9 Nyíl

Az Igazság Éjszakája következik

2018. április 05. 12:58 - Denis Potvin

2018 Unibet Premier League - Judgement Night - Liverpool, Echo Arena (a kilencedik forduló beharangozója)

A PDC Premier League idei sorozata első körének utolsó fordulóját játsszák majd Liverpoolban. Ma eldől melyik lesz az a nyolc játékos, aki majd folytatja a második szakaszban. Egy biztos, Gerwyn Price-tól ma elbúcsúzunk, az ő sorsa már a múlt héten megpecsételődött. Peter Wright és Mensur Suljovic harcol majd a fennmaradó nyolcadik helyért.

pl_2018_1_1.jpg

Ennek megfelelően a mai felvezetőnket egy kicsit másképpen tálaljuk, hiszen azon túl, hogy igazából két meccsre kell koncentrálnunk, a középmezőny is elég képlékeny. A jelenleg harmadik helyen álló Rob Cross és a már biztos továbbjutó, hetedik Daryl Gurney között mindössze négy pont a differencia, amelyet azért a második szakaszban le is lehet dolgozni, meg természetesen ugyanannyi erővel el is lehet bukni.

Az utolsó két meccsen fog eldőlni a lényeg. Mensur Suljovićnak tényleg valami földöntúli bravúr kell, hogy legyőzze az idén megint fantasztikus teljesítményt nyújtó Michael van Gerwent, aki a hétvégén megnyerte a European Tour második állomását, sőt az utolsó hét versenyéből ötször lett első.

Azért van még remény Suljovićnak is, hiszen az eddigi 12 meccsük egy harmadát ő nyerte, így például a tavalyi PDPA Players Championship írországi állomásának negyeddöntőjét is. Igaz, előtte két éven és öt meccsen át nyeretlen maradt a hollanddal szemben. Ha Suljović nyer, akkor pontszámban ugyan megelőzi Wright-ot, de mivel a skót meccse lesz a nap utolsó találkozója, így már annak tudatában léphet a színpadra, hogy tudni fogja, milyen eredményre van szüksége.

3gduepif0t1ugy8h4xmdoxojbzmtt2bj_1.jpg

Ráadásul Peter Wright a pont előtte álló Daryl Gurney ellen kezd, aki már biztos továbbjutó, sőt egy győzelemmel egészen a negyedik helyig repülhet. Nem is olyan elképzelhetetlen ez, hiszen ehhez Barneveld, Whitlock és Anderson együttes veresége kell. Így az alapos motivációt jelent mindkettőjüknek a meccs, de azért nem nehéz kitalálni kinek nagyobbat.

Wright most végre elfelejtheti a hátfájós időszakát és behúzhatja a meccset. Van is miért visszavágni, hiszen az elmúlt négy összecsapáson Gurney volt a jobb. Wright döntőzött a hétvégi European Touron, de Gurney sem panaszkodhat, hiszen az elődöntőig jutott és a végső nyertes Gerwentől kapott ki.

Ami a többi találkozót illeti, Gerwyn Price búcsúmeccsével kezdődik az esti program. Senki ne legyen meglepve, ha a walesi szépen, az első győzelmével szeretne búcsúzni, s mivel Simon Whitlock is visszaesett kissé, így erre minden esélye meg is van. Barney a fittedzések után egy hármas veretlenségi szériát produkált, de legutóbb kikapott. Az eddig kiválóan szereplő Michael Smith-ről nem tudni mennyire hátráltatja az a tudat, hogy másodiknál rosszabb már nem lesz a Judgement Night után. Gary Anderson és Rob Cross, a két világbajnok meccse igazi presztízscsata lesz. Cross akkor is a legjobb négyben marad, ha kikap Andersontól, a skót pedig egy vereséggel jelentősebben is visszacsúszhat. Az eddigi öt meccsüket mindig Anderson nyerte, legutóbb - majdnem egy hónapja - 6-0-ra.

Azért tippeljünk is:

2018 Unibet Premier League - Judgement Night - Liverpool, Echo Arena (a kilencedik forduló tippsora): 

premier-league-table-belfast-web_3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr513811822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása