9 Nyíl

Peter Wright: egyszer hopp, máskor kopp - Kiesett a világbajnok is

2018. május 06. 17:07 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour: European Darts Grand Prix - Glaspalast, Sindelfingen (harmadik nap, délután - összefoglaló)

Amit tegnap Peter Wright művelt, arra nehezen találni szavakat, aztán fogta magát és a nyolcaddöntőben kikapott a holland Danny Nopperttől. A negyeddöntőbe viszont hét esélyesebb jutott, míg két PL-játékos, Mensur Suljovic és Simon Whitlock ki-ki meccset játszott egymással Sindelfingenben, a European Tour idei ötödik állomásán. Nézzük a részleteket.

edgp_2018_logo_homepage_1.png

Darren Webster hatalmasat küzdött Michael van Gerwen ellen, akinek 104,8-as átlaga is csak 6-5-ös sikerhez volt elég. Webster nagyon belekezdett, két saját pálya és egy brék után már 3-0-ra is vezetett. Gerwen ráncolta a homlokát, aztán egy 12 nyilassal szépített, amire azonnal jött Webstertől egy szintén négykörös, a végén 164-gyel, bullos kiszállóval. 4-1-nél már szinte mindenki arra számított, hogy Gerwen innen nem jön vissza. De a holland világelső egy 137-es kiszállóval, valamint öt egymás után megnyert leggel, már a győzelemért kezdett, de Webster 141-es kiszállóval egyenlített. Ha a 11. legben, 160-ról nem szúrja el, akkor meg is nyerhette volna, de szektorhibák után csak 115-re ment le, Gerwen pedig 78-ról kiszállt.

gerwen-webster_1.jpg

Hasonlóan szoros volt Dave Chisnall meccse is Ian White-tal. Chisnall most már komolyan versenyez, 107,04-es átlaggal nyert 6-5-re. White brékelt először, mikor 101-gyel szállt ki, Chizzynek nem volt száz felette kiszállója, sőt összességében is rosszabbul duplázott, de mégis nyerni tudott úgy, hogy 1-4-ről, majd 2-5-ről is fordítani tudott. Egymás után nyert négy leget, este pedig Michael van Gerwen ellen folytatja. Az lesz majd az igazi erőpróba.

chisnall-white_1.jpg

Szoros meccset játszott Jamie Lewis és Paul Nicholson is. Utóbbinak egy 158-as kiszállója is volt. Lewis még a kilencvenes átlagot sem érte el. Érdekessége volt a találkozónak, hogy fej-fej mellett haladtak, mindenki hozta a kezdését. Az egyetlen brék az utolsó legben történt, ez hozta Lewis sikerét. Michael Smith átmentette PL-formáját, és egy majdnem százas átlaggal intézte el a holland Jermaine Wattemenát. 3-3-ig volt szoros a találkozó, de Smith végig magabiztos volt.

És akkor jött a nap meglepetése: Danny Noppert úgy győzte le Peter Wright-ot, hogy a skót megint száz feletti, 103,49-es átlaggal zárt, csak hát a kiszállók voltak pocsékok. Wright-nál 13-ból 5, míg a másik oldalon kilencből hat. Noppert már az elején brékelt egy 12 nyilas, 101-es kiszállóval befejezett körrel (ez volt neki az egyetlen száz pluszosa). Wright-nak egy sem jött össze. Noppert 3-0-re, 4-2-re ment el. Wrightnak ekkor jött egy 11 nyilas legje, ám még az is kevés volt, hogy 5-4-re fordított. Innen csúszott ki a kezéből a meccs: három nyila volt D16-ra, de mindegyik mellément, aztán 62-ről megint nem jött a D16. Saját magát verte meg az amúgy nagyszerűen játszó skót.

Simon Whitlock nyerte a másik PL-rangadót. Ugyan Mensur Suljović kezdte jól a meccset, például rögtön egy 132-es kiszállóval, de aztán Whitlock percei következtek. Előbb egy borzasztó hatkörös után egy bullos, 132-es kiszállóval egyenlített. Majd ezután 2-4-es hátrányból fordított, és húzta be a meccset, zsinórban négy leget nyerve, közte egy 110-es kiszállóval.

Egy rangadó zárta a délutánt. Nagy kérdés volt, hogy James Wade valóban visszatért-e és mire megy a világbajnok Rob Cross ellen. Wade elképesztő magabiztosan kezdett, gyönyörű volt a harmadik legje, amikor három 140-es után 81-ről szállt ki. Aztán egy 12 nyilas körrel (120-as kiszállóval a végén) folytatta, Wade tényleg kiválóan kezdett. Aztán hiába volt 4-2 a javára, Cross visszajött és 4-4-re egyenlített. Ezután Wade-nél volt megint az előny, de Cross újra egyenlített, így jöhetett a döntő leg, amit Wade kezdett egy 180-100-as kombóval, hogy aztán 117-ről egy mintaszerű 20, T19, D20-szal bedobja magát a negyeddöntőbe. Újabb zseniális győzelem a világelitbe visszavágyó angoltól, aki ezt a győzelmét a napokban született gyermekének ajánlotta.

A műsor magyar idő szerint 19:15-től folytatódik a következő meccsekkel:

  • Michael van Gerwen-Dave Chisnall
  • Jamei Lewis-Michael Smith
  • Danny Noppert-Joe Cullen
  • Simon Whitlock-James Wade
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8313895848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása