9 Nyíl

Folytatódott Evans és Edhouse nagy szériája

2018. szeptember 09. 17:17 - Dart Major

European Tour 11 - Dutch Darts Championship 2018, nyolcaddöntők

Eddig azt hiszem nem sok panaszunk lehet az idei Dutch Darts Championshipre. Elég vaskos meglepetések születtek, kiesett MvG, Wade, Bunting, Price és Darren Webster is. A színvonal noha nem egetverő, nem olyan rossz, hogy panaszkodni kelljen és a hangulat is kellemes. Szóval minden adott volt, hogy jó vasárnap délutánunk legyen. Nézzük mi történt a legjobb nyolc közé jutásért zajlott partikon.
2a577fe4-4da4-4fd8-a652-858bc27e4675_2018-dutch-darts-championship-logo_full.jpg

Ricky Evans - William O'Connor 6:2
A törna legnagyobb szenzációját az ír O'Connor okozta amikor is kiütötte a rém gyenge játszó van Gerwen. Hát ma viszont a kocka megfordult az ír dartsos szempontjából. Kapott gyorsan két öt köröst Evanstől, amire még válaszolt, hiszen két leget ő is behúzott zsinórban. Aztán viszont nagyon beragadt az ötödik legben, nem tudott duplára sem dobni, majd a hatodikban Evans egy tizenkét nyilassal növelte az előnyt. 4-2-nél az ír szépíthetett volna, ám a D7 nem jött így tovább nőtt a szakadék. Ami végül elnyelte a derék Williamat, hiszen 40 pontról nem tudott három nyílból kiszállni így bukta a meccset. O'Connor csak két duplát dobott be tizenhárom kísérletből ami elég árulkodó. Evans részéről pedig egy szolid 90-es átlag is elég volt a sima győzelemhez.
eva.jpg
Joe Cullen - Daryl Gurney 6:4

Csodálatosan indult a mérkőzés. Mind a két játékos hozta a kezdéseit, ráadásul mind a ketten öt kör alatt végeztek az 501 ponttal, Cullen ráadásul 124 pontról is kiszállt. Négy leg után 2-2 volt az állás. Cullen ekkor újabb tizenöt nyilast dobott, megfejelve egy 127-es kiszállóval így elkönyvelhette az első break leget. De nem örült sokáig mert nem tudott kiszállni 92 pontról, Gurney pedig - naná, hogy egy öt körössel - kiegyenlített. Ezután mind a ketten behúzták a kezdésüket, igaz itt már kiestek az öt körös játékok bűvköréből, plusz Gurney komoly sanszot rontott el egy újabb break leghez. Az észak-írt az ág tovább húzta, bull helyett csak 25-öt talált, ezt pedig Cullen kihasználta és 5-4-re vezetett. Ettől a Rock Star komoly lendületet kapott és egy tizenkét nyilassal zárta le az egyébként kifejezetten jó mérkőzést.
cul_4.jpg
Richie Edhouse - Ross Smith 6:2
A meglepetés emberek meccse kicsit lassan indult be, hozták a kezdéseiket de "csak"  tizenhat és tizennyolc nyílból. Smithnek a harmadik legben ha nyila lett volna a breakhez de ezeket elszúrta és ez Edhousenak tett jót. Annyira, hogy két öt körössel 4-1-re elhúzott és ez az előny lélektanilag elég volt számára. Még két öt köröst elhelyezett a táblába, dobott egy 124-es kiszállót és teljesen megérdemelten nyert. Smith átlaga csak három ponttal volt kevesebb de a kilenc elrontott kiszálló megpecsételte a sorsát.
edh.jpg

Kyle Anderson - Jeffrey de Graaf 6:1
Az ausztrál játékos elég rendesen bekezdett, dobott kezdésnek egy tizenhárom és egy tizenöt nyilast és 2-0-ra vezetett. Ekkor szépített de Graaf, de utána nem sok sót evett meg a holland. Két öt és két hat köröst dobott ezután Anderson és tette ezt úgy, hogy a holland játékos egyszer még kiszállóra sem ért le, háromszor pedig éppen leért két számjegyű duplára. Ám az ausztrál kemény volt és büntette a holland gyenge tömegezését. Ha két játékos átlaga között több mint tizenhárom pont van az nem sok jót ígér. Ez ma is bebizonyosodott.
and.png

Peter Wright - Dave Chisnall 6:1
Snakebite saját szemszögéből nézve álomszerűen kezdett. 13-14-15 nyilas körökkel három leges előnyre tett szert. Amiből nem sokkal később már 4 lett. Chizzy tragikusan kiszállózott, hat nyilat rontott el kiszállóra, pedig ha bedobja ezeket szorosabb lehetett volna a meccs. AZ 5-0-ás Wright előny egy újabb öt körös végén született meg, ám a kozmetikázás ekkor összejött az angolnak. A hetedik legben Chisnall megint nem tudott duplát találni így sima vereséget szenvedett. Wright 7/6-os kiszálló mutatóval zárt ami csodás, ám csak 90-es átlagot dobott. De ez elég volt a 10%-al kiszállózó Chisnall ellen.
wrig.png

Simon Whitlock - Darren Johnson 6:4
Jól indult a mérkőzés, két tizenhárom nyilas érkezett első pályáról, majd Whitlock breakelt egy tizenkét nyilassal. Johnson volt esélye egyenlíteni, de elhibázta így 3-1-es ausztrál előny állt a táblán négy leg után. Johsonnak sikerül egyet faragnia a hátrányból, sőt a hatodik legben volt sansza egyenlíteni, de a 96 pont kifogott rajta. Whitlock is tud hibázni duplára, ezt megmutatta a hetedik leg, így 4-3-al fordultak a nyolcadik játékra. Ezt egy tizenöt nyilassal Johnson elvitte hátsó pályáról, ám Whitlock egy 140-es kiszállóval fűszerezett tizenkét nyilassal visszaszerezte elbukott kezdését. A tizedik legben egy tizennégy nyilast dobott a varázsló így tovább lépett a következő körbe. 99,46-os átlagával és 40%-os kiszállózásával elég meggyőző volt az ausztrál.
whit.png

Adrian Lewis - Josh Payne 6:5
Szorosan indult a mérkőzés, bár a színvonal nem volt épp egetverő. Lewis 3-1-es előnyt szerzett négy leg után, ám legjobb legje egy tizennyolc nyilas volt. Négy leg alatt Lewis tíz nyilat rontott el duplára, Payne pedig négy kört szórt el kiszállóra. Payne némileg magához tért ekkor, dobott egy tizenhárom nyilast, majd Lewis újabb hibáját kihasználva kiegyenlített. Ezután jött két break leg, Lewis egy tizenkét, Payne egy tizenhárom nyilast dobott, tehát végre emelkedett a színvonal. Két saját leg behúzása volt soron, Lewis ráadásul megint tizenkét nyilast dobott. Jött a döntő leg, ahol volt egy meccsnyila Paynenek, de ezt elhibázta, Lewis pedig ezt megbüntette. A rontott kiszállók meccse végén a kétszeres világbajnok örülhetett győzelemnek.
lew_1.png

Ian White - Mervyn King 6:2
Zárásnak maradt két nagy öreg összecsapása. King rögtön elrontott egy kiszállót a vezetéshez, de utána tizenöt nyílból legalább hozta a kezdését. White dobott egy tizenhárom nyilast első pályáról, majd egy tizenöt nyilas break is összejött neki, mivel megint kifogott a dupla az öreg Mervynen. White ezután dobott egy tizenkét nyilast és már 4-1-re vezetett. Ezt a különbséget a hátralévő legekben még tudta növelni, mivel King egész meccsen szenvedett a kiszállókkal. Mindössze 18%-os volt King kiszállózása így pedig egy 99,6-os átlagot dobó White ellen nincs sansz.
kin.png
Az esti program:
Ricky Evans - Joe Cullen
Adrian Lewis - Ian White
Richie Edhouse - Kyle Anderson
Peter Wright - Simon Whitlock

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3514231071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása