9 Nyíl

Délután borult a papírforma, este pedig mindkét kopasz megizzadt

2018. április 01. 23:19 - matyi96

2018 PDC European Tour - German Darts Grand Prix, Kulturhalle Zenith - München (a vasárnap összefoglalója)

Már a tegnapi napon elkezdődött a European Tour második felvonása, a German Darts Grand Prix Münchenben. Azonban nálunk is tart a Húsvét, így elnézéseteket kérve a tegnapi napról külön beszámoló nem lesz és a mai, valamint a holnapi napról is csak egy-egy összefoglalóval fogunk jelentkezni. Mielőtt belemennék, hogy mi történt a vasárnapi napon Münchenben egy pár szót a tegnapi napról is ejtenék. 

german_darts_grand_prix_1.jpg

Rendhagyó módon szombaton vette kezdetét a verseny és majd hétfőn fog befejeződni. Szombaton a selejtezőkről bejutott versenyzők álltak tábla elé és mérkőztek meg egymással a továbbjutásért. A nagyobb nevek közül a többség továbbjutott, mint például James Wade, Keegan Brown, Darren Webster vagy Stephen Bunting. Akadt azonban meglepetés is, sőt egy óriási blama is volt. Először kezdjük a kisebb meglepetéssel. Jermaine Wattimena Alan Taberntől kapott ki (bár ez annyira nem meglepetés, inkább váratlan az öregtől), James Wilsont pedig Toni Alcinas búcsúztatta. Aztán elérkezett az utolsó mérkőzés, ahol Adrian Lewis lépett színpadra Yordi Meuwisse ellenében. Yordi nem rossz játékos, de szerintem arra senki sem gondolt, hogy Lewist búcsúztatni fogja. Még akkor sem, ha a kétszeres világbajnok nem épp fénykorát éli. Szóval ez volt a tegnapi nap legnagyobb megleptése. 

Térjünk át a mai napra. Ma már csatlakoztak a kiemeltek is, de a délutáni eredményeket nézve, feltehetik a kérdést magukban, hogy minek. Persze ez durva kifejezés, de nézzük mi történt. Ugye nyolc meccset játszottak le délután, ebből hat mérkőzésen a kiemelt játékosok köszöntek el, azaz csupán két papírforma eredmény született. 

DÉLUTÁNI PROGRAM:

Kezdődött az egész azzal, hogy Gerwyn Price beleszaladt egy 6-1-es pofonba, amit Luke Humphries adott neki. Hozzátartozik, hogy Humphries száz feletti átlagot produkált, míg a walesi a 90-et sem érte el. Majd jött egy iszonyatosan jó mérkőzés, melyet Dave Chisnall és Darren Webster produkált. A végletekig kijátszották, mindketten száz felett átlagoltak, dobtak kilenc száznyolcvanat. Webster dobott három száz feletti kiszállót is, szóval tényleg, ez a meccs parádés volt. A döntő leget Webster kezdte és egy tizenkét nyilassal tudta megnyerni a mérkőzést. 

daryl_gurney-darren_webster_2.jpg

Kim Huybrecths és Steve West párharca nem hozott ekkora izgalmakat és ekkora színvonalat sem, ugyanis mindketten 90-es átlag alatt dobtak. West 31-szer (!) dobhatott duplára, de még ez a szörnyű kiszállózás is bőven elég volt arra, hogy 6-3-ra hozza a mérkőzést. A következő meccsen újra visszatért a PDC színvonal, mondjuk Mervyn King és Max Hopp neve elég jó ahhoz, hogy ezen ne lepődjünk meg. A rutinos King jól dobál, azonban 4-4 után valami megtört benne és Hopp nyerte meg a mérkőzést 6-4 arányban. Közel azonos átlagot dobtak, kiszállózásuk is jóra sikeredett és azért 4-4-ig izgulhattunk is, ha akartunk. 

king-hopp.jpg

Alan Tabern tegnapi továbbjutását is a meglepetésekhez soroltam, a mait pedig mindenképp oda is kell sorolni, még akkor is, ha tudjuk mire képes a vén róka. Kyle Anderson legyőzése nagy skalp számára, még akkor is, ha ezt egy nem túl jó meccs vitte véghez. Ez a nem túl jó meccs azért nem teljesen igaz, de a kiszállózás mindent elrontott. Még akkor is, ha láthattunk egy 106-os és egy 138-as kiszállót is. Döntő legben tudott nyerni Tabern és immáron a holnapi napra készülhet. Simon Whitlock és Keegan Brown meccse nagy csatát hozott. Nagyon jól kezdett az ausztrál, 3-0-ra is vezett. Innen tudott felállni a fiatal angol. Döntetlen után még egy leget engedett Whitlock-nak, de aztán lehengerlően játszott és meg is nyerte a meccset 6-4-re. Nem is meglepő ez 103-as átlaggal. 

whitlock-brown.jpg

A kiemeltek becsületét, csakhogy ne legyen whitewash számukra, Daryl Gurney és Alan Norris mentette meg. Alan Norris, ha nem is dobott túlzottan nagy átlagot, de láthatóan élvezte a játékot Toni Alcinas ellen, bár a spanyol nem mutatott túl nagy ellenállást. A vége sima 6-1 lett. Daryl Gurney azonban magabiztos játékkal verte az amúgy korrekt átlagot elérő Ryan Meikle-t. Volt egy időszak, amikor meggyűlt a baja a kiszállókkal az észak-írnak, de összerakta magát és 6-3-ra nyerni tudott. 

gurney-meikle.png

ESTI PROGRAM:

Nagyon jó mérkőzés indította a vasárnap estét. Joe Cullen és a Lewis-verő Yordi Meeuwisse káprázatos meccset varázsolt nekünk. Cullen irányította a mérkőzést az elején, de egy idő után a holland vette át az irányítást és szerezte meg a vezetést egyaránt. 5-4-es Meeuwisse vezetésnél körei voltak arra, hogy megnyerje a mérkőzést, de sorra hibázta el a duplákat. Cullen leért 120-ra és ki is dobta azt (előtte volt egy 129-es kiszállója is). Jöhetett a döntő leg, ahol 82 ponton várakozott Yordi, Cullen pedig stílszerűen, 164-ről kiszállva nyerte meg az első meccset. Ian White és Joe Cullen összecsapására sincs okunk panaszkodni. Persze miért is lenne, amikor mindkét játékos száz feletti átlagot produkált? Nagyon szoros volt az ütközet, ez jól kivehető a statisztikából is. Az elején úgy nézett ki, hogy egy nagyon kicsivel Bunting az esélyesebb, de végül White a mérleget maga felé billentette és egy jó "hajrával" megnyerte a meccset. 

white-bunting.jpg

A folytatásban Jelle Klaasen James Wade-del találkozott. A holland már-már szokásos módon alulteljesítette önmagát, de így is nyert négy leget. Hiába dobott négy száznyolcvanat, Wade tizenkét 140-ese nagyon erős. Valamint akadt egy 150-es kiszállója is az angolnak. Úgy néz ki Wade tényleg rátért a helyes útra, mutatja ezt előző ET-n elért harmadik helye és a mostani mutatványa is. Őket követte két ifjú zseni, Michael Smith és Chris Dobey. Smith valami eszméletlent produkált nekünk itt Húsvét vasárnapján. 105,38-os átlaga már magáért beszél, ehhez kellett az a hét darab maximum is, amit elhelyezett a táblában. Ha a kiszállózása valamivel jobb, még jobb átlagot érhetett volna el. Dobey csupán háromszor dobhatott duplára, ebből mondjuk kettőt be is dobott, de tehetetlen volt ezzel a Smith-szel szemben. 

smith-dobey.jpg

München közönsége már nagyon várta Peter Wrightot. Meg is érkezett, ellenfele pedig nem más, mint Josh Payne volt. Nem kezdett túl nagy lendülettel a skót, így azért Payne-nek is akadtak lehetősége, melyekkel javarészt élni is tudott. Aztán Wright csinált egy breaket és kettőre növelte a különbséget, melyet visszahozhatott volna még Payne, de ekkor nem jöttek a duplák. Wright a végén a 82 pontját Bull-lal a végén oldotta meg és nyerte meg a meccset 6-3-ra. A következő kiemelt Mensur Suljovic volt, ő pedig Danny Noppert-tel játszott. Mensur erősen kezdett, azonban Noppert időben össze tudta szedni magát és nem engedte elmenni a sógort. Nyolc leg után egyenlő volt az állás, ekkor jött egy megdöbbentő jelent, mégpedig az, hogy Mensur 122-re besokkalt. A D6 kellett volna neki, de D10-et dobott. Noppert nem használta ki, így Mensur megnyerte a leget, majd a következő játszmában a meccset is.

mensur-noppert_1.jpg

Már csak két meccs volt hátra. A zárás előtt megmérkőzött Michael van Gerwen is, akinek az útjába most Steve Lennon próbált beleszólni. Hát mondjuk úgy, a holland nem élete meccsét játszotta ma este. Így természetesen (meg amúgy is) meg volt az esélye Lennon-nak akár a győzelemre is. Jól játszott az ír, 4-4-nél nyilai voltak a breakhez, de nem élt a lehetőséggel. A döntő leget ugyan elérte, mivel a kezdéseiben rendre erősen dobált, de a holland azért a végén egy ötkörössel megoldotta a meccset.

Az utolsó meccset a regnáló világbajnok, Rob Cross játszotta a tavalyi Players Championship Finals másodikjával, nevezetesen Jonny Claytonnal. Clayton nem úgy tűnt, mint akit meghatotta, hogy a világbajnok ellen kell játszania. Sőt, motiváltnak tűnt, meg akarta verni ellenfelét. Nyilván ezt ne úgy értsétek, hogy van olyan, aki nem szeretné. Volt egy leg, ahol Claytonnak óriási esélye volt a breakhez, 110 feletti átlagon volt, de a kiszállók nagyon kibabráltak vele akkor, és Cross-é lett a leg. Ez szerintem döntően befolyásolta a meccset, Cross kihasználta ennek a lélektanát és végül ő nyert bőven 100 feletti átlaggal 6-4-re a zárómeccsen.

cross-clayton.jpg

Holnap már a döntő naphoz érkezünk. Nehogy elfelejtsétek, hogy most hétfőn is láthattok dartsot! Az összefoglaló szintén este fog érkezni a teljes napról. Addig pedig további kellemes ünnepeket kívánunk!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2813798702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása