9 Nyíl

Egy holland fiatalember nagy napja Wiganben

2018. április 29. 18:46 - Dart Major

2018 PDC Players Championship 10 - Robin Park Tennis Center, Wigan

Tegnap (kis túlzással) a szokásoknak megfelelően Michael van Gerwen győzelmével ért véget a verseny. Ma pedig ahogy az lenni szokott újra dobóléchez állt a mezőny. Kis ismétlés: a Pro Tour kártya 256 tulajdonosa áll tábla elé (illetve visszalépések esetén meghívott PDPA tagok játszanak), 6 nyert legig tartanak a partik és a győztes jutalma 10.000 angol font. Lássuk mi történt a mai nap:
players-championship_2.png

Első forduló:

A körnek ahogy az lenni szokott akadtak nagy vesztesei. Ilyen volt például Ian White akit Robert Owen győzött le, vagy Kim Huybrechts akinek vesztét Mark Webster okozta. Benito van de Pas veresége Ted Evetts ellen nem meglepetés, ahogy Kevin Painter korai búcsúja sem. Annál inkább érdekes dolog, hogy Madars Razma 6-4-re megverte Mervyn Kinget vagy Danny Noppert szintén 6-4-es sikere Joe Cullen ellen. Dave Chisnall és Dimitri van den Bergh rangadóját az angol játékos nyerte 6-4-re. Mensur Suljovic is hamar befejezte a mai versenyt, ő 6-3-re bukott el Brendan Dolan ellen. Jamie Lewis komoly bravúrt ért el, legyőzte ugyanis Simon Whitlockot, és hasonló bravúrt ért el Tytus Kanyik aki Ricky Evanst tudta legyőzni. Gary Anderson közel állt a kieséshez de 1-5-ről sikerült visszajönnie és megnyernie a meccset.

Második forduló:

Ez a kör aztán csak úgy gyártotta a hullócsillagokat. Cristo Reyes simán kikapott 6-2-re Gary Eastwood ellen, Jelle Klaasen ugyancsak ekkorát bukott Paul Rowley ellenében. Alan Norris is kiesett, bár Joe Murnan ellen ki lehet kapni mivel egy jó játékosról beszélünk. Vincent van der Voort döntő legben kapott ki Prakash Jiwa ellen, Darren Webster végét Antonio Alcinas jelentette, Kyle Andersont pedig Mickey Mansell verte meg. Peter Wright gyenge idei éve nem most ért végét, a jóval esélytelenebb Gabriel Clemenstől kapott ki 6-3-ra. Michael Smith is kiszállt a PL menők közül, őt Jeffrey de Zwaan verte meg.


masodik_fordulo.jpg
Harmadik forduló:

A legjobb 32 között a legnagyobb meglepit Martin Schindler szolgáltatta, aki 6-0-ra megverte Rob Crosst. De nem csak ő nullázott hanem Mansell is aki Chizzynek osztott ki szép méretes zakót. MvG szintén nullás sikerét Eastwood ellen meglepőnek nem lehet nevezni. Gary Anderson is befejezte a versenyt miután döntő legben vereséget szenvedett James Wilson ellen. Steve Beaton 6-3-ra verte meg Jamie Lewist, Stephen Bunting 6-2-re nyert Alcinas ellen, Gurney szintén 6-2-re nyert Jiwa ellen. A forduló legnagyobb derbijét Adrian Lewis és Gerwyn Price játszotta.  A végén Jackpot örülhetett.


harmadik_fordulo_1.jpg
Nyolcaddöntők:

Michael van Gerwent egy korábbi BDO világbajnokkal Mark Websterrel hozta össze a sors, de a walesi csak  ideig-óráig tudta megnehezíteni a világelső dolgát.
mvg_we.jpg

Jonny Clayton sima 6-0-ás sikert ért el Robert Owen ellen, Gabriel Clemens pedig újabb nagy nevet vert meg. Nevezetesen 6-2-re győzött James Wade ellen. Stephen Bunting tudásából valamit megvillantott és két leggel jobbnak bizonyult Daryl Gurneynél. Martin Schindler is komoly bravúrt ért el, a fiatal német Adrian Lewist verte meg. Mickey Mansell sem lassított, ezúttal Danny Noppert bánta az ír játékos jó formáját. James Wilson 6-4-re verte meg Steve Westet, a holland de Zwaan pedig Steve Beatont győzte le 6-3 arányban.

Negyeddöntők:

Komoly meglepetés: Jonny Clayton - Michael van Gerwen 6-4! Ráadásul a walesi 110 fölötti átlagot dobott. Ez volt a walesi első sikere van Gerwen ellen.

Jó régen jutott négy közé Stephen Bunting, most azonban ezt megcsinálta. Martin Schindler ellen 6-4-re győzött a darts Peter Griffinje és bejutott a négy közé. Gabriel Clemens továbbra is komoly szinten dartsozott és 6-1-el lelépte Mickey Mansellt. A fiatal de Zwaan meg tudta verni a rutinos James Wilsont és ezzel ő is tagja lett a legjobb négy mezőnyének.

Elődöntők:

Clayton ihletett formáját nem vesztette el Bunting ellen sem. Így pedig rövid időn belül második PDC döntőjére készülhetett a walesi dartsos.
clay.jpg

Gabriel Clemens lufija elég csúnyán kipukkadt a Jeffrey de Zwaan elleni meccsen. A holland játékos 6-0 arányban nyert és jutott a döntőbe.

Döntő:

Jonny Clayton - Jeffrey de Zwaan. Ez a párosítás még ekkor is meglepő ha tudjuk azt, hogy egy ilyen versenyen nem ritkán borul a papírforma. A két játékos eddig négy meccset vívott egymással, ezekből Clayton hármat tudott megnyerni. A döntőn az izgalmakat elég rendesen fokozták a felek, el is mentek döntő legig. Ennek a végén pedig a huszonkét éves holland játékosnak meglett első PDC tornagyőzelme. Újabb holland játékos iratkozott fel a tornagyőztesek népes táborához. Mindezt úgy, hogy átlaga és kiszállózása is rosszabb volt mint Claytoné. De hát ugye ezért szép sport a darts.


dont.jpg

10 forduló után így néz ki a Players Championship ranglistája:
pdom.jpg
A Pro Tour pedig így fest jelen pillanatban:
prot.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7013879554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása