9 Nyíl

Ma új élet kezdődik a magyar dartsban

2018. április 04. 09:32 - Denis Potvin

Nemrégen alakult át a Magyar Darts Szövetség elnöksége és április 4-én már elnökségi ülést is tartanak, amelynek több fontos pontja mellett elsősorban szó lesz a 2018-as WDF Európa-bajnokság szervezési kérdéseivel, a Nemzeti Bajnokságok versenykiírásának előkészítésével, a 2018. október 3-7 között Angliában megrendezendő Winmau versenyre szóló szabadkártya kiosztás elveiről, a kiosztást megalapozó versenyről való döntés. Ennek kapcsán kerestük meg dr. Pálvölgyi Szilast az újonnan megválasztott alelnököt, aki készségesen válaszolt nekünk.

29313778_1675459969240814_3430315681243987968_n.png

"Először is köszönöm a kluboknak a belém vetett bizalmat és a jókívánságokat. De ugyancsak köszönöm a lehetőséget a közgyűlés előtti megszólalásra illetve a mostani beszélgetést. Nagyon örülök, hogy a népszerű 9 nyíl blog kiemelten foglalkozik a hazai dartsélettel, és remélem, hogy a jövőben a kapcsolatot sikerül szorosra fűznünk, már csak azért is, mert ez a blog újabb kommunikációs csatorna, ahol az MDSZ üzeneteit a hazai dartsosok felé továbbítani tudja.

Örülök, hogy a közgyűlés a teljes tisztújítás mellett döntött, és az elnökségbe kívülről többen is bekerültek olyanok, akikkel hasonló nézeteket vallunk. Azt azért szükséges leszögeznem, hogy nem az alelnök hozza az intézkedéseket, hanem az elnökség, de az egyik legelső feladat a klubokkal párbeszéd kezdeményezése, pl arról, hogy milyen változtatások mellett látják az előrelépést. Értem ezalatt akár a versenykiírást, akár minden egyéb olyan meglátást, amely megváltoztatása szükséges az előrelépéshez.

Az, hogy az előző elnökségen belül milyen volt a kommunikáció, utólagosan megítélni nem tudom, a pletykák pedig hidegen hagynak. De azt bizton tudom állítani, hogy az új elnökség az első megnyilatkozások alapján egy irányba tart. Alapvetésem, hogy nincs helye egy elnökségen belül személyeskedésnek, sértődésnek, egónak, csak az egészséges előrevivő vitának. Egységes célunk a szövetség profeszionalizálása és a magyar darts minél magasabbra emelése.

Miután nem megosztott az elnökség, így elnök úrnak is több ideje lesz források bevonására, de valamennyiünk célja és feladata a támogatói kör szélesítése. Az idei év legnagyobb feladata ugyanakkor az EB megrendezése. Itt mindenkire számítunk, azokra is természetesen, akik most úgy gondolják, hogy a közgyűlés háttérbe szorította őket. Az edzőképzés a magyar dartsélet achilles sarka, ezt ebben a ciklusban meg fogjuk oldani.

A közgyűlésen is elhangzott a soft és a steel szakág egyenlősége, ugyanakkor fájó hiány, hogy nincs soft utánpótlás bajnokság. Jövőre lesz! Pont itt a 9 nyíl blogon olvastam ebben a körben egy kiáltványt, minden szavával egyetértek. A szövetség kiemelt feladatát kell, hogy képezze az élversenyzők menedzselése, minél több versenyre történő eljuttatásuk. Ehhez azonban plusz források kellenek, hiszen a jelenlegi költségvetés egy puffer nélküli költségvetés

Az utolsó kérdéshez még: Ezzel is teljes mértékben egyetértek, és utalok arra, hogy anyaegyesületem idén a terézvárosi iskolások részére már szervezett hagyományteremtő céllal dartsversenyt.

A közgyűlés kiemelendő döntése körébe sorolom, hogy határozat született arról, hogy a nemzeti bajnokságon nem megengedett az alkoholfogyasztás a versenyzők részére. Zárójelben jegyzem meg, hogy több mint 10 éve ez már így van, de erről eddig csak elnökségi döntés volt."

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8713808980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása