9 Nyíl

Nem buktak az esélyesek a sindelfingeni éjszakában

2018. május 04. 23:10 - Dart Major

2018 PDC European Tour: European Darts Grand Prix - Glaspalast, Sindelfingen (első nap, esti összefoglaló)

És a történet folytatódik. Vagyis alig pár órával a délutáni etap vége után jött az esti felvonás. Igazi nagy nevekkel mint James Wade, Kyle Anderson vagy épp a tavalyi vb egyik sztárja Jamie Lewis is tábla elé állt. Nézzük meg mi történt ma este:
edgp_2018_logo_homepage_1.png

Danny Noppert - Krzysztof Ratajski: 6-3

Kezdésnek jött a magyar dartsosok rémálma Krzysztof barátunk és a fiatal Noppert csatája. Rögtön egy komoly adok-kapok alakult ki, Noppert tizenkét nyilasára Ratajski egy tizenhárom nyilassal felelt, majd a harmadik leget hátsó pályáról elvitte a lengyel, igaz ez már csak egy húsz nyilas volt. A két leges előnyért volt két köre a lengyelnek a negyedik legben de képtelen volt kiszállni és bukta a leget. 3-3-ig eljutott a meccs, ekkor Noppert felvette a nyúlcipőt és elképesztő módon kezdett játszani. Tizenhárom, tizenkettő és újabb tizenhárom nyilas. Erre a lengyel nem tudott mit felelni, csak gratulált a mérkőzés végén. Kiválóan játszott Noppert, kíváncsian várom tudja-e állandósítani ezt a formát.


nop_1.jpg
Jermaine Wattimena - Antonio Alcinas: 6-5

Holland - spanyol csata. Ez fociban, női kézilabdában és női vízilabdában is jó lenne, és most dartsban sem volt rossz. Wattimena jobban kezdett és kétleges előnyre tett szert. Nem mellesleg dobott egy 140-es kiszállót is. Ezt a két leget három elszórakozott követte, amelyben mind a két fél elszórt pár nyilat a legek megnyerésére. A rontott duplák szakasza után 3-2-es vezetést könyvelhetett el a holland. Alcinas ekkor fordítani tudott egy tizenöt nyilas legnek és egy Wattimena hibáktól hemzsegő másik legnek köszönhetően. Két leget ekkor mindenki behúzott első pályáról és ez azt jelentette, hogy Alcinas egy legre került a sikertől. A holland öt körből megoldotta a saját kezdését, a döntő legben pedig imádkozhatott, hogy 68 pontról a spanyol ne szálljon ki. Jól imádkozott a holland mivel Alcinas bakizott így pedig minimális különbséggel Wattimena ment tovább.
wat_3.jpg
Jamie Lewis - Christian Bunse: 6-4

80-as átlaggal lehet-e négy leget nyerni a PDC-ben? Erre a kérdésre általában az a válasz, hogy nem. Na most Bunse ezt megtette. A mérkőzés mégsem csak emiatt emlékezetes. Lewis behúzta a saját kezdését majd jól elszórakozott egy brékesélyt. Sőt a harmadik leget is elbukta, bár egy tizenöt nyilast kapni nem akkora szégyen. Ekkor Jamie megidézte a világbajnokságon látott formáját és bevert két tizenhárom nyilast egymás után és már nála volt az előny. Itt picit leült a meccs, két hatkörös érkezett, majd a nyolcadik legben Bunse előtt volt a sansz az egyenlítésre. Na most ez már-már röhejes módon nem sikerült neki. Tizennégy pontról három kör alatt sem sikerült kiszállnia. 5-3 után a walesinek már csak egy leg kellett és a tizedikben ezt meg is szerezte és továbbment.


lew_1.jpg

Jamie Caven - Marino Michels: 6-1

Még egy rém rossz parti jutott a mai napra. Még egy olyan ahol csak egy játékos van a táblánál. Ezúttal Michels nem tudott felnőni a PDC szintjéhez és még a 78-as átlagot sem tudta elérni. Igaz Caven sem brillírozott, ő 84 ponton zárt. Értelmes leget csak a negyedik leg hozott ekkor Caven egy tizenegy nyilast hozott össze. A meccs többi részére kár szót vesztegetni.
cav_1.jpg
Ricky Evans - Kyle Anderson 4:6

Az előző meccs borzalmait sikerült a két játékosnak feledtetni. Igaz az első leg kabaréba illő volt, Evansnek hat nyíl sem volt elég, hogy a D10-et eltalálja. Utána viszont egy tizennégy nyilassal korrigált. A következő két leg megint Andersoné lett, igaz Evans a negyedikben megint nekiállt szórakozni a duplákkal. Úgy nyert három leget az ausztrál, hogy két hat köröst és egy nyolc köröst dobott. Ez azért nem megszokott. Evans viszont nem zuhant össze, két ötköröst dobott, a másodikban 115-ről szállt ki és kiegyenlített. A vezetést viszont megint nem tudta megszerezni, hiába adott rá sanszot az ausztrál. Majd megint jött egy ötkörös és megint egál lett. Az első komoly Anderson leg a kilencedikben jött egy ötkörös formájában és ő fordult előnnyel a tizedik legre. Ha pedig eljutott odáig akkor egy tizenkét nyilassal le is zárta a meccset. Evans derekasan verheti a fejét a falba, mert ebben sokkal több volt.


and_2.jpg
James Wade - Max Hopp: 6-4

A késői ébredésnek vannak hátrányai. Az egyik ilyen, hogy utána rohanni kell, jelen esetben az eredmény után. James Wade olyan szinten későn ébredt, hogy Hoppnak egy húsz és egy tizenhét nyilas is elég volt, hogy kétleges előnyre tegyen szert. Wade ennek megfelelően két leget meg is nyomott és kiegyenlített. Aztán egy leget megint átszunyókált, igaz ezután megint kiegyenlített, bár Hopp segítsége is kellett ehhez. A hetedik és a nyolcadik leget tizennégy nyílból oldotta meg az angol, miközben Hopp még a kiszállóra jutással küzdött. A német egy leget még faragott a hátrányból, de a győzelem a végén The Machine birtokába került. Nem lett olyan jó meccs mint várni lehetett, de azért panaszkodni nem kell miatta.


wad.jpg
Dawson Murschell - Paul Nicholson: 2-6

A fiatal kanadai Murschell és a rutinos ausztrál Nicholson kiváló kis partit rittyentett a meccs elején. A kanadai egy tizenkét nyilas breaket dobott, amire Nicholson egy tizenöt nyilassal felelt. A következő két leget hozták első pályáról így 2-2-vel fordultak. Ekkor Nicholson 100 feletti átlagon állt, Murschell pedig 96 pont körül, szóval jól dobáltak. A jóval rutinosabb ausztrál hozta a saját kezdését, és miután ellenfele a hatodik legben elrontotta a kiszállót megszerezte a negyedik legjét is.  A kanadai itt megrogyott, fejében maradt a hiba és a hetedik legben három kört is tripla nélkül hozott így pedig a meccs elúszott. Nicholson magabiztos 96-os teljesítménnyel tudott továbbjutni. Murschell viszont nagy eséllyel ott lesz a World Cup of Darts küzdelmein ami további jó tapasztalatszerzés lesz neki, hiszen még csak huszonkét éves, tehát van ideje.

nic.jpg
Robert Marijanovic - Andy Boulton: 6-3

Azt nagyjából sejteni lehetett, hogy nem ez lesz a nap mérkőzése. Be is jött, bár rengeteg tanulsággal szolgált. A tények: öt leg után Marjanovic 4-1-re vezetett. Hatkörösnél jobbat nem dobtak a felek, pedig dobhattak volna, főleg Boulton. Aki miután elvitte az első leget zsinórban vesztett négyet, de háromnál volt sansza behúzni, de a duplákat kihagyta. Aztán sikerült dobnia egy tizenkét nyilas, amivel szépíteni tudott, ám megint cserben hagyták a kiszállók. Végezetül dobott egy tizenhárom nyilast, és mégis bukta a meccset. Tizenegy rontott kísérlettel nem lehet nyerni. Még egy 83,65-ös átlagot dobó és tíz kiszállót elrontó Marijanovic ellen sem. 
marj.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5013890858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása