9 Nyíl

MvG keményen odacsapott, de Wright is átlépte a bűvös 100-as határt

2018. szeptember 22. 19:04 - Dart Major

Champions League of Darts 2018 - The Brighton Centre, (első forduló összefoglaló)

Újra hétvége és ez egyet jelent dartssal. Igaz most szűkebb, de annál nevesebb mezőny jött össze a harmadik Bajnokok Ligája küzdelmeire. A szokások szerint ismét az Order of Merit legjobb nyolc játékosa kapott meghívást, hogy kiderüljön ki viszi el a győztesnek járó (de a ranglistába nem számító) 100.000 fontot. Nézzük meg az első négy mérkőzésen mi történt.
win-a-pair-of-tickets-to-the-champions-league-of-darts-660x330.jpg

 Rob Cross - Mensur Suljovic 8:10
Szoros partinak indult a történet, két hat körös után jött két öt körös első pályáról, majd a regnáló világbajnok dobta az első break leget. 3-2-es állással fordultak, amit Cross megtoldott eggyel, majd nyila volt 5-2-höz is, de elhibázta. 5-4-ig mindenki hozta a saját kezdését, ekkor Mensur visszavette elbukott kezdését és egállal pihentek a felek. 8-8-ig folytatódott a "hozzuk kezdést, abból baj nem lesz" mutatvány, dobálták szépen az öt körös játékokat, szóval rendben volt a színvonal. Az utolsó két legre azonban Cross némileg elfogyott, nagyon magasan maradt, ezt pedig Mensur kihasználta és elvitte mind a két leget. Jó meccs volt, soha rosszabbat.
sul.png
Peter Wright - Simon Whitlock 10:7
A break legek meccsének indult a találkozó, ugyanis az első hat leg mind hátsó pályáról dőlt el. Wright egyébként 13-14-15 nyilasokat dobott, a Varázsló pedig egy tizenkét nyilassal jelentkezett. A hetedik leget Snakebite húzta be előről, aztán a kilencedik legben megdobta a meccs legjobb körét egy tizenegy nyilast. Aztán Whitlock hibáit kihasználva 6-4-es előnyre tudott szert tenni. Ezután jött megint két break leg, majd érkezett egy újabb négy körös Wrighttól és továbbra is maradt a két leges skót előny. Sőt a különbség újabb tizenöt nyilasok után négyre nőtt. Whitlock nem adta fel és 9-7-re feljött, egy 126-os kiszállónak is köszönhetően. Wright azonban közelebb nem engedte az ausztrált és egy tizenhét nyilassal lezárta a meccset. Snakebite 101-es átlag fölé jutott ami annak fényében különösen szép, hogy "csak" 33%-al dobta a duplát.
wri.png
Gary Anderson - Daryl Gurney 8:10
Gary egy tizenegy nyilassal köszönt be kezdésnek, amire az észak-ír egy tizenöt nyilassal felelt, amit két hat körös követett. Az első break is meglett, köszönhetően Gary rontott dupláinak, így tehát 3-2-es Gurney előnyt hozott az első etap. A következő két leg első pályán dőlt el öt kör alatt (Gurney 158-ról szállt ki), majd jött a vissza-break a skóttól. Sokáig nem örülhetett mert a kezdését elbukta, ugyanis Gurney 116-ról is kiszállt. A második rész végén 6-4-es Gurney előnyt mutatott a tábla, mivel a saját kezdését is hozta az észak-ír játékos. 6-5-nél volt sansza a skótnak egalizálni, de a duplák ma nem igazán mentek így maradt a két legnyi különbség. Ekkor aztán jött két tizenkét nyilas a skótok ászától és lett 7-7 az állás. Sőt a 8-7-is meglett, és nagyon Garynek állt a meccs. Gurney viszont nem zuhant meg, dobott egy tizenöt nyilast 112-es kiszállóval, majd egy tizenkét nyilast és ezzel már ő vezetett. Anderson a következő legben hat nyilat pazarolt el 85 pontra, ez pedig egyet jelentett a vereséggel. Hiába volt a skót átlaga hat ponttal magasabb, a kiszállózás nem volt az igazi. Gurney 55%-os mutatója a duplákon viszont kiváló.
gur.png
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 10:2
Chisnall egy gyors breakkel kezdett, ám utána kapott egy komoly ízelítőt MvG tudásából. A holland világelső gyorsan visszavette elvesztett kezdését aztán bevert két négy köröst, hogy Chizzy érezze a törődést. 5-1-ig robogott a holland, amikor az angol dobott egy tizenöt nyilast, de ennél több öröme nem volt a meccsen. Két öt körös után dobott egy újabb négy köröst a világelső, ráadásul 102-es kiszállóval. A hátralévő legekben sem lassított van Gerwen aki a végén 111-es átlaggal fejezte be a meccset. Komoly erődemonstráció volt annyi szent.
mvg_2.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6714256179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.