9 Nyíl

Miért nincs magyar dartsjátékos a PDC mezőnyében?

2018. augusztus 08. 16:49 - Denis Potvin

Az elmúlt napokban felbolydult a magyar dartstársadalom, de sajnos nem valami kimagasló eredmény miatt, hanem mert kihirdették az idei, hazai rendezésű Európa-bajnokság magyar keretét. Rengeteg véleményt olvastunk és rengeteg hozzászólást kaptunk pro és kontra. Igazságot tenni nincs tisztünk, de megpróbálunk némi tiszta vizet önteni a pohárba. Most egy olyan poszt jön, amelyben a szerkesztőség valamennyi tagja (Major Árpi a sört hozta) közreműködött. Jómagam (Cs.Z.) több olyan emberrel beszéltem, akik az előző elnökségben működtek közre. Sok mindent nehezményeznek, ami például a mostani országos bajnoksággal is kapcsolatos, de mivel nem hatalmaztak fel ennek közlésével így csak annyit tehetek hozzá, hogy nem volt egyszerű, zökkenőmentes meg főképp nem a váltás. Matyi barátunk egy jegyzetben foglalja össze, amit igazából a cím is mutat, míg Ádám a - amúgy ez csak az én véleményem - Székely Pál nagyságát mutató közleményt biggyesztette a végére. Szóval alig több, mint egy hónap múlva Budapesten EB. Én érzek egyfajta dacot és gőgöt is, hogy visszasírjuk azt, ami volt, pedig igazából arra kellene figyelni, ami lesz. Sosem szabad visszanézni, ahogy minden dartsos tudja, egy elveszített meccsből a tanulságokat le kell vonni és előre nézni. Azt kívánom én is minden, a magyar dartsot még érdeklő, benne élő és vele foglalkozó embertől is, kedves Barátaim! Peace and Love.

logoeb.png

G.M. jegyzete:

Hála Istennek mára a Sport TV jóvoltából bőségesen láthatunk rangos dartstornákat a televízióban. Sokszor felmerül a nézők/kezdők körében, hogy miért nincs magyar dartsjátékos ott a "krémben".

Szeptember közepén Magyarország, Budapest ad otthont a 2018-as Darts Európa-bajnokságnak (ez nem PDC rendezvény). Tudni kell, hogy nemrégiben óriási változás történt a Szövetségen belül és talán ennek következménye lett az, hogy 2018 július 31-én lemondott a steel szakág szövetségi kapitánya. Ezt követően kellett egy utód, aki a soft szakágat vezető szövetségi kapitánya lett, megbízottként. Ő kihirdette a keretet az EB-re, ám a férfiaknál nagy meglepetésre csak tartaléknak jelölte az utóbbi 3 év magyar bajnokát (és számos más kiváló eredménnyel is rendelkezik, de ezt most nem sorolom fel). Természetesen óriási felháborodás lett ebből, mindenki odaszúrt a kapitánynak, a szövetségnek, igazi adok-kapok ment. Az illető, Pali, egy nyilatkozatban reagált erre, ahol azért egy kisebbfajta kritikát megfogalmazva (mondjuk szerintem jogosan) jelezte, hogy természetesen vállalja a tarcsi szerepkört is. Persze a kritika nem tetszett a szövetségnek...

A mai napon az egyik válogatott játékos visszamondta a szereplést. Vannak pletykák, hogy miért, remélem nem igazak, bár kétlem. Engem csak az érdekelne, hogy egy hazai rendezésű EB-nél mi az indok arra, hogy az egyik legtehetségesebb játékosunk lemondja az egészet? Persze betegség, sérülés, stb... De itt nem ez a helyzet, tudtommal.

Szóval itt tart jelenleg a magyar darts, másfél hónappal a szeptemberi EB előtt, ami lehetett volna egy óriási élmény minden magyar dartskedvelő számára, de ehelyett egymásra mutogatás és káosz van/lesz. Erre pedig sokan nem kíváncsiak, köztük én sem.

Hát ezért (se) ne keressetek Bezzeg Nándor után PDC-világbajnokságon magyar játékost. Teljesen más mentalitás...

 

Székely "Penge" Pál a mai napon (jóval korábban annál, mint megtudtuk, hogy Kovács Patrik visszamondta az Európa-bajnoki válogatottságot) hivatalosan is reagált a héten eddig történt dolgokra, valamint elmondta azt is, hogyan döntött a válogatottságával kapcsolatban. Az alábbiakban ezt olvashatjátok - változtatás nélkül:

"Az elmúlt napokban számos megkeresést kaptam az Európa-bajnoki válogatott keret kijelölésével kapcsolatban. Meglepődve vettem tudomásul, hogy a válogatott keretben csak tartalék játékosként kaptam bizalmat az új szövetségi kapitánytól, amelyet a szövetségben az utóbbi időben tapasztalható folyamat eredményeként tudok értelmezni.
A legutóbbi három év magyar bajnokaként és egyedüli magyar profi játékosként azt reméltem, hogy a teljesítményem és a válogatott tagjaként korábban betöltött csapatjátékos szerepem elegendő ahhoz, hogy az utóbbi idők legnagyobb magyar vonatkozású darts eseményén a hazámat méltó módon képviselhessem.
A szövetségi kapitány kiválasztási módszerének objektivitása tekintetében vannak kételyeim, de akár a tartalékként történő beválogatásomat is kész vagyok elfogadni, mivel számomra ez nem személyes kérdés, kizárólag a magyar darts közösségről, a magyar emberekről és a magyar darts válogatott eredményes szerepléséről szól.
Ezért azt a szerepet fogom legjobb tudásomnak és tapasztalatomnak megfelelően betölteni a válogatottban, amelyet a mindenkori szövetség vezetői szánnak nekem."

Székely "Penge" Pál
Budapest, 2018.08.08
 

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4614169533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Gamer 2018.08.08. 21:20:08

Sziasztok!
Én Németországban élek,itt is játszom versenyszerűen.Főként amatőr és DDV versenyeken.(steel)
Az egyesületben a csapattársak érdeklődnek,kérdeznek folyamatosan a magyar dartsról.(az EB-ről is) Én megosztom,megbeszélem velük amit olvastam,hallottam.
Nos!
Számukra és számomra is -az eredményeit nem lebecsülve-, de Székely "Penge" Pál nem "profi dartsos",hanem promi dartsos!
Itt egy magát profinak valló dartsos,hétről-hétre de minimum hónapról-hónapra indul egy WDF-BDO,DDV esetleg PDC tornán.
Tudom,ehhez nagyon sok pénz kell.Ez nincs meg sajnos Pali mögött,ahogy senki más mögött sem.Ezért hiába vannak tehetséges játékosok,soha nem lesz a magyar darts a megfelelő nemzetközi színvonalon.
Ez mindenki hibája! A szövetségé,a kluboké,a menedzsmenté,a fizetéseké,stb..
Az,hogy a szövetségi kapitány a legrosszabb pillanatban mond le,ezzel is nehezítve a számára nem tetsző szövetségi irányítás dolgát,az már magát az embert jellemzi.A szövetségi kapitány dolga nem a szövetség irányítása,tetszik-nem tetszik,ennyi.
Az,hogy egy női játékos,valószínűleg az elfogultsága miatt nem vállalja a részvételt.Az,hogy egy fiatal tehetség,a megfelelő helyről/helyekről érkező nyomás miatt lemondja a részvételt.
Ez mindkettő kritikán aluli!
Ha továbbra is személyeskedés,düh és sértettség vezeti a magyar dartsott,akkor soha nem lesz PROFI magyar darts.

Érdekesség:
A klubunkban van 40-50 aktív játékos,akik már több magyarral is megmérkőztek különböző tornákon.A tejlesítményüket nagyon is jónak találják.
De,hogy számukra ki a legismertebb magyar darts az nem kérdés. Ő Bezzeg Nándor (akit igazából profinak is tekintenek),a második viszont (na most lehet nagyra nyitni a szemeket) MESTER ZOLTÁN!
Hm! Elgondolkodtató.
Az,hogy kicsoda Székely "Penge" Pál! Fogalmuk sincs,nem is hallottak róla(csak tőlem).
süti beállítások módosítása