9 Nyíl

Vaskos meglepetések a World Trophy első két napján

2018. június 01. 18:39 - adam_f

2018 BDO World Trophy - Preston Gulid Hall, Preston (az első két nap összefoglalója)

Meglepetésekben gazdag első két napot produkáltak a BDO World Trophy résztvevői szerdán és csütörtökön. Bár valószínűleg a véletlen hozta így, hogy időben éppen egymás mellett zajlik ez a verseny, valamint a PDC páros-világbajnoksága, mi nem akarunk titeket bizonytalanságban tartani ezzel kapcsolatban sem, így a páros-vébé mellett párhuzamosan beszámolunk a 2018-as World Trophy-ról is, amelynek első két napján már túl is estünk, az összefoglalót pedig máris olvashatjátok, még frissiben... 

32458568_2030280237005951_3554999389300719616_n.jpg

Kezdjük tehát az első nap történéseivel: Peter Machin, a címvédő megmutatta újra, hogy nem érdemtelenül nyerte meg a 2017-es kiírást, ugyanis magabiztosan, 6-3-as sikert aratva ejtette ki a tizedikként rangsorolt HillBilly-t, alias James Hurrell-t. Nagyon jó mérkőzéssel is indult az este, hiszen Ross Montgomery nagyon imponáló játékkal nyert szintén 6-3-ra Daniel Day ellen, így a legjobb tizenhat között azzal a Ryan Hogarth-tal néz majd szembe, aki a selejtezőből kijutva parádés játékkal verte a tizenegyedik kiemelt Gary Robson-t, és még egy 170-es kiszállót is produkált akkor, amikor Robbo-nak már csak a D12 kellett volna a leghez. Mike McKinstry közel százas átlaggal diadalmaskodott John Worsley ellen, akinek még egy tizenkét nyilas leget (egy 126-os lezárással) is el kellett szenvednie McKinstry-től. Scott Mitchell pedig viszonylag könnyedén intézte el 6-2 arányban a nagyon szerény, de annál szimpatikusabb brunei játékost, Pengiran Mohamed-et, aki 2018-ban, a világbajnokságon debütált a BDO mezőnyében.

170ryan.jpg

Ryan Hogarth a férfiak mezőnyében...

A hölgyeknél rögvest az első napon hullottak a kiemeltek. Kapásból az elején kiesett Deta Hedman, aki a kvalifikációból érkezett Roz Bulmer-től kapott ki - nagy meglepetésre - 4-3 arányban. Bulmer ragadta magához a vezetést a meccsen, és nagyon jól élt ezzel az előnnyel, ami végül ki is tartott neki a végéig. Sharon Prins magabiztosan győzött a torna talán legidősebb hölgytagja, a 2010-ben a PDC női-világbajnokság döntőjében is alulmaradó Tricia Wright ellen. Prins már 2-0-ra is vezetett azon a találkozón, amit végül egy tizenöt nyilas körrel zárt le. Az első nap utolsó női találkozója is vaskos meglepetést hozott, ugyanis Maria O'Brien egy végletekig kiélezett csatában jutott tovább a második kiemelt holland, Aileen de Graaf ellen, O'Brien az utolsó leget egy tizenhét nyilas játékkal oldotta meg, amivel a nyitóest egyik nagy nevének búcsúját okozta.

maria.jpg

...Maria O'Brien pedig a hölgyeknél okozott nagy meglepetést (persze Roz Bulmerről se feledkezzünk meg)

Csütörtökön folytatódott tovább a World Trophy, és a meglepetések ezen a napon sem maradtak el. Kiesett többek között az a Dean Reynolds, aki tavaly a PDC Challenge Tour-on már letette a névjegyét. Az úriember vesztét az a Michi Unterbuchner okozta, aki a 2018-as világbajnokság egyik felfedezettjeként egészen az elődöntőig jutott el. A német nagyon sima, 6-1-es győzelmet aratott Reynolds ellen, akinek így hamar véget ért a torna. A másik hatalmas meglepetést a kvalifikációból érkezett William Borland okozta, aki ugyancsak 6-1-re verte a "Barbárt", azaz Conan Whitehead-et, a torna tizenharmadik kiemeltjét (ezúttal nem hozott neki szerencsét ez a szám). Az este első találkozóján Wesley Harms viszonylag simán tudott győzni Wayne Warren ellen, aki ugyan egy 116-os kiszállót is dobott a meccsen, de még megszorítani sem tudta a hollandot, aki nagyon elemében volt. A világbajnoki második helyezett Mark McGeeney is megizzadt Chris Landman ellen, bár az elején már 4-0-ra is elhúzott, de a holland játékos zsinórban négyet nyerve kiegyenlített. A Gladiátor azonban ekkor villantott még egyet, egy tizennégy nyilas körrel magához ragadta a vezetést, majd pedig a tizedik leget is behúzta, amivel (és 98,37-es átlaggal) meg is nyerte a nagyon jó színvonalat hozó találkozót. A nap utolsó férfimérkőzésén Jim Williams magabiztos játékot mutatva jutott a második körbe. A negyedik kiemelt 6-3 arányban bizonyult jobbnak a holland Derk Telnekes ellen, többek között egy 102-es kiszállót is bemutatva.

borland.jpg

A fiatal William Borland komoly leckét adott a Barbárnak a darts nevű sportról

A hölgyeknél is újabb három találkozóra került sor, és persze nem múlt el meglepetés nélkül ez a nap sem. Anca Ziljstra szállította ezúttal az újabb skalpot, mégpedig a tízszeres világbajnok, Trina Gulliver legyőzésével, aki a végjátékban kilenc(!) nyilat hibázott el a duplára, a holland játékos pedig kegyetlenül kihasználta ezt a hibát, és megfordította a találkozót. A másik két találkozó sima győzelmeket hozott: Fallon Sherrock 4-2 arányban nyert Rhian Griffiths ellen, míg Lorraine Winstanley 4-1 arányban hozta a találkozóját Paula Jacklin ellenében.

anca.jpg

Anca Ziljstra élete talán legnagyobb győzelmét gyűjtötte be Trina Gulliver ellen

Ezek után nézzük a számszerű eredményeket:

Szerda:

(F) Ross Montgomery (6.) - Daniel Day: 6-3

(N) Deta Hedman (3.) - Roz Bulmer: 3-4

(F) Gary Robson (11.) - Ryan Hogarth: 3-6

(N) Sharon Prins (6.) - Tricia Wright: 4-1

(F) Kyle McKinstry (14.) - John Worsley: 6-3

(F) Scott Mitchell (3.) - Pengiran Mohamed: 6-2

(N) Aileen de Graaf (2.) - Maria O'Brien: 3-4

(F) James Hurrell (10.) - Peter Machin: 3-6

Csütörtök:

(F) Wesley Harms (7.) - Wayne Warren: 6-3

(N) Fallon Sherrock (7.) - Rhian Griffiths: 4-2

(F) Dean Reynolds (15.) - Michael Unterbuchner: 1-6

(N) Trina Gulliver MBE (8.) - Anca Ziljstra: 3-4

(F) Mark McGeeney (2.) - Chris Landman: 6-4

(F) Conan Whitehead (13.) - William Borland: 1-6

(N) Lorraine Winstanley (2.) - Paula Jacklin: 4-1

(F) Jim Williams (4.) - Derk Telnekes: 6-3

Folytatása következik...

(A képek, valamint a videók a BDO hozzájárulásával kerültek bele a cikkbe. Köszönjük!)    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8314017504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása