9 Nyíl

"Közel az idő..."

2018. április 26. 09:06 - adam_f

2018 Unibet Premer League of Darts - The Manchester Arena, Manchester (a tizenharmadik kör beharangozója)

Vészesen közeledik a Premier League végső hajrája, és minden játékos már az utolsó erőtartalékait összpontosítja ahhoz, hogy bekerüljön, vagy éppen bent maradjon abban a végső négyesbe(n), akik Londonban döntik el a 2018-as kiírás sorsát. Ehhez pedig Manchesterben tehetik meg a következő lépést, mégpedig egy újabb szép csütörtöki napon. Viszont aki kikap, annak már csak nagyon aprócska esélye marad arra, hogy megugorja ezt az elég nagy lépcsőfokot.

pl_2018_1_1.jpg

Erre pedig a legnagyobb esélye (hogy megugorja ezt a lépcsőfokot) jelenleg az északír Daryl Gurney-nek van, aki mindösszesen egy ponttal van lemaradva a negyedik Michael Smith mögött. Viszont ezen az estén a listavezető Michael van Gerwen-t kellene legyőznie, aki az elmúlt időszakban kisebb pechszériába került, hiszen kétszer is kapitulált a rotterdami publikum előtt, és (lehet ezért, lehet másért) a grazi ET-fordulót is kihagyta, hogy fel tudjon töltődni a PL-re. Superchin további sorsolása sem lesz éppen egyszerű, mivel az utolsó két találkozón éppen Smith, valamint Peter Wright ellen kell színpadra lépnie, így más út nincs, mint a győzelem.

gurney_whitlock_600.jpg

"Soha nem adtam fel semmit, de Michael (Smith) ellen még hátravan egy találkozó, így nem lesz egyszerű - mondta Gurney. Nem kívánom neki, hogy mindkétszer kikapjon, de nekem mindenképpen nyernem kell, hogy még maradjon esélyem. A jelenlegi formáját pedig nézve ez nem lesz egy sétagalopp, főleg úgy, hogy ezen az estén kétszer fog játszani. Az ötödik hely nem rossz kezdet a Premier League-ben, de mindenképpen nyernem kell ahhoz, hogy életben maradjanak az esélyeim."

Márpedig a két Michael - azaz Smith és van Gerwen - még egymás ellen is színpadra fognak lépni ezen az estén, szóval már csak ezért is fontos lenne Gurney számára a siker, mert ha MvG legyőzi Bully Boy-t (Smith pedig kikap Wright-tól), akkor helycsere következik a tabellán, és az északír már fél lábbal a fináléban érezheti magát.

Persze ehhez még Peter Wright is asszisztálhat neki, mivel az esti MvG-dupla mellé még Smith is kettőt fog játszani, aki druszája mellett még Snakebite ellen is fel kell, hogy vegye azt a bizonyos kesztyűt, mert az tuti, hogy a skót sem fogja olcsón adni a kígyóbőrt. S ahogy elnézzük az egymás elleni statisztikákat, akkor MvG ellen öt győzelem (20 vereség mellett), Wright ellen pedig hét siker (12 vereség mellett) áll Smith neve mellett, szóval jómagam azt gondolom, hogy Smith mérlege a csütörtökre 1-1 lehet (de ez csak az én véleményem, ergo nem kell készpénznek venni).

wright_8.jpg

A hátsó négyes másik két tagja közül Raymond van Barneveld a világbajnok Rob Cross ellen szerezhet újabb ponto(ka)t. Erre pedig minden esélye meg is van, mivel Barney a rotterdami dupla estén két győzelmet tudott behúzni (Whitlock ellen 7-3, MvG ellen pedig 7-5), amivel jelentősen megnövelte a lehetőségeit, míg Cross egy vereség és egy döntetlen kombóval fejezte be a holland túrát. Rá is fér a hollandra a Cross elleni siker, mivel az eddigi fej-fej melletti mérleg 4-0-át mutat Cross javára, szóval itt az idő arra, hogy Barney megszerezze az első sikerét a világbajnok ellen.

dblafonx0aamhli.jpg

Simon Whitlock pedig a jelenlegi második helyezett, azaz Gary Anderson ellenében próbálkozhat meg azzal, hogy ne szakadjon le a többiektől. Bár ha a Varázsló formáját nézzük, erre - a számok szerint - elég kevés az esélye, hiszen három vereség van a háta mögött, Anderson után pedig még Peter Wright és Rob Cross is vár még rá. Tehát lehetséges, hogy nem mondok azzal bugyutaságot, ha azt mondom, hogy Whitlock - ha kikap a skóttól - ki fog szállni a versenyfutásból.

S hogy kissé tisztán lássuk a helyzetet, íme a jelenlegi állás:

azallas.jpg

Most pedig lássuk, hogy mi a Ti véleményetek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2613867684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása