9 Nyíl

Skandináviában is elkezdődött valami

2018. június 23. 11:29 - Dart Major

2018 PDC European Tour 8. - Danish Darts Open - Bröndbyhallen, Koppenhága (az első nap összefoglalója)

Az idén újított a PDC a European Tour sorozatban, ugyanis új állomásként Dánia is bekerült a vérkeringésbe. Mindenképp örömteli, hogy próbálkoznak tovább színesíteni a palettát és új helyeken is berobbantani a dartsot a köztudatba. Ennek okán a Danish Darts Open keretein belül jött össze a mezőny egy kis játékra. Nézzük mi történt az első napon.
logo_ddo_eng_2018.png

Délutáni program:

A torna első mérkőzést Rusty-Jake Rodriguez és William O'Connor vívta egymással. 2-2-ig a játékosok elmentek fej-fej mellett, mivel hozták a saját kezdéseiket. Aztán viszont az osztrák Rodriguez elcsípett három leget zsinórban és így közel került a győzelemhez. A rutinos ír játékos viszont nem adta fel, dobott egy tizenöt majd egy tizenkét nyilast majd még egy tizenöt nyilast, ráadásul 148-as kiszállóval és egalizált. A döntő legben mind a két játékos szerényen teljesített, a végén egy 21 nyilassal az osztrák tudta behúzni a meccset. A második párban Krzysztof Ratajski és Ryan Joyce csaptak össze. Már amennyire összecsapás lehet egy olyan meccs ahol az egyik játékos alig 16%-al dobja a duplát. Jelen esetben ezt a lengyel játékos hozta össze, így pedig hiába a jobb átlag csak két leget tudott nyerni Joyce ellen. Aki viszont 54%-os pontossággal célzott így pedig a 6-2-es sikere is abszolút megérdemelt.
Martin Schindler belelépett Ratajski cipőjébe. A Brendan Dolan elleni mérkőzésen a német fiatal szép 95-ös átlagot dobott de mégis bukott. Pedig 2-1-es Dolan vezetés után a maga javára fordította a meccset és vezetett 3-2-re, többek között két öt körösének is köszönhetően. Dolan egy tizenkét nyilassal egalizált, de újra Schindler tudott vezetni a hetedik leget követően. Ezután a győzelemhez szükséges három leget behúzta az északír játékos, mindezt úgy, hogy Schindlernek minden legben volt nyila a leg megnyeréséhez. De ez nem jött össze neki, így 6-4-el Dolan ment tovább.
Kiválóan sikerült a nap negyedik mérkőzése is. Jermaine Wattimena és Wayne Jones kiváló partit hozott össze. A holland első két kezdését öt kör alatt és 100 feletti kiszállóval hozta, de a rutinos Jones mindig tudott egyenlíteni. 3-2-es Wattimena előnynél a derék Wayne kiszállt 160-ról, mégpedig tizenkét nyilas legben. Ez akkora lökést adott neki, hogy 5-3-re is ellépett és már a kezében volt a győzelem. Ám a meccsnyilak kimaradtak a kilencedik legben és Wattimena ettől lendületbe jött. Egy tizenegy nyilassal egyenlített majd egy tizenhárom nyilassal a meccset is behúzta. Remek találkozó volt.
A darts néha produkál érdekes dolgokat ha szigorúan a számok nyelvén beszélünk. Történt ugyanis, hogy Darius Labanauskas úgy verte meg Richard Northot, hogy mind átlagban, mind kiszállóban, mind 180-ak terén gyengébben zárt. A litvánok kiválósága egy igazi break háborúban tudott nyerni, ugyanis a hetedik leg volt az első amit az nyert aki kezdett. North 3-2-ig végig vezetett (dobott tizenkét nyilast is!), aztán Darius fordított 5-4-re, majd 5-5 után jött a döntő leg, amit a litván nyert meg. Érdekes meccs volt annyi biztos.
Steve Beaton elvitte a délután embere címet. Adam Huckvale ellen ugyanis megszületett a nap első 100 feletti átlaga. A Bronz Adonisz igen impozánsan kezdett, 14-13-15 nyilas legekkel elment 3-0-ra, sőt ebből két leg break volt. A negyedik leget is behúzta a korábbi világbajnok így nagyon sima meccsnek tűnt a párharc. Huckvale ekkor két öt köröst előszedett és felzárkózott. Többre viszont nem futotta, ráadásul Beaton egy tizenkét nyilassal állította be a 6-2-es végeredményt.
Jó régen láthattuk Barry Lynnt. A korábbi UK Open negyeddöntős játékos Chris Dobey ellen lépett színpadra. Az első három leg nem hozott túl sok izgalmat, ám a negyedikben végre érkezett egy értékelhető öt körös Lynntől. A forgatókönyv úgy nézett ki: mindenki hozza a kezdését. Lehet ez jó is, ha mind két játékos jól tolja a tömeget és jól száll ki. Viszont Dobey nem dobált túl jól, a legjobb lege tizenhat nyilas volt, ellenben Barry hozta az öt körös partikat első pályáról. 5-5 után jött a döntő leg, ahol meglett a nap első break legje. Ez pedig Barry Lynn továbbjutását hozta. Meglepetés a javából.
Madars Razma és Jeffrey de Zwaan zárta a délutánt. Razma szempontjából tökéletes zárás volt. Miért? Mert a negyedik leg után 111-es átlagon állt a lett játékos. Tizenkét nyilas kezdésnek 130-as kiszállóval, aztán három tizennégy nyilas kör. Eközben de Zwaan valahol 80-as átlag környékén kínlódott. Később még ott se. A 6-0-ás meccs végén de Zwaan 75 pontos átlagon állt meg, ellenfele pedig 104,86-on. K.O.

Esti program:

Az esti programot Mickey Mansell és Jelle Klaasen nyitotta. Annak ellenére szoros lett a meccs, hogy Klaasen 1-3 után négy leget nyert egymás után. Sőt. A döntő legben Mansell-nek három nyila volt a győzelemhez, de nem sikerült eltalálnia a D20-at. Még mindig nem tud visszatalálni a győztes útra Robert Thornton, aki most Scott Taylortól kapott ki. Ráadásul Thornton 76,07-es átlaga is sok mindent elárul. A hazaiak egyik versenyzője, Per Laursen alaposan megszorongatta Steve West-et, a dánnak egy 142-es kiszállója is volt, 81,6-os átlaga sem annyira rossz, mondjuk, az elittől még bőven messze van. Az egykori postás, Peter Jacques is győzelemmel kezdett, pedig Paul Nicholson 90,52-es eredménye és 44 százalékos kiszállózása nem is volt olyan rossz.

Ricky Evans is eljutott 90-es átlag fölé az egyik - már vb-résztvevő - svéd, Dennis Nilsson ellen. Adrian Lewis viszont komolyan dolgozik, hogy visszakerüljön a topba. Most egy tőle szokatlan, gyengébb átlag is elég volt a Ted Evetts elleni sikerhez. Cristo Reyes könnyed sikerrel hozta a papírformát Brian Lokkennel szemben, míg a végén Max Hopp is bebizonyította, hogy egyre közelebb az elithez, esélyeshez méltóan győzte le 84,66-os átlaggal Dragutin Horvat-ot.

Danish Darts Open, 1. nap

 Első forduló, délutáni meccsek:

 • Rusty-Jake Rodriguez 6-5 William O’Connor
 • Ryan Joyce 6-2 Krzysztof Ratajski
 • Brendan Dolan 6-4 Martin Schindler
 • Jermaine Wattimena 6-5 Wayne Jones
 • Darius Labanauskas 6-5 Richard North
 • Steve Beaton 6-2 Adam Huckvale
 • Barry Lynn 6-5 Chris Dobey
 • Madars Razma 6-0 Jeffrey de Zwaan

Első forduló, esti meccsek:

 • Jelle Klaasen 6-5 Mickey Mansell
 • Scott Taylor 6-5 Robert Thornton
 • Steve West 6-4 Per Laursen
 • Peter Jacques 6-4 Paul Nicholson
 • Ricky Evans 6-4 Dennis Nilsson
 • Adrian Lewis 6-3 Ted Evetts
 • Cristo Reyes 6-2 Brian Lokken
 • Max Hopp 6-4 Dragutin Horvat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4514065265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.