9 Nyíl

Michael van Gerwen átgázolt ellenfelén - Terry Jenkins bedobta magát vasárnapra

2018. szeptember 01. 23:32 - matyi96

European Darts Tour 10 - German Darts Championship - szombat este (összefoglaló)

Már a délután folyamán láthattunk remek mérkőzéseket, azonban este is akadtak pikáns összecsapások. Többek között a James Wade - Robert Thornton, Rob Cross - Kyle Anderson és a Mervyn King - Adrian Lewis összecsapást kell a pikantériába érteni (előzetesen). No, de nézzük meg pontosan mi is történt az este folyamán.

59d2494509aab360c8ba31f29eb9c87e-rimg-w720-h256-gmir.jpg

Darren Webster - Ricky Evans 6-2

Ez a meccs is megért egy misét egyébként előzetesen. Webster sem tartozik a lassú játékosok közé, Evans-t meg nem kell bemutatnom. Nem is tartott túl sokáig kettejük csatája... Evans egy 171-es kerekítő után rögtön egy tizenhárom nyilas leggel nyitott. Igen ám, de a következő legjét csak 4-1 után tudta megnyerni. Webster ugyanis egy tizenöt, majd két tizenhét nyilasnak köszönhetően 3-1-re vezetett, majd saját maga legjobb legjét is megdobva (tizennégy nyilas) 4-1 állt a nevek mellett. Ekkor tudott nyerni még egy leget a villámkezű Evans, de többre nem futotta már a részéről. 

Jonny Clayton - James Wilson 5-6

Végletekig kiélezett küzdelem volt ez kettejüktől, de talán megérdemelt Wilson győzelem született. A negyedik legben született meg az első break Wilson részéről, amivel elhúzott 3-1-re. Ebből a hátrányból Jonny egyből vissza is kapaszkodott, olyannyira, hogy 4-4 után ő breakelte Wilson-t és kezdhetett a győzelemért. Azonban jött Wilson: 180, 180, majd T20, T15 és hiba D18-on. Újra egy nyílon múlt a kilencnyilas ezen a hétvégén. Parádés! A leget nagy nehezen sikerült megnyernie természetesen James-nek. A döntő legben nem hagyott kérdést Wilson, viszonylag simán hozta azt, amivel továbbjutott a vasárnapi napra. 

James Wade - Robert Thornton 3-6

Hát igazából ezen a mérkőzésen mindketten mélyen alul teljesítették saját magukat a játékosok. Thornton-tól lassan megszokjuk a rapszodikus játékot, azonban Wade idén kezdte összekapni már magát. A tömeg talán még rendben is volt, azonban a kiszállóknál valami nem stimmelt a balkezes dartsosnál. Szörnyen gyenge duplázás volt ez, hozzáteszem Thornton duplái sem voltak olyan hű de jók. Ő volt az erősebbik gyenge a mai napon. Pedig a meccs eleje nagyon jól kezdődött Wade számára, egyből egy négykörös leggel nyitott. Aztán megállt a tudomány, főként a duplák miatt. Sokat elárul az, hogy a skótnak volt huszonegy és huszonhárom nyilas legje is. Persze e mellé dobott ő jobbat is, például egy tizenkét nyilast. Ebből a rapszodikus meccsből most a skót jött ki jobban, Wade sajnálhatja, ebben a hétvégében több is lehetett volna.

Rob Cross - Kyle Anderson 6-5

Micsoda meccs! Mennyivel másabb volt, mint az előző... Óriásit játszottak mindketten! Hadd áruljak el először annyit, hogy tizenöt nyilas volt a legrosszabb leg az egész meccsen!!! Eleinte mindketten hozták a kezdésüket, a kommentátorok meg is említették, ha ez így megy tovább, akkor Kyle Anderson-nak kilencnyilast kellene dobni, hogy nyerni tudjon (ugyanis Cross két tizenkét nyilassal kezdett). És igazából nagyon nem is lőttek mellé.:-) Kihozták egymásból a maximumot jó volt ezt látni. Nyomás alatt láthattunk Anderson-tól egy 142-es kiszállót, ami a mérkőzés egyik legszebb jelenete volt, és nem csak a legszebb, hanem az egyik legfontosabb is akkor, mert ezzel tartotta meg a kezdését. Ezután Anderson óriasi esélyt kapott, ugyanis 90 pontra dobott Cross, de kipattant a második nyila, így nem dobhatott már rá a Bull-ra. Kyle pedig ezt kihasználta és megcsinálta a meccs első breakjét, 4-5. A következő legben az ausztrálnak esélye volt megnyerni a meccset, de elhibázott két nyilat a D20-on. Cross büntetett, majd a kezdését hozva bezsebelte a győzelmet. Ha az átlagokat vesszük alapul óriási különbség volt kettejük között, azonban Anderson remekül játszotta a kezdéseit. Megérdemelték volna mindketten, ma Cross-nak volt "szerencséje".

Mensur Suljovic - Andrew Gilding 6-2

Ezen a meccsen nem kellett lerágnunk a körmünket. Simán benne volt egy laza 6-0 az osztrák javára, azonban 4-0 után kicsit elbohóckodta a leget. Gilding büntetett, egy parádés 124-es kiszállót oldott meg. Evés közben jön meg az étvágy, tartja a mondás, gyorsan nyert még egy leget Goldfinger. Azonban hiábavaló volt minden igyekezete, kijött a különbség a két játékos között. Suljovic megnyerte a hátralévő két leget, mellyel bebiztosított a helyét a holnapi napra. Igazából sima mérkőzés volt, Suljovic 96-os, míg Gilding 90-es átlagot hozott össze.

Mervyn King - Adrian Lewis 5-6

Személy szerint ezt a mérkőzést vártam a legjobban a ma este folyamán. Hát... Nem azt kaptam, amire vártam. Lewis, ha csak az idei ranglistát (pénzdíjakat) vesszük figyelembe már a 9. helyen áll, ami azért valljuk be nem rossz tőle. Tudjuk, hogy milyen mélyen volt. Igyekszik visszakapaszkodni, ahhoz pedig minden lehetőséget ki kell használnia. Mervyn King a rutinos róka viszont nem adta könnyen a bőrét. Nem volt túl jó meccs, de izgalom és break az volt bőven.  1-0-és Lewis vezetés után King megfordította a mérkőzést 3-1-re. Ezután volt 4-2 is, majd ekkor jött vissza a meccsbe Aidy, egyenlített. Sőt, egy huszonegy nyilas leggel a vezetést is megszerezte, 4-5. King kiegyenlítette az állást a következő körben, jöhetett a döntő leg. Adrian Lewis hamarabb is megnyerhette volna a meccset, egy körrel, de 77-re besokkalt, viszont a Király nem használta ki a lehetőséget, így aztán Lewis végül Bull-lal befejezve nyerte meg a nem túl magas színvonalú, de számára annál fontosabb összecsapást.

Michael van Gerwen - Cristo Reyes 6-0

Nagyon sok mindent nem tudok írni erről a meccsről. Beszéljenek egy kicsit a számok inkább, mivel izgalom és kérdés nem volt. A holland zseni két század híján 110-es átlagot ért el (109,98), 60%-os duplázással spékelve (10/6). A 6 leg alatt mindössze 2 darab 100+-os dobása volt (persze 99, 97 stb. voltak), 8 darab 140+-os és 3 darab maximuma volt. Több száznyolcvanat dobott, mint százast.:-) A legmagasabb kiszállója 76 volt. Cristo Reyes a maga 88,78-os átlagával duplára sem dobhatott egyik körben sem. Nem élete meccse volt, de azért ritka az olyan, hogy valaki egyszer sem dob duplára. Mindenesetre erre szokták azt mondani, hogy átgázolt az ellenfelén Michale van Gerwen.

Ian White - Terry Jenkins 5-6

Terry Jenkins mint tudjuk már nem sokat foglalkozik a darts-cal, de azért egy-két versenyen fel-fel tűnik. És ha feltűnik, akkor mindenki nagy szeretettel fogadja és nézi őt. Tegnap Ross Smith-t megverte, ma pedig Ian White-tal nézett szembe. És ha már eljött Németországba, akkor gondolta ki is használja a lehetőséget. Szintén utolsó legben lett meg a győztes kiléte, de hozzátartozik az is, hogy nem volt olyan magas színvonal, mint egy Gerwen-Cross meccsen. Persze azért, amit lehetett kihoztak magukból mindketten. 90-es átlag egy olyan játékostól, aki igazából már bőven levezet teljesen elfogadható. Az, hogy ezzel nyerni is tudott csak hab a tortán Jenkins számára. Úgy festett egyébként sokáig, sőt a meccs egészén át, hogy White, ha nehezen is de behúzza ezt a meccset. 5-3 után pedig már szinte mindenki elkönyvelte White sikerét. Ezért szép sport a darts. Innen kapaszkodott fel Terry Jenkins. Először szépített, majd egyenlített, a végén pedig első pályáról egy tizennyolc nyilassal vasárnapra tolta a hétvégi kalandot. Szép munka!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6414215989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása