9 Nyíl

Három sima, egy szoros a Brisbane-i mérleg

2018. augusztus 18. 15:42 - Dart Major

2018 Brisbane Darts Masters - negyeddöntők, összefoglaló

Elérkeztünk az idei utolsó World Series állomás negyeddöntőihez. Tegnap némi meglepetésre Michael Smith és Simon Whitlock korán kiestek, illetve arra is rácsodálkoztam, hogy csak Peter Wright tudott 100-as átlag fölé kerülni. Mára akadt egy lassan klasszikusnak számító Barney vs. Gary csata, de láthattuk a világelsőt is. Nézzük meg mi történt Brisbaneben. Egy kis érdekesség: a kommentátor állásban az ausztrálok legendás kapusa, Mark Bosnich foglalt helyet, akit a foci kedvelők biztos nem felejtettek el. Úgy látszik Mark szereti a dartsot is.
borito.jpg

Gary Anderson - Raymond van Barneveld 8:10
Egész parádésan indult el a mérkőzés, rögtön két négy körös breaket láthattak a nézők. Majd jött egy tizennégy nyilas első pályáról Garytől, aztán összehozott még egy hátsó pályás leget. Sőt már 5-1-re is ellépett, köszönhetően Barney mérsékelt játékának. Hol a tömeg, hol a kiszálló nem jött a hollandnak, ennek köszönhette nagy hátrányát. Ekkor van Barneveld felébredt, dobott két öt köröst, mikor Gary még csak próbálta magát normális kiszállóra lerakni. Ez a két megnyert leg meghozta a hollandok ötszörös világbajnokának az önbizalmát és még négy leget behúzott egymás után, vagyis már 7-5-re vezetett. A kocka elég rendesen megfordult, ekkor épp Gary élte át azt amit a holland.  Ezután szép nyugodtan hozták a kezdésüket a felek, ráadásul újra négy körösöket dobtak, így lett 8-6 Barney javára. És mivel Gary nem tudott újabb breaket bemutatni, így ez a két leges különbség megmaradt a végére. Gary újra megmutatta, hogy képes borzasztóan kiszállózni, ennek köszönhette mai vereségét. De mivel nem ranglistás tornáról van szó, olyan nagyon nem tört össze a skót.
bar_2.jpg


Rob Cross - Cory Cadby 10:4
A mérkőzés első része kifejezetten szorosan indult. 3-3-ig mindenki hozta a saját kezdését, ebből Cross tizenkét nyilasa és Cadby tizenhárom nyilas játéka amit érdemes megjegyezni. Volt sansz mind a két játékos előtt breakre, ám ezek kimaradtak. Később azonban jöttek. A nyolcadik legben jött az első Cross jóvoltából, ráadásul egy tizenegy nyilast dobott. 6-4-ig még úgy ahogy tartott az addigi szoros parti, de utána már nem sok minden történt Cadby szempontjából. Ugyanis Cross egészen elképesztően kezdett játszani. 11-13-15-14. Ezek voltak az utolsó négy leg számai. A kezdeti szoros állás után Cross nagyon sima és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Nem utolsó sorban pedig megszületett a torna második 100 feletti átlaga.
cr_4.jpg


Michael van Gerwen - Kyle Anderson 10:3
MvG vélhetően megirigyelte Cross ténykedését hiszen keményen bekezdett. Gyorsan dobott egy öt és egy négy köröst, hogy megadja az alaphangot. Ezután két hat körös is belefért, lévén Anderson semmilyen tekintetben nem bírta felvenni a versenyt a hollanddal. 5-0 után érkezett meg az első leg ami Andersoné lett, ezt ráadásul egy szép tizenkét nyilassal érte el. Ezt még két sikerrel vett leg követte, mivel a holland némileg visszaesett így 5-3 volt az állás nyolc leg után. Ám pünkösdi királyság volt az ausztrál feltámadása. MvG egy tizenkét nyilassal jelezte, hogy nem szándékozik ma elbukni. A hátralévő legekben Anderson nem bírt érdemi ellenállást kifejteni, amikor esélye lett volna szépíteni kimaradtak a duplák, így sima van Gerwen győzelem lett a vége a történetnek.
mvg_19.jpg


Peter Wright - Raymond Smith 10:4
A tegnap remeklő ausztrál játékos ma sem kezdett megszeppenve a világ jelenlegi második legjobb játékosa ellen. Két öt és egy hat köröst dobott első pályáról, más kérdés, hogy Wright is hozta a sajátjait (mindet öt kör alatt) így 3-3-as döntetlen volt az állás hat leg után. Ekkor hibázott először az ausztrál és ez a legjébe került, majd kapott egy tizenegy nyilast is. Ám a kilencedik leget ismét behúzta a hazai versenyző, így még kilenc leg után is szoros volt a mérkőzés. Később már nem volt ilyen szoros, mert Smith "elfogyott mint a rózsaszín gumicukor" ahogy a legendás Sid Wadell mondta. Wright úgy húzta be a következő három leget, hogy ellenfele még kiszállóra sem dobott. Amikor dobott az is 170-re volt, szóval nem sok köze volt a dolgokhoz Smithnek. Igaz Wright dobta az öt körösöket szinte végig így nehéz volt mit tenni ellene. 8-4 után naná, hogy megint öt körösöket szállított a skót, aki újra 100-as átlag fölé jutott és újra simán nyerte aktuális mérkőzését. Úgy látszik, hogy a "Black Diamond" fantázia nevű nyíl jól beválik a Snakebitenak, más kérdés, hogy a gyártója ennek mennyire örül :D
wr_6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5114188387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása