9 Nyíl

Chizzynek, a Rocksztárnak, a Gyémántnak és a Hegylakónak is megköszönték a részvételt

2018. május 12. 17:49 - Dart Major

2018 PDC European Tour: Dutch Darts Masters - IJsellhallen, Zwolle (a második nap délutánjának összefoglalója)

Ahogy az lenni szokott és ahogy azt mindenki tudja, szombaton már a legjobb tizenhatba kerülésért dobnak a felek. Nem volt rossz a tegnapi nap, jött pár igen meglepő eredmény és akadtak kifejezetten jó egyéni teljesítmények is. Ez a forgatókönyv megmaradt mára is, azaz jó néhány ismert név és kiemelt versenyző szedhette a sátorfáját.
_84.JPG

Kim Huybrechts - Wayne Jones: 6-2

A tegnap látott Jonesnak komoly esélyt adtunk volna a gyenge formában lévő Kim ellen. De persze a PDC nem az a kávéház ahol minden megismétlődik. Jones barátunk ugyanis közelében sem járt tegnap látott kiváló játékának. Már az elején 3-0-ra elhúzott a belga, bár ha valaki két tizenöt nyilast dob és ráadásul 100 fölötti kiszállókkal fejeli meg akkor az ellen nehéz mit tenni. Jonesnak nagyjából semmi nem jött össze, tehát nem tudott mit kezdeni a belgával. Két szépítő leget összehozott, de rengeteg tripla nélküli kört is dobott, és ha elvergődött dupláig azzal sem ért sokat, mivel tizennégy kísérletből csak kettőt dobott be. Huybrechtsnek így elég volt egy 89-es átlag is a sima győzelemhez.


hu.jpg
John Henderson - James Richardson: 3-6

Simon Stevenson az előző meccsen látott Joneshoz képest sikerrel mentette el tegnapi formáját. Már ami a kiszállózást illeti. Konkrétan lemásolta a kiszállózását ami tegnap is és mai 60%-os volt. És ez a mutató döntötte el a mérkőzést, mivel Big John tragikusan kiszállózott, csak 18,75%-os volt ez a mutatója. Csak egyszer vezetett a skót Hegylakó a meccsen, még a legelején, de utána már csak rohant a korrektül és nagyon koncentráltan játszó Richardson után. Ha így folytatja a kiszállózást a civilben kőművesként ténykedő angol, akkor nem fog örülni az, aki holnap vele fog játszani.


ric_3.jpg
Gerwyn Price - Dragutin Horvat: 6-5

A délután egyetlen igazán szoros mérkőzést hozta össze a walesi és a német játékos. Kellően hektikusan kezdődött a meccs, a német egy breakkel kezdett, aztán viszont két leget is a walesi vitt el. Naná, hogy Horvat ettől nem dőlt a kardjába és megfordította a meccset és vezetett 3-2-re. Ezután pedig a walesi fordított két ötkörössel, sőt egy tizenkét nyilast is dobott és egy legre került a sikertől. Ez azonban nem akart összejönni, mivel a következő két legben alig jutott el kiszállóig, de rádobnia már sikerült. Jöhetett a döntő leg, ahol meccsnyila volt Horvatnak, de a keze megremegett, így pedig a walesi ölébe pottyant a győzelem.


pri_4.jpg
Mervyn King - Ryan Joyce: 6-4

A jó öreg Mervyn álomszerűen kezdte a találkozót. 14-13-12-16 nyilasokkal indított és mire Joyce pislantott már 4-0-ás hátrányban volt. King 5-1-re is meglépett és kiütéses győzelem szaga terjengett a zwollei levegőben. Ez azonban elmaradt, mivel King a következő két legben hét kört dobott el tripla nélkül és így Joyce két legre feljött. Sőt 5-4-re sikerült alakítani az állást miután első ötkörösét megdobta. Az egyenlítés azonban nem jött össze, mivel a keze remegni kezdett, ezt pedig a rutinos öreg róka kihasználta és továbbjutott.


ki_1.jpg
Joe Cullen - Jermaine Wattimena: 3-6

A "Hogyan verjük el saját magunkat" című folytatásos teleregény legújabb fejezetét Joe Cullen írta meg. A Rocksztár szórt egy tizenegy és egy tizenkét nyilas leget, dobott egy ötköröst is, majdnem 100-as átlagot hozott össze, de ez most kutyagumit sem ért. Ugyanis elszórt tizenhárom nyilat duplákra, ami egészen döbbenetes tőle. Wattimena első két legét úgy nyerte meg, hogy Cullen két illetve egy nyilat rontott el a kiszállókon így 3-0 helyett 1-2 lett az eredmény. Nagyon nem mindegy, hogy három leges előnyt szerez az ember vagy egy leges hátrányt, és ez nem is hagyta nyugodni Cullent. Az ötödik leg ugyanígy lett az egyébként jól játszó hollandé, és ehhez jön még az is, hogy 3-4-es állásnál Cullen a bullt hibázta el az egyenlítéshez. Szóval a meccs tükörsimán lehetett volna az angolé, ha eltalálja a kiszállót. De ha ugye nincsen, Wattimena kegyetlen hóhér volt, és aki ilyen szinten büntet, az meg is érdemli a továbbjutást.


wat_4.jpg
Dave Chisnall - Cameron Menzies: 4-6

Chizzy továbbra sem akar visszatalálni régi önmagához. Az még nem lenne nagy gond, hogy négy leg után 2-2-re állt a meccsen a PDC-ben idén lábát megvető Menzies ellen. Bár a régi Chizzy nem tizenhét és tizennyolc nyilasokkal hozta a legjeit. 3-3-ig elcsordogált a mérkőzés, ekkor végre jött valami Chisnalltól egy tizenhárom nyilas képében, de után jött a mostanában megszokott vergődés. Az, hogy első pályáról kap egy tizennégy nyilast az még beleférne, de utána egy legben háromszor még 60 pontot sem dob az már vészes. A kilencedik legben sem brillírozott, de ott Menzies is hibázott így mehetett tovább a meccs. De hiába ment tovább, a tizedik legben is három tripla mentes kört hozott össze Chisnall első pályáról, így pedig a meccset Menzies nyerte. A skót tizenegy ponttal dobott jobb átlagot mint amilyen Chizzy 84-es teljesítménye lett. Továbbra sem kerek valami az angol játékosnál.


menz_1.jpg
Ian White - Kyle Anderson: 3-6

A végére jutott egy igazán kiváló mérkőzés. Szorosnak indult a parti, 2-2-ig eljutottak a felek, bár Andersonnak volt egy komoly break sansza a negyedik legben. Ami késik az nem múlik, a hatodik legben megcsinálta ezt, bár itt meg White verhette a fejét a falba, hiszen 126 ponthoz csak az utolsó dupla hiányzott. Egy tizenegy nyilassal visszajött a mérkőzésbe White, de ez csak addig tartott amíg az ausztrál be nem dobott egy tizenkét nyilast. A kilencedik legben Anderson megőrizte addig mutatott jó formáját és egy tizenöt nyilassal behúzta a meccset. Ian White 102-es átlaggal és 50%-os kiszállózással kapott ki, míg Anderson 99-es átlagot hozott össze. Ez tényleg PDC színvonal volt.


and_3.jpg

er.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5713913816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása