9 Nyíl

Szombaton Peter Wright még Michael van Gerwent is felülmúlta

2018. május 05. 23:41 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour: European Darts Grand Prix - Glaspalast, Sindelfingen (második nap - összefoglaló)

A legjobb tizenhat közé jutásáért folytatódott a küzdelem Sindelfingenben, a European Tour idei ötödik állomásán. A kiemeltek közül Jelle Klaasen, Mervyn King és Kim Huybrechts kiesése nem várt, a két, idei Premier League-résztvevő, Gerwyn Price és Daryl Gurney búcsúja viszont egyenesen nagy meglepetésnek számított. Peter Wright ma odavert egy 110 feletti átlagot, egyértelműen ő nap hőse. Vasárnap már az első helyért megy a csata. Maradjatok velünk.

edgp_2018_logo_homepage_1.png

dcdxjwexkaetq6c.jpg

Kezdjük a délutáni programmal. Ian White kiemelthez méltóan versenyzett és simán verte Madars Razmát, pedig a lett is azért eljutott 90-es átlag fölé. A legfontosabb a kiszállózás volt, White 60 százalékon teljesített, a lettnek ez csak 1/12 volt. Ez el is döntötte a meccset, White 6-1-re nyert. Dave Chisnallnek ennél szorosabb meccset kellett játszani a továbbjutáshoz, ráadásul úgy, hogy 1-4-ről állt fel Matt Padgett ellen, és ráadásul úgy, hogy Padgett 155-ről majdnem kiszállt, a T20 és a T19 is megvolt, csak a D19 nem jött össze. Aztán a döntő legben Padgett megint hibázott a kiszállónál, Chizzy az D10-et egyből kivágta.

Jelle Klaasen viszont viszonylag simán kikapott honfitársától, Jermaine Wattimenától. A 90-es átlagot egyikük sem érte el, Klaasen ráadásul úgy kapott ki, hogy 3-0 után egyetlen leget sem nyert. Bántó vereség, valahogy Klaasen egyelőre távolodik az élmezőnytől. A német Martin Schindler hiába dobott öt tized híján százas átlagot, Joe Cullen ment tovább, de ő is csak a mindent eldöntő legben. Schindlernek volt 11 nyilas köre is és ez egy olyan meccs volt, ahol mindenki hozta a saját kezdését. Mivel Cullen kezdett, így a 11. leg is az övé lett.

A holland Danny Noppert hozta a következő meglepetést, a Premier League-ben is szerepelt Gerwyn Price-t verte ki. Price pedig nem dobált rosszul, 101,33-as átlaggal zárt. 122-es és 128-as kiszállója is volt, 3-3-ig fej-fej mellett mentek, aztán Noppert 5-5 után úgy húzta be a meccset, hogy Price harmadik nyílra elrontotta a D20-as kiszállót. Michael Smith is megszenvedett Arron Monk ellen. Nem túl nagy átlagokkal és kiszállókkal, de Monk eljutott 5-4-es vezetésig, de Smith innen is tudott fordítani. Kim Huybrechts sem találta még meg a visszavezető utat, bár remekül játszott, az ausztrál Kyle Anderson még jobban. A délután Simon Whitlock ultrasima győzelme zárta, 6-0-ra verte Jan Dekkert. Whitlocknak két száz feletti kiszállója is volt.

Az estét egy másik PL-es bukása nyitotta. Daryl Gurneynek most sem ment igazán, bár egy 96,73-as átlagra gyarlóság lenne ezt a kifejezést használni, de nyerni nem tudott Jamie Lewis ellen. Gurney 0-2-ről még fordított, de a duplák valahogy nem igazán jöttek az északírnek, amelyet Lewis jó érzékkel használt ki, 4-4 után brékelt és hozta a kezdését is. Darren Webster és Robert Marijanovic nem játszott túl látványos meccset. Webster két száz feletti kiszállóval végül hozta a papírformát. Mervyn Kingnek viszont nem sikerült. 2-0-ra és 3-1-re is vezetett Paul Nicholson ellen, 4-3 után viszont Nicholson egymás után három leget hozva fordította meg a meccset.

Mensur Suljović nagyon nehezen nyert Jamie Caven ellen, akinek ráadásul még az átlaga is jobb volt nevesebb ellenfelénél. Caven kezében volt a meccs, 10, 13 és 14 nyilas legje is volt, 4-1-re is vezetett, innen sikerült kikapnia. A napot két szupersztár, Michael van Gerwen és Peter Wright sima győzelme zárta. A világelső Alan Tabern ellen nyert, aki büszke lehet arra, hogy mind a két kiszállója 100 plusszos volt: előbb 140-ről, majd 157-ről nyert leget. Gerwen pedig 103,04-es átlaggal zárt. Wrighté volt a nap legjobb átlaga, szédületes, 110,29-essel zárt csodálatos játékot mutatott be, Kirk Shepherd csak kapkodta a fejét. Snakebite két 12 nyilas és egy 11 nyilas leggel, 126-os és  121-es kiszállóval szórakoztatta a sindelfingeni közönséget.

James Wade megint fontos meccset nyert, John Hendersont verte meg. Rob Cross pedig nehezen, de legyőzte Vincent van der Voortot. A világbajnok pedig már, sőt 5-2-re is vezetett, innen jött fel a holland. Különösen a hetedik leg volt érdekes. Cross 180-nal nyitott, aztán 177-tel folytatta, azaz három nyila maradt a kilenc nyílhoz. A két T18 megvolt, de a D18 fölé ment. A következő körben azért elsőre kidobta, 10 nyilassal zárt és 5-2-re vezetett, de aztán csak meg kellett küzdenie a győzelemért, így is 102,47-tel zárt.

 dcdok5wx4aacf-5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5813894392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása