9 Nyíl

Megtörtént az, amire kevesen számítottak

2018. július 22. 10:53 - Dart Major

2018 BetVictor World Matchplay Darts - Winter Gardens, Blackpool (az első nap összefoglalója)

Tegnap este végre elindult az idei World Matchplay, így a dartséhségünk végre kielégülhetett. Furcsa volt úgy nézni a versenyt, hogy tudtam: Phil Taylor már nem a tábla előtt hanem a kommentátorállásban fog villogni, de ugye ez az élet rendje. A mezőny így is erős, jó játékosok bőven akadnak, tehát panaszkodni aztán semmi okunk. Az első nap 100-as átlagot ugyan nem született, de bőven volt mit nézni.
wldmchplay-fnl-trophy9.jpg

Adrian Lewis - James Wilson: 10-8

A mérkőzést Lewis igencsak jól kezdte, elvitte az első két leget, ráadásul a másodikat tizenkét nyílból hozta. Wilson ezt gyorsan kiegyenlítette, de az első szüntetre Lewis vonult minimális előnnyel. A szünet után Lewis valamiért "fejben" az öltözőben maradt, totál szétesett játékot nyújtott és ennek következményeként Wilson öt leget vitt el zsinórban. Ami még beszédesebb, hogy csak két ötkörösre volt ehhez szüksége. A második szünet és az újabb négykörös jót tett Lewisnak. Igaz 7-5-ös felzárkózása inkább Wilsonnak volt köszönhető aki nem tudott kiszállni tizenhat pontról három nyílból. Egy tizenhárom nyilassal 7-6-ra jött fel Jackpot, de az egyenlítés elmaradt a következő legben mivel besokallt. 8-6-os állás egy tíz nyertig tartó meccsen általában jót jelent, kivéve most. Lewis jól folytatta a szünet utáni játékot, dobott három ötköröst, kiszállt 116-ról és behúzta a mérkőzést. Nagyot mentett Adrian Lewis, de James Wilson nélkül ez nem ment volna.
lew_3.jpg

Dave Chisnall - Keegan Brown: 10-4

Dave Chisnall és Keegan Brown mérkőzése nagyon jól indult. Két tizenöt nyilas után, Brown elcsípett két leget két hatkörössel, amit Chizzy még kozmetikázott és így 3-2-es Brown előnnyel mehettek szünetre a felek. A szünet után igen komoly sortűz érkezett Chisnall-tól. Egymás után 148-as és 147-es kiszálló, ráadásul mind a kettő ötkörös parti volt. Brown ezt kiegyenlítette, azonban ez volt az utolsó értékelhető megmozdulása. Az összes hátralévő leget elbukta és ezek közül egyszer ért csak le "emberi" kiszállóra, a tömeg egyáltalán nem jött neki, és szétesett játékos benyomását keltette. Chizzy uralta a meccset, minden Brown hibát kihasznált és teljesen megérdemelten nyert.
chis.jpg

Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan: 6-10

Ha volt mérkőzés amire azt mondta az ember, hogy országos egyes akkor az ez volt. Viszont hamar kiderült, hogy de Zwaan ezt nem így gondolta. 0-2 után szépen hozott két leget és csak egy leges hátrányban volt az első szünet után. Jó volt a színvonal, öt legből négy is a PDC-ben "elvárt" ötkörös volt. A második etap nem volt bonyolult és sok megfejtést igénylő történet, ugyanis mindenki hozta a saját játékát és ez 5-5-ös eredményt jelentett. Ami inkább érdekes, hogy csak egyszer adódott sansz breakre ebben az időszakban, de azt MvG elrontotta, pedig szép lett volna egy 156-os kiszálló. A szünet után MvG dobott 100-as kiszállót és megint ő vezetett. de Zwaan erre dobott egy tizenkét nyilast, majd MvG kiszálló hibáját kihasználva megszerezte a vezetést. Nem ment MvG-nek, legalábbis a szokásos játékához képest, nem szórta a tömeg és kiszállni sem sikerült neki. Ez pedig azt jelentette, hogy de Zwaan elvitte az összes hátralévő leget. Fantasztikusan kiszállózott a fiatal holland, tizenhatból tíz kísérlete sikeres volt, ezzel pedig a UK Open után újra megverte a világelsőt.
de_zw.jpg

Michael Smith - Jonny Clayton: 10-6

Komoly sláger lett a 3-2-es állás az első szünet előtt. Itt is ez történt, Smith egy tizennégy és egy tizenöt nyilassal ellépett 2-0-ra, de Clayton egy legre fel tudott zárkózni. A második etapban Smith elvitt két leget egymás után, de a walesit megtörni nem tudta. Clayton dobott két ötköröst és feljött 5-4-re. A szünetre 6-4-es Smith előnnyel mentek a felek egy olyan meccsen ami nem volt éppen rossz, de emlékezetes sem. 7-6-os Smith előnyig szoros volt a meccs, hozták a kezdéseiket, de ekkor Smith előállt egy tizenegy nyilassal ami nem esett jól Claytonnal. A tizenötödik legben a walesi öt tripla nélküli kört hozott össze ami egyenes út volt a bukásig. Az utolsó legben Smith megint dobott egy tizennégy nyilast, és megérdemelten nyerte meg a meccset.
smith_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2714126621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása