9 Nyíl

Amikor a Szegedi és a Csabai csípős jól megfér egymás mellett

2018. július 30. 20:06 - adam_f

Steel egyéni Nemzeti Bajnokság 5. forduló - Békéscsaba (összefoglaló)

Hogy miért is ezt a címet adtam a mostani magyar dartsbajnoki összefoglalónknak? A válasz nagyon egyszerű: egyrészt ugyebár Szeged és Békéscsaba egyaránt a (csípős) szalámijukról is híres városok, másrészt a szegedi Petrács Gábor, valamint a csabai Ölei Annamária nyerték meg a múlt hétvégén zajlott steel egyéni OB Békéscsabán rendezett ötödik fordulóját. Ezek a győzelmek mindkettejük számára az összesített ranglista vezető helyét érték nekik, ám még van hátra két forduló, szóval még nem dőlt el semmi...nézzük hát, mi történt szombaton.

steel5.jpg

Szóval a férfiaknál a szegedi Partiscum DC versenyzője, Petrács Gábor ért oda ismételten az első helyre, amivel ebben az évben már második sikerét aratta. A hétvégi döntőben ezúttal a zirci Wings DC legjobbja, Kaufmann Krisztián volt kénytelen fejet hajtani a szegedi dartsos előtt, mégpedig egy nem akármilyen izgalmakat tartogató mérkőzés végén. Ám először nézzük meg, hogy is jutottak el a fináléig a felek:

Petrács nagyon magabiztosan vette a szombati nap adta akadályokat (az ellenfelek mellett persze a rendkívüli meleggel is meg kellett küzdeni a játékosoknak), és szép játékkal jutott el a döntőig. A 32 között legveszteség nélkül győzött Ihász Veronika ellen, majd a tizenhatban 6-3 arányban nyert Németh Szabolcs ellen. A negyeddöntőben a Smile DC ifjú titánja, Lakatos Gergely sem tudta Petrács útját állni (2-0), az elődöntőben pedig a PoD DSE dobója, Takács Gábor kapott tőle egy fricskát az orra alá (szintén 2-0-val).

Kaufmann Krisztián a 32 között Berta István ellen (aki egyébként a nap legnagyobb kiszállóját dobta meg egy 160-as out képében) nyert egy szoros mérkőzésen 6-5-re, majd a PoD DSE játékosát, Szekrényes Viktort is elbúcsúztatta 6-1-gyel. A nap legnagyobb skalpját azonban a negyeddöntőben szerezte meg, ahol sima 2-0-ás győzelemmel lépett túl a forduló előtt még a ranglista élén álló Székely "Penge" Pál ellen, majd az elődöntőben a Sport DC versenyzőjét, Mester Zoltánt is kiejtette (2-1 arányú győzelemmel), így ért oda a Petrács elleni fináléra.

Amit egészen jól is kezdett a Wings DC játékosa, hiszen az első szettet elég magabiztos játékkal nyerte meg 3-1 arányban, így máris megvolt a lépéselőny. Ám a szegedi játékos a második szettben magára talált, és egyre jobban kezdte találni a triplákat, valamint a duplákat is. Kafu kissé döcögősebben játszott ebben az etapban, így nem is volt csoda, hogy Petrács nagyon hamar kiegyenlítette a szetthátrányát. A harmadik szettben váltakozó vezetésnek lehettünk szemtanúi, melynek a végén ismét csak a zirciek legjobbja örülhetett, mivel ha szoros játékkal is, de be tudta húzni a szettet, így a következő játékban már a mérkőzésért dobhatott. Viszont a szegedi játékos valami iszonyatos tempót kezdett el diktálni a negyedik szettben, amelyben Kaufmann egyszerűen hozzá sem tudott szólni ehhez a körhöz, amit végül Petrács sima 3-0-val abszolvált, így jöhetett a döntő szett, ahol már kettővel kellett nyerni (feltéve, ha elérnek odáig a játékosok). Mind a ketten jól dobtak a döntő szettben, 2-2-ig el is mentek egymással, ám akkor Petrács robbantott, és brékelte Kafut, majd pedig a saját kezdését is megnyerte (D20-szal a végén), ezzel 4-2-re hozta a szettet, és 3-2 arányban a mérkőzést is behúzta. Győzelmével Petrács jelenleg 16 pont előnnyel vezeti a ranglistát Székely "Penge" Pál előtt, utánuk Takács Gábor, Mester Zoltán és Rucska József következnek.

ferfi.jpg

ferfi2.jpg

A hölgyeknél Erdei Nóra és Ölei Annamária értek oda a fináléba. Erdei a szolnoki Kovács Tamarát, valamint a PoD DSE játékosát, egyben csapattársát, Bósza Emesét legyőzve jutott a döntőbe, míg Ölei Annamária Csombok Krisztinát és Németh Évát kiejtve került oda a végső összecsapásra. A döntőben aztán a békéscsabaiak játékosa tudott jobban alkalmazkodni a körülményekhez, és hamar megnyugtató előnyt szerzett. Erdei még vissza tudott jönni egy legre, ám Pankáé lett végül a slusszpoén, aki 7-5 arányban legyőzte a PoD DSE dobóját, ezzel a sikerrel pedig átvette a vezetést az összesített ranglistán, két ponttal megelőzve Erdei Nórát, illetve 14 pontot verve Németh Évára.

stat1-1.jpg

noi2_1.jpg

A döntők felvétele:

A következő forduló Debrecenben lesz, augusztus 18-án, majd Salgótarjánban zárul a 2018-as év steel egyéni OB.

Az ágrajzokat a Magyar Darts Szövetség Facebook-oldaláról, míg a videókat a Magyar Darts Szövetség YouTube oldaláról vettük át, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.  

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5014151655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása