9 Nyíl

Hat éve PDC-s, de élete sikerét csak most érte el

2018. szeptember 05. 18:49 - Dart Major

PDC Players Championship 18 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

A tegnapi Snakebite sikerrel végződött torna után ma újra nekilódult a mezőny. Kemény időszak ez, hiszen hétvégén jön az újabb European Tour sorozat, aztán nemsokára érkezik a Bajnokok Ligája és a Grand Prix is. Szóval nem gyenge terhelést kap a mezőny, de ugye bírni kell a strapát a profi sport világában. Nathan Aspinall nevét még sokan ismerhetik, de ki az a Ryan Searle? Nézzük meg mi történt ma Barnsleyban.
players-championship_5.png

Első forduló:

Kezdjük a legnagyobb durranással: Arron Monk - Peter Wright 6-2! A tegnapi másik döntős Daryl Gurney is elszállt, őt 6-4-re Andy Boulton verte meg. Kim Huybrechts számára Tytus Kanik volt a végállomás, Dave Chisnall Luke Woodhousetól kapott ki 6-4-re, Martin Schindler pedig Kyle Anderon ütötte ki. Bár ez nem katasztrófa az ijfú német számára. Jamie Lewis sem húzta sokáig, Jarred Cole ellen két leges vereséget szenvedett. Akadt pár jó nevekkel operáló összecsapás is: Stephen Bunting - Justin Pipe 6-1, Jelle Klaasen - Alan Norris 6-2, Devon Petersen - Steve West 6-4, Darren Webster - Cristo Reyes 6-2.  Gary Anderson, Michael Smith, James Wade, Robert Thornton és Rob Cross simán tovább léptek a második körbe. A kör vesztese Gabriel Clemens aki dobott egy 102-es átlagot, de pechjére Ron Meulenkamp még két ponttal őt is túl szárnyalta.
 
Második forduló:

Itt is akadtak komoly kis eredmények. Simon Stevenson 6-3-ra legyőzte Rob Crosst, Luke Woodhouse döntő legben verte Kyle Andersont, Brendan Dolan három leggel volt jobb James Wadenél. Cody Harris 6-4-es sikert ért el Simon Whitlock ellen, a Websterek csatáját Darren nyerte 6-0-ra Mark ellen. Gary Anderson szenvedve de minimális különbséggel verte Antonio Alcinast, Mervyn King kiütötte Andrew Gildinget, Gerwyn Price pedig 6-4-re nyert Ronny Huybrechts ellen. Bunting, Beaton, White, Lewis, Smith és Henderson szintén sikerrel vették az akadályt. Big John Henderson ráadásul 106-os átlagot hozott össze.

Harmadik forduló:

Michael Smith számára is befejeződött a torna, 6-5-re elbukta ugyanis a Tony Newell elleni meccset. Mestere Gary Anderson is elbukott, őt Ryan Searle verte meg 6-5-re. Richard North begyűjtötte Brendan Dolan skalpját, Steve Lennon 100-as átlagot dobva, sima 6-1-es sikert ért el Robert Thornton ellen.James Wilson jó formája tovább tart, ezúttal 6-4-re Stephen Buntingot győzte le. Bunting elérte azt a bravúrt, hogy mind a három mérkőzésén 100-as átlag fölé jutott. Ian White 102-es átlaggal (ami zsinórban a második volt) 6-1-re lemosta a színről Vincent van der Voortot, Mervyn King ugyanilyen arányban nyert Woodhouse ellen. Jelle Klaasen mostanában ritkán járt legjobb tizenhat között de most Joe Cullen elleni sikerével bejutott oda.

Nyolcaddöntők:

Steve Lennon nem állt le és ezúttal Darren Webstert verte meg. Ryan Searle is tovább nyomult, sima 6-2-vel lépett túl Tony Newell testén. Gerwyn Price durva 6-1-es sallert adott "márka társának" Richard Northnak, a walesi ráadásul 106,4-es átlagot hozott össze. Steve Beaton pedig 6-4-re nyert Klaasen ellen. James Wilson lufija most pukkadt ki, ezt pedig Nathan Aspinall nyilainak köszönhette. John Henderson egy másik nehézsúlyú játékossal csapott össze, és mivel csak egy maradhat ezért a Hegylakó nyert 6-3 arányban. Ron Meulenkamp nagyon simán 6-2-re megverte a nagy öreg Mervyn Kinget. Ian White pedig egy laza 6-2-vel ment tovább Jan Dekker ellen.

Negyeddöntők:

A nap egyik meglepetés embere Ryan Searle lett aki 6-4-re nyert Lennon ellen, így pedig bejutott a legjobb négy közé. Idén már másodszor egyébként. Nathan Aspinall a másik komoly meglepi, ő legyőzte 6-5-re Steve Beatont egy remek meccsen. Aspinall 102,1-es, Beaton 103,9-es átlagot dobott. Beaton egy négy köröst és négy öt köröst dobott, Aspinal pedig öt öt köröst és egy négy köröst. Csodás parti volt. Ron Meulenkamp megállította Johh Hendersont és így második PDC elődöntőjére készülhetett. Ian White és Gerwyn Price szoros meccset játszottak, elmentek döntő legig. Amit végül White nyert meg, aki két 180-as dobással kezdte a döntő leget és ezeknek hála nyerte meg a meccset.

dmwc5qjxcae1cug.jpgNathan Aspinall a döntőben elért sikere után (fotó: PDC)

Elődöntők:

Azért az hihetetlen, hogy a legjobb négy három olyan játékos jutott, aki nincs a legjobb 45-ben a világranglistán. A 93. helyen álló Aspinall még erre is rátett egyet, 6-5-re kiverte Ian Whitot, aki 104,6-os átlaggal sem tudott a döntőbe jutni. Aspinall, aki a negyeddöntőben 102,1-et dobott Steve Beaton ellen ezúttal „csak” 98,2-ig jutott. A másik hátrébb rangsorolt, Ryan Searle lett az ellenfele, ki szintén a 11. legben (mind a két elődöntő 6-5-tel ért véget) győztel Ron Melenkampot. Tehát Aspinall és Searle jutott a fináléba.

Megnéztük, a két játékosnak mi volt az eddigi legnagyobb sikere. A Darts Database szerint Aspinall 2015-ben nyert egy PDC Development Tour-, majd 2017-ben egy Challenge Tour-versenyt. Searle neve mögött pedig egy 2016-ban két Challenge Tour-siker áll. Így futott neki életül első PC-döntőjének.

Döntő:

Searle kezdett jobban és két ötkörös leggel ment el 2-0-ra. Aztán jött Aspinall, aki már hat éve ott van a PDC-ben, de komolyabb sikereket nem tudott elérni. Egyenlített, majd egy 12 nyilas leggel már ő vezetett. Searle becsületére legyen mondva, 4-2-ről is vissza tudott jönni, de az utolsó két leg Aspinallé volt, főleg azért, mert pontosabb dobta a végére a kiszállókat. Élete első Pro Tour-győzelmét szerezte meg a 27 éves brit.

Nyolcaddöntő

  • Nathan Aspinall 6-3 James Wilson
  • Steve Beaton 6-4 Jelle Klaasen
  • Gerwyn Price 6-1 Richard North
  • Ian White 6-2 Jan Dekker
  • Ron Meulenkamp 6-2 Mervyn King
  • John Henderson 6-3 Adrian Lewis
  • Steve Lennon 6-5 Darren Webster
  • Ryan Searle 6-2 Tony Newell

Negyeddöntő

  • Nathan Aspinall 6-5 Steve Beaton
  • Ian White 6-5 Gerwyn Price
  • Ron Meulenkamp 6-3 John Henderson
  • Ryan Searle 6-4 Steve Lennon

Elődöntő

  • Nathan Aspinall 6-5 Ian White
  • Ryan Searle 6-5 Ron Meulenkamp

Döntő

  • Nathan Aspinall 6-4 Ryan Searle

A versenyen amúgy Gerwyn Price dobta a legmagasabb átlagot 106,3-mal, az elődöntőt elbukó Ron Meulenkamp lett a második 106,2-vel. Steve Beaton és John Hendersen kétszer is százas fölé jutott. Így néz ki most az Order of Merit, nem sokkal a világbajnokság előtt.

dmwdpfcvaaefspd.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1014224279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása