mostanság, bár Steve West ellen egy 6-5 azért nem a világ vége. Mark Webster is folytatta mélyrepülését, igaz Robbie Greentől ki lehet kapni. A másik Webster, Darren is befejezte a versenyt, ezt 6-5-ös vereségének köszönhette Jimmy Hendriks ellen. Steve Hinet nyugodtan nevezhetjük a kör nagy vesztesének, hiszen 6-4-re kikapott John Hendersontól, viszont dobott egy kilenc nyilast. Kikapni sosem jó, pláne ha az ember dob egy tökéletes leget. Rég láttuk a korábbi vb-döntős Mark Dudbridge-et, most azonban ezt a hiányosságot pótolhatjuk.

Második forduló:

Ebben a körben derekasan elhullottak a csillagok. Vincent van der Voort 6-5-re kikapott Mickey Mansell-től, Adrian Lewis pedig egy komoly 6-1-es sallert kapott Dimitri van den Bergh-től. Továbbra sem megy Peter Wrightnak. Ezúttal Jan Dekker ellen kapott ki döntő legben.  Mensur is idő előtt szállt ki a versenyből, elég sima 6-2-es vereséget szenvedett Jeffrey de Zwaan ellen. Simon Whitlocknak sem ez élete hétvégéje, most Madars Razma verte meg a Varázslót. Gary Anderson nem ma fogja idei harmadik Players Championship győzelmét behúzni, ugyanis "Rapid" Ricky Evans 6-4-re elverte a kétszeres világbajnokot. A nagyobb nevek közül Rob Cross, Michael van Gerwen  és Ian White simán ment tovább. Kim Huybrechts, Stephen Bunting, Daryl Gurney, Jelle Klaasen, Kyle Anderson és Dave Chisnall némileg nehezen, de tovább tudott jutni.

Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba kerülés volt a tét és itt született meg a legnagyobb meglepetés. Jermaine Wattimena - Michael van Gerwen 6:4. Hát erre nem tudom ki számított. Daryl Gurneynek is eljött a végállomás James Wilson személyében aki 6-4-re nyerte a meccset. Kyle Anderson rangadót játszott Mervyn King ellen, aminek végén a rutinos angol játékos örülhetett. Robert Thornton és Steve West sem emlékszik majd jó szívvel erre a fordulóra mivel mind a ketten 6-1-re kikaptak. Westet Richard North verte, Thornton-t pedig Ryan Joyce.  Belga derbit is rendeztek Kim Huybrechts és van den Bergh között, amit utóbbi nyert 6-5-re. Rob Cross is közel járt a buktához, de döntő legben végül nyerni tudott Mansell ellen.

Nyolcaddöntők:

Wattimena hiába verte meg MvG-t, jött Stephen Bunting és 6-3 arányban megverte a hollandot. Ian White valósággal kiütötte James Wade-et és így bement a nyolc közé. Dave Chisnall sem lankadt, ezúttal Ricky Evanst tudta legyőzni. John Henderson sikerrel vette a Ryan Joyce elleni akadályt és így ő is csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez. James Wilson sikerrel vette a Klaasen által képzett akadályt, ahogy Mervyn King is. King a meglepetésre idáig eljutó George Killingtont verte 6-3-ra. Dimitri van den Bergh legyőzte az ideáig jól teljesítő Richard North-ot. Rob Cross pedig Josh Paynet verve jutott a legjobb nyolc közé.


Negyeddöntők:

Liverpooli derbivel indult a kör azaz Stephen Bunting csapott össze Dave Chisnallal. Mivel két jó barátról van szó ezért Chizzy 6-3-as sikerének még Bunting is örült, legalábbis erre enged következtetni a meccs végi reakció. Ha nem is a teljes mérkőzés, de egy része megtekinthető.

James Wilsonról tudni lehet, hogy jó dartsos. Ért már el szép sikereket és a mai napra is szívesen fog emlékezni. Történt ugyanis, hogy a legjobb négybe kerülésért 6-4-re megverte Rob Crosst. A ifjúság és a rutin csapott össze a van den Berg - King mérkőzésen. A végén az angol játékos lehetett boldogabb mivel 6-3-ra nyerni tudott. Szintén örülhetett Ian "Diamond" White aki a kör legsimább meccsén verte meg John Hendersont.

Elődöntők:

Dave Chisnall kontra James Wilson. Jó meccsnek tűnt és az is lett. Szoros, izgalmas parti volt, és ahogy ilyenkor lenni szokott nüanszok döntöttek.
chiwi.jpg


A másik mérkőzés némileg simábbra sikeredett. Ian White sikerrel vette a Mervyn King képében jelentkező akadályt és jutott be a döntőbe.


Döntő:

Két olyan játékos jutott döntőbe akik hosszabb ideje várnak az újabb sikerre. Ian White 2016-ban nyert versenyt utoljára, míg döntőt 2017 júniusában játszott. Dave Chisnall pedig tavaly augusztusban nyert tornát, azóta viszont nem járt döntőben. Szóval a 10.000 fontos nyereményen kívül is volt tétje a meccsnek. Kiélezett, izgalmas, szoros mérkőzés volt ahogy azt várni lehetett. És a végén minimális különbség döntött.
chwhi.jpg

Az idei hatodik Players Championship állomást tehát Ian "Diamond" White nyerte aki közel két éves nyeretlenségi szériájának tudott véget vetni. Illetve ő lett az első, aki befért a Michael van Gerwen és Gary Anderson alkotta győztesek közé.

Jelenleg így fest a Players Championship állása:

pc_1.jpg
A Pro Tour tabella jelenlegi állása:

pro_t.jpg
Végül pedig jöjjön a friss világranglista:

oom_3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr313750450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása