9 Nyíl

"Történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk...mi egy vérből valók vagyunk!"

2018. május 29. 10:00 - adam_f

2018 PDC betway World Cup of Darts - magyar história a kezdetektől napjainkig

Ismét eltelt egy év, ismét jön a május vége (június eleje), így ismét van okunk arra, hogy piros-fehér-zöldbe öltözzünk, leüljünk a televízió elé, és minden lelkesedésünket összeszedve szurkoljunk annak a két úriembernek, akik immáron hetedik alkalommal képviselik hazánkat Frankfurtban, a dartsosok egyik nagy seregszemléjén, a páros-világbajnokságon. S hogy kellőképpen fel legyünk vértezve ehhez, egy kicsit elővettük és leporoltuk a históriás könyveinket, hogy megmutassuk nektek, hová jutottunk el 2012 óta. 

betwaywcod.jpg

Ebben az évben tehát - egy év kihagyás után - visszatér Bezzeg Nándor, hogy a május 31-től június 3-ig tartó, a frankfurti Eissporthalléban megrendezendő páros-világbajnokságon immáron hatodik alkalommal megmutassa magát a közönségnek. Ezúttal - s ez nekem is nagyon nagy öröm, hiszen megyebelimről van szó - a harkai Alexits Tamással az oldalán indul harcba azért, hogy továbbírják a magyar páros-válogatott történetét, amely már 2012 óta jegyződik a darts históriás könyvében. Mivel már nem kell sokat aludni eme rangos eseményig, úgy gondoltuk, hogy újfent felelevenítjük a magyarok történetét, mivel az ismétlés a tudás anyja.

2012: Először jelenik meg a magyar csapat a páros vb-n, mégpedig a Bezzeg Nándor-Kaufmann Krisztián kettős által. Az első körben a szintén nem kiemelt kanadai csapat  (John Part – Ken MacNeil) ellen, egy változatos meccsen (3-3-ig fej-fej mellett haladtunk) végül 5-3-as vereséget szenvedtünk, és sajnos az első körben búcsúztunk is.

2013: Bezzeg Nándor ezúttal Mészáros Zsolt társaságában próbálta meg öregbíteni a magyar darts hírét. A világbajnokságon a nyolcadik csoportba kaptak besorolást, ellenfeleik pedig a belgák (Kim és Ronny Huybrechts), valamint az északírek (Micky Mansell és Brendan Dolan) voltak. A csoport sajnos papírforma szerint alakult, sima 5-0-s vereség a belgáktól, és 5-1-es zakó az északírektől, így két vereséggel zártuk a csoportot, és sajnos ki is estünk.

2014: Nándi társa ebben az évben ismételten Béka volt, az első körben pedig a tizenhatodik kiemelt amerikai csapat ellen (Darin Young és Larry Butler) kellett helyt állniuk a srácoknak. A küldetés sajnos ezúttal sem sikerült, egyetlen leg sikerült csak az öt amerikai ellenében, így megint hamar elköszöntünk a további küzdelmektől.

2015: Bezzeg Nándor ezúttal Takács Gábor személyében találta meg a párját, a magyar válogatott a tizenötödik kiemelt Svédországot (Magnus Caris – Daniel Larsson) kapta kezdésként. 2-2-ig együtt haladt a két gárda, ám onnantól kezdve a magyarok állva hagyták a svédeket, és végül 5-2-re le is győztük őket. A második fordulóban a későbbi döntős, és második kiemelt skótokba futottunk bele. Nándor 4-2-re kapott ki Gary Andersontól, Taki pedig 4-0-ra maradt alul Peter Wright ellen, ám már ez is történelmi tett volt a magyaroktól, hogy sikerült továbbmenniük a második körbe.

2016: Bezzeg Nándor oldalán ezúttal Kovács Patrik szerepelt a magyar válogatottban. Az első körben a thaiföldi válogatottat kaptuk ellenfélül, s ugyan kissé szenvedősen indult számunkra a találkozó, végül 5-3-al abszolválni tudtuk az első fordulót. A második körben ezúttal a belgák vártak minket (sajnos erről a találkozóról videót nem találtunk), s végül papírforma eredmény született, hiszen 2-0-ra maradtunk alul a Huybrechts-tesókkal szemben, de pozitívumként elmondható, hogy legalább mindkét magyar játékos tudott egy-egy leget nyerni jóval esélyesebb ellenfele ellen.

2017: Tavaly új felállásban jelent meg Frankfurtban a magyar csapat, amit ezúttal Végső János és Mester Zoltán alkotott. A 2012-es debütálás után újra a kanadai csapatot (John Part - John Norman Jr.) kaptuk meg az első körben, és sajnos újfent vereséggel kellett elhagynunk a pódiumot, köszönhetően JNJ-nek, aki az állandó ugrálásával, gesztikulációival és színpadias jeleneteivel maximum Citrom-díjat kapott volna a cannes-i filmfesztiválon. Sajnos ezt a pszichológiai hadviselést a fiúk nem sokáig bírták, s mire össze tudták szedni magukat, arra sajnos már vége is volt a találkozónak. Mindezek mellett azért büszkék voltunk a srácokra, mert ismét megmutatták, hogy rengeteg potenciál van a magyar dartsban is, amivel még bőven odaérhetünk az élvonalba.

2018: Bezzeg Nándor hatodszor, míg Alexits Tamás először...vajon most meddig jutunk? A választ megkapjátok, ha velünk tartotok május 31 és június 3 között a World Cup of Darts-on, valamint a 9 nyílon. Mi itt leszünk és szorítunk, hiszen "történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk...mi egy vérből valók vagyunk!"

darts1200_960px.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7413886702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása