9 Nyíl

Simon Whitlock és Michael Smith egyből kiszállt

2018. augusztus 17. 15:27 - Denis Potvin

World Series of Darts, Brisbane Darts Master – 1. nap (összefoglaló)

Elkezdődött a Brisbane Darts Masters és két topjátékostól egyből el is köszönhetünk. Nem lesz Michael Smith kedvenc versenye az óceániai sorozat. Auckland után Brisbane-ben is az első körben zúgott ki. Ráadásul Simon Whitlock sem tudja már valóra váltani győzelmi reményeit, a legerősebb, nem kiemelt, Corey Cadby ellen veszített. Erről a két meccsről videónk is van, és az összesről statisztika is. A nap legmagasabb átlaga a koalával barátkozó Peter Wrighté: 100,37. Anderson nehezen, de továbbment.

borito.jpg

Rögtön egy óriási meglepetéssel kezdődött a torna. Michael Smith, aki bár Melbourne-ben a döntőig menetelt, egy versennyel előtte, Aucklandban egyből kizúgott. Nagyon nem ment neki Raymond Smith ellen. A 2017-es BDO-világbajnokságra is eljutó, amúgy Brisbane-ben élő dartsos nagyon simán nyert. Emberemlékezet óta nem dobott 87-es átlagot Michael Smith, nyolcból csak egy kiszállója sikerült, Raymond 125-ös kiszállóját pedig nézze meg mindenki.

Biztos látta a meccs nagy részét Raymond van Barneveld, aki nem akart erre a sorsra jutni. Így aztán alaposan bekezdett Gordon Mathers ellen. Hosszú legek után 3-0-ra ment el és ezt az előnyét a meccs végéig meg is őrizte. Végül száz feletti kiszállója ha nem is volt, de legalább 90-es átlag fölé jutott.

Ezután a többi sztár is könnyed győzelemmel folytatta. Kyle Anderson hat 180-ast dobott Barry Gardner ellen. Peter Wright egy picit döcögősen indult be Justin Thompson ellen, hiszen az első leget még elbukta, aztán viszont a nap első száz feletti átlagát dobta. Rob Cross két 11 nyilas leget dobott Tim Pusey ellen, akit viszont a 104-es kiszállója dicsér. Michael van Gerwen alig maradt a százas átlag alatt, de volt két száz feletti kiszállója is: 112, majd 121, de azért ott hagyott egy 21 nyilas kört is emlékbe Matt Cleaver ellen.

A nap rangadóját Simon Whitlock és Corey Cadby vívta. Whitlock győzelmi reményekkel indult Birsbane-ben. Aztán jött a krach. Mármint Whitlocknak, Cadby visszavágott, pedig a meccs a Varászlónak indult jobban, 2-0-ra is vezetett, igaz közepes átlaggal. 4-2 után jött az a fordulat, amely aztán Whitlock meccsébe került. Cadby három leget hozott egymás után. Whitlock hiába tudott még egyenlíteni, és kezdte a 11. leget, csak három triplája jött (T7, T19, T20) és végül Cadby a meccs legmagasabb kiszállójával, 78-cal befejezte a meccset. Ezt is megmutatjuk

A napot a kétszeres világbajnok Gary Anderson zárta az ellen a Demon Heta ellen, akivel Melbourne-ben meccseltek és akkor a skót 10-7-re nyert a negyeddöntőben. Anderson most is jól kezdett, még ha szerencséje is volt, de lehúzott 3-0-ra. Heta becsületére legyen mondva, hogy zárkózott, ahogy tudott, előbb 3-2-re, aztán 5-4-re, dobott egy 152-es kiszállót is, amire a skót is elismerően bólogatott. A 10. legben 121 és 140-re Andersonnak csak kétszer T5 volt a válasza, hiába jött a 180, Heta egyenlített, itt is az utolsó leg döntött. Anderson kezdett, Hetának nem ment, A végén egy 122-vel 32-re rakta le magát, a második nyílra be is jött.

Folytatás holnap, délelőtt 11-től a negyeddöntőkkel, itt pedig a nyolc meccs statisztikája galériába rendezve

Brisbane Darts Masters, 1. forduló

  • Raymond Smith 6-1 Michael Smith
  • Raymond van Barneveld 6-1 Gordon Mathers
  • Kyle Anderson 6-2 Barry Gardner
  • Peter Wright 6-2 Justin Thompson
  • Rob Cross 6-2 Tim Pusey
  • Michael van Gerwen 6-2 Mark Cleaver
  • Simon Whitlock 5-6 Corey Cadby
  • Gary Anderson 6-5 Damon Heta

A negyeddöntők

  • Peter Wright-Raymond Smith

  • Rob Cross-Corey Cadby

  • Michael van Gerwen-Kyle Anderson

  • Gary Anderson-Raymond van Barneveld

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9214187047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása