9 Nyíl

A Premier League-sztár hatalmas verésbe futott bele

2018. május 13. 09:36 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour: Dutch Darts Masters - IJsellhallen, Zwolle (a második nap esti összefoglalója)

Kiesett Michael Smith, aki meglepetésre egyetlen leget sem tudott hozni. Michael van Gerwen is 6-0-ra nyert saját közönsége előtt. A lengyel Krzysztof Ratajski újabb sikerével megérkezett az elitbe. Az esélyesek közül a többiek továbbjutottak.

_84.JPG

Simon Whitlock remek játékkal nyitotta az este programját, majdnem százas (97,63) átlagot dobva győzte le Jan Dekkert. Volt egy 13 nyilas legje, aztán majdnem összejött a kilencnyilas is, de a hetedik már nem T20-ba ment. 4-0 után éledezett Dekker, 4-4-ig el is jutott, de aztán a Varázsló egy 126-os kiszállóval, majd egy hosszúra nyúlt leggel behúzta a továbbjutást. Mensur Suljović megizzadt Josh Payne-nel, csak az utolsó leg döntött. Payne 4-2-re, majd egy 110-es kiszállóval már 5-4-re is vezetett. Az utolsó legben hiába érte utál Payne ellenfelét, Suljović hozta a 70-es kiszállót és 94,74-es átlaggal nyert.

Michael Smith-t alaposan legyalulták. Stephen Bunting csodálatos, 106,09-es átlaggal egyetlen leget sem engedett ellenfelének. Buntingnak kétszer volt 12 nyilas köre, egyszer a végén bull-lal kiszállva, elképesztő formában dobált. Peter Wright megpróbál visszatérni, ehhez a legjobb lépés James Wilson legyőzése volt. Wright rögtön egy 116-os kiszállóval nyitott, majd 131-gyel már 3-1-re vezetett. Sőt, 4-1-re, 5-2-re i vezetett. Wilson még visszakapaszkodott, az utolsó legben azonban szektorokat is rontott, Wright pedig harmadjára kidobta a 40-et.

wrigth.jpg

Jelentjük, Krzysztof Ratajski megérkezett az elitbe, 92,83-as átlaggal elég simán küldte haza Jelle Klaasent, aki még 2-0-ra vezetett, onnan leget sem nyert. A lengyel magabiztosan hozta az ötkörös legjeit és viszonylag pontosan a kiszállóit és végül simán nyert. Daryl Gurney egy győzelemmel vigasztalódott a PL-kiesés után. Ráadásul egy kiváló 102,06-os átlaggal győzte le Cristo Reyest. Egyik körben három 140 után szállt ki a 12. nyíllal. Volt egy 107-es kiszállója is, és akkor sem ingott meg, amikor Reyes visszakapaszkodott.

ratajski_2.jpg

Michael van Gerwen erőt demonstrált, most csak egy tőle mostanában szokatlan 95,34-es átlag jött össze, de leget sem veszített Terry Jenkins ellen. Gerwennek egyszer öt T20 jött össze egymás után, Jenkins pedig egyetlen kiszállóját sem tudta bedobni. Darren Webster győzelme zárta az estét, aki Steve Beaton ellen nyert, pedig utóbbinak volt magasabb az átlaga (96,69). Webster 105-ös kiszállóval rukkolt elő, majd 3-1-re is elment. Bár szoros volt a meccs, az a bizonyos egy-, illetve kétleges előny végig megmaradt Websternek.

2. forduló, esti program:

Simon Whitlock 6-4 Jan Dekker

Mensur Suljovic 6-5 Josh Payne

Michael Smith 0-6 Stephen Bunting

Peter Wright 6-4 James Wilson

Jelle Klaasen 2-6 Krzysztof Ratajski

Daryl Gurney 6-4 Cristo Reyes

Michael van Gerwen 6-0 Terry Jenkins

Darren Webster 6-4 Steve Beaton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9413914940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása