9 Nyíl

Most Kyle Anderson ragadt be, Gerwen megint zseniális volt

2018. augusztus 10. 15:46 - Denis Potvin

2018 World Series of Darts: Melbourne Darts Masters - első nap (összefoglaló) – Melbourne, Hisense Arena

Ez az a torna, amelyet tavaly még Phil Taylor nyert meg Peter Wright ellen egy kiváló meccsen. Taylor már nincs, Wright még van és tovább is jutott úgy, ahogy a menők közül heten. Egyedül Kyle Andersonnak nem sikerült az első nap, nagy küzdelemben kapott ki Damon Hetától. A nap átlaga megint Michael van Gerwené, de Gary Anderson sem panaszkodhat a teljesítményére, Szombaton jönnek a negyeddöntők.

melbourne-darts-masters-2018-e1533808010512.jpg

Olyan nagyon nem kezdett bele Raymond van Barneveld, aki Ray O’Donnell ellen nyitotta a 2018-as Melbourne Darts Masters-t. A holland az első legben kilenc tűt is elszúrt a kiszállókra, bukta is a kezdését. Aztán O’Donnell 13, Barney 14 nyilas legje következett, sőt az ausztrál 4-2-re is vezetett, de aztán Barney ijedtében gyorsan nyert négy leget. Ennél könnyebb dolga volt Michael Smith-nek, aki nem akart úgy járni, mint egy hete, amikor egyből kizúgott. Kilencven feletti átlag és két ötkörös leg jött össze neki Tim Pusey ellen.

Rob Cross is hasonló átlagot produkált, mint Smith, de a maori Haupai Puha remekül állta a sarat. Sokkal jobb tömeget dobott, mint a világbajnok, de ez is csak tisztes vereséghez volt elegendő. Viszont volt egy 11 nyilas (180, 140, 136 és 45-ős kiszálló) legje, amit azért biztosan eltesz emlékbe. Ahogy előre az időben egyre jöttek a nagyobb átlagok. Gary Anderson már száz fölé, pontosan 107,56-ig jutott és Cross-hoz hasonlóan simán nyert James Bailey ellen. Neki is volt 11 nyilas legje úgy, hogy elsőre elrontotta a D8-at. Már 5-0-ra is vezetett egy 121-es kiszállóval, de azért Bailey is megmutatta, hogy tud dartsozni, két leget hozott, az egyiket egy 130-as kiszállóval.

Két nagyon sima győzelem következett ezután. Előbb Peter Wright leget sem veszítve, majdnem százas átlaggal ütötte ki Mike Bonsert, akinek mindössze egyetlen lehetősége volt kiszállóra, de rontott (Wright ezt is száz százalékon tolta). Majd Michael van Gerwen a nap legjobb átlagával, 112,61-gyel füstölte ki Raymond Smith-t. Gerwen hat 180-as dobott, két 11 nyilas és egy 13 nyilas legje is volt.

A legizgalmasabb meccsre számítottunk a Simon Whitlock-Corey Cadby találkozón, és nem is csalódtunk benne. Végig izgalmasan alakult, de többnyire a Varázsló varázsolt. Cadby ugyan vezetett az elején, de jött egy 137-es kiszálló Whitlocktól ami annyira megfogta a fiatal ozzie-t, hogy következő körben nem tudott kiszállni. 4-4-nél még egyenlő volt a meccs.

Aztán jött egy újabb hazai rangadó és ezen meglepetés is született: Damon Heta - aki többnyire ausztrál versenyen mutatta meg eddig az erejét és tavaly nyár óta értékelhető eredménye nem volt - döntő legben győzte le Kyle Andersont. Mondjuk, mind a két játékos 85 körüli átlagon mozgott, szép, hosszú legek voltak. Heta egy percig sem izgult és úgy nyert, hogy Anderson egyszer sem vezetett a meccsen.

Melbourne Darts Masters, első forduló:

  • Raymond van Barneveld 6-4 Ray O’Donnell
  • Michael Smith 6-2 Tim Pusey
  • Rob Cross 6-2 Haupai Puha
  • Gary Anderson 6-2 James Bailey
  • Peter Wright 6-0 Mike Bonser
  • Michael van Gerwen 6-1 Raymond Smith
  • Simon Whitlock 6-4 Corey Cadby
  • Kyle Anderson 5-6 Damon Heta
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2514173733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása