9 Nyíl

Peter Wright 170-ese volt az este csodája

2018. július 24. 01:11 - Denis Potvin

2018 BetVictor World Matchplay Darts - Winter Gardens, Blackpool (a harmadik nap összefoglalója)

Ma nem ment olyan jól az esélytelenebb játékosoknak a World Matchplay harmadik napján. John Henderson és Kim Huybrechts játszotta az este legkeményebb meccsét, A belga ment tovább, ahogy az esélyesek közül Simon Whitlock, James Wade és a végén Peter Wright is, aki megdobta az este legszebb és legnagyobb kiszállóját is. Ennyit mára.

680x340-betvictorworldmatchplaylogo.png

Egészen zseniális meccsel kezdődött az este. Számítani lehetett arra, hogy John Henderson nem fogja könnyen adni Kim Huybrechts ellen, vagy éppen fordítva. 25 leget végigmelózni óriási dolog. Aki valaha nyilat fogott a kezébe, tudja, hogy úgy a hetedik-nyolcadik leg környékén jön a tompulás. Nos, ez a két, bátor vitéz a végsőkig kijátszotta. Menjünk sorba. Huybrechts a második leget 128-as kiszállóval nyerte, amellyel 2-0-ra vezetett. 3-0 után Henderson egy 114-es checkouttal szépített. Na, de aztán jött a belga és most egy 156-os kiszállóval (kétszer T20, majd D18) már 4-1-re vezetett.

Henderson 5-2-nél dobott egy 104-es kiszállót, majd Huybrechts hibája után 6-3-mal tartotta a lépést. Sőt, 6-6-ra egyenlített is. Innentől érezhető volt, ez egy szoros meccs lesz. 12-12-ig fej-fej mellett mentek, de hát muszáj volt eldönteni. Huybrechts kezdett: 154, aztán 127, a másik oldalon pedig kétszer 140. Aztán lassítottak a fiúk, Huybrechts 32-re maradt, de kétszer is elszúrta a D16-ot, Hendersonnak 106-ot kellett volna kidobni, de csak 86 lett belőle. A belga végül a 32-öt a második nyíllal abszolválta.

Simon Whitlock viszont nem kegyelmezett. Nem is olyan kirobbanó átlaggal (még a 90-et sem érte el), szép könnyedén hozta a legeket. Már 5-0 volt az ausztrál javára, ráadásul egy 126-os kiszállóval. Szegény Richard North 8-0 után nyert végre egy leget. Majd még egyet, de ezzel gyakorlatilag el is mondtunk mindent a meccsről. Whitlock hihetetlen koncentráltan játszott és annyira könnyen hozta a meccset, amennyire már régen nem. Az átlagokat majd csak a statisztika miatt jegyezzük fel. Lépjünk tovább.

James Wade alaposan megdolgozott a sikerért, de hozta a meccset Jermaine Wattimena ellen. Wade 0-2-ről kapaszkodott először vissza. Bámulatos a kitartása, hiszen 5-4-nél vezetett először. Aztán dobott egy 124-es kiszállót, amivel 6-4 volt a javára. De, mivel 10-10-re végeztek, folytatni kellett. Onnantól viszont csak Wade nyert leget. Előbb egy 14, majd egy 17 nyilas körrel, de továbbjutott. Megint odaért a legjobbak közé az angol.

Az estét egy igazi, komoly zárta. Aztán ez sem lett szoros, de erről egészen biztosan nem Peter Wright tehet.  Ő csak simán megverte Jelle Klassent. Már amennyire a 10-5 sima lehet. Nézzük sorba a dolgokat, 17, 15, 15 nyíllal jött az első három kör Snakebite-nak. Wright irányította továbbra is a meccset, 6-1-re elhúzott 8-2-re is vezetett, Klaasen visszajött 8-4-re, ráadásul egy 12 nyilas körrel, na de akkor jött egy igazi Peter Wright-kör. Négy átlagos kör után egy T20, T20 és egy nagy bull, 170-es kiszálló, tényleg a koronája volt ennek az estének. 9-5 után a skót újfent behúzta a kezdését és továbbjutott.

A keddi nap programja (magyar idő szerint este 8-tól):

Dave Chisnall - Michael Smith

Daryl Gurney - Joe Cullen

Jeffrey de Zwaan - Adrian Lewis

Raymond van Barneveld - Gary Anderson

A World Matchplay statisztikáit a TheRedBit-től kaptuk, aki ezúttal a Darts1 Twitter felületén osztotta meg egyébként is kíváló statjait.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4414131459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása