9 Nyíl

Német és holland siker Dublinban

2018. szeptember 29. 20:05 - Dart Major

PDC Players Championship 19, 20 - Citywest Hotel, Dublin

Az Európa Kupa és a hozzá tartozó minden "egyéb" miatt most rendhagyó módon jelentkezünk a mostani Players Championship fordulókkal. Egy cikkben lessük meg mi történt pénteken és szombaton Dublinban. Annyit elmondhatok, hogy ezek a fordulók is hozták a szokásos meglepetés dömpinget. És a kilenc nyilasokat is.
players-championship_5.png

2018.09. 28 Players Championship 19.
Nem volt egy szokványosnak mondható verseny. A legjobb négy között ugyanis Madars Razma és Andrew Gilding, illetve James Wilson és Max Hopp csapott össze.
A lettek kiválósága Razma némileg rögös úton jutott be a négy közé. Első meccse simára sikerült, 6-2 Peter Hudson ellen (91-es átlaggal). Utána jött a kitűnő holland Danny Noppert, őt 6-4-re győzte le. (94,8-as átlaggal) Gerwyn Price sem tartozik a könnyű ellenfelek közé, ám Razma 6-3-ra őt is megverte (96,8). A legjobb tizenhat között döntő leges sikert aratott Ronny Huybrechts ellen. Az igazi bravúr ezután jött: 6-5-ös siker Michael van Gerwen ellen. Aki nem mellesleg kilenc nyilast dobott a tornán.
Andrew Gildinget jó rég láthattuk négy között versenyen. Most viszont ezt összehozta egy nem gyenge menet végén. Mervyn King ellen 6-2 (103,8-as átlaggal), Paul Nicholson ellen szintén 6-2 (95,2), Nathan Aspinall ellen 6-5 (98,2), Simon Stevenson ellen 6-4 (88,3), majd pedig Steve West ellen szintén 6-4 (87,5). 
James Wilson egy sima 6-0-ás meccsel kezdett Ross Twell ellen(94,9-es átlaggal), majd nagyon rezgett a léc Maik Langendorffal szemben, de döntő szettben nyert a "Halálos Keksz" (96,5-ös átlaggal). Újabb kemény meccs jött, ezúttal Mickey Mansell ellen 6-4 (96,9). A bravúr siker is meglett, 6-4 Rob Cross ellen (91,3). Aztán ha beindult egy üzlet akkor nem is lett vége. 6-2-es siker Adrian Lewis ellen (95,9).
Max Hopp útjába is kerültek kemény diót. Alan Norris volt az első őt sima 6-2-vel intézte el. Davy van Baelen 6-4-el hozta a csatát (91,2), majd jött Darren Webster aki ellen szintén 6-2-es sikert hozott össze (95,2). Jamie Hughes sem járt jól, ő 6-1-es zakót kapott. Jermaine Wattimena ellen igen rendesen rezgett a léc, de 6-5-re ez a meccs is meglett (99,-os átlaggal).
Az elődöntőkben sok izgalom nem volt. Hopp nem lassított egy percre sem, és 6-3 arányban nyert Wilson ellen. A német átlaga 88,8-lett, az angolé 87,8. Razma 6-2-re verte Gildinget bár mind a ketten 85-ös átlagot dobtak ami azért nem PDC elődöntőbe való teljesítmény.
A döntőben Hopp lényegesen jobban dobott, közel nyolc ponttal magasabb volt az átlaga, és 10 százalékkal jobban is kiszállózott, ez pedig 6-3-as győzelmet jelentett számára. A győzelem pedig 10.000 fontot ért. 
A torna krónikájához tartozik, hogy George Killington is dobott egy kilenc nyilas kiszállót Jelle Klaasen ellen.

2018.09. 29 Players Championship 20
A tegnapi meglepetés négyes ma nem jött össze, bár volt akire felkapta az ember a fejét.
Rob Cross nem ez a kategória, tőle bármikor elvárható egy elődöntő. Első ellenfele Krzysztof Ratajski volt akit 6-4-re vert meg. Cross 100-as átlagot hozott össze, míg lengyel barátunk 105,9-et. És kikapott... Ezután Kevin Paintert verte 6-5-re, de a 87-es átlagok árulkodnak arról, hogy ez nem olyan szint volt mint az előző. Wayne Jonest lazán 6-1-el küldte haza majd jött egy rettenetesen durva meccs. 6-0 Joe Cullen ellen, ráadásul 115-ös átlaggal. A legjobb négy közé Kim Huybrechts ellen elért 6-5-ös sikerrel jutott be, és ismét olyan meccsen ahol gyengébb átlagot dobott mint ellenfele.
Ian White idei formáját ismerve az ő szereplése a legjobb négyben sem meglepő. Nehezen indult a torna, csak döntő legben tudta Jimmy Hendrikset megverni. A következő ellenfél Nathan Aspinall volt, őt simán 6-2-re verte meg. Ekkor feljebb kapcsolt "Diamond" és az első két meccs szolid 91-es átlaga után megszórta magát. 6-2 Kyle Anderson ellen 104,2-es átlaggal, majd 104,9 és 6-0 Ron Meulenkamp ellen. Aztán Mensur Suljovic is meghajolt White előtt. Nem is tehetett mást, ugyanis a vége sima 6-1 lett.
Danny Noppert tehetséges játékos, aki kezdi megvetni a lábát a PDC-ben, így tőle sem totálisan meglepő egy elődöntő. Igaz könnyű ága volt. 6-3 Gary Eastwood ellen, majd 6-2  Mark Dudbridge ellen. Ezeken a meccseken egy könnyed 85-ös teljesítmény is elég volt. A következő ellenfél Davy van Baelen volt, de ő is csak három leget tudott elcsenni a hollandtól. "Noppie" első komoly ellenfele Ricky Evans volt, és ennek megfelelően fel is szívta magát.100,1-es átlag és 6-4-es siker. Chris Quantock ellen megint nem volt sok izgulni valója, simán 6-3-ra hozta a mérkőzést és jutott a négy közé.
Keegan Brown komoly hullámvasutas, néha a táblát is alig találja el és bukja rögtön az első mérkőzést, máskor pedig komoly versenyt hoz össze. Ma éppen jobb formáját hozta és egész szépen menetelt. Darren Johnsont 6-4-re verte (92,6-os átlaggal), Zoran Lerchbacher ellen 6-3 (94,7), Robert Owent 6-4 arányban verte, majd jött Steve West és őt is 6-4-re megverte (93-as átlaggal). A legjobb nyolc között Robert Thornton jött vele szembe de megverte a skótot is. Pedig Thornton jól játszott, dobott egy korrekt 95-ös átlagot, de Brown bírta a lépést és bement a négy közé.
Rob Cross és Danny Noppert összecsapása nem úgy zajlott, ahogy sokan tippelték volna. "Noppie" ugyanis borítva a papírformát, 104 feletti átlaggal 6-3 arányban nyert. A holland játékos egyébként három tizenkét nyilast dobott.
Ian White és Keegan Brown összecsapása szintén 6-3 lett, de ez némileg más mérkőzés volt. White nem dobált négy körösöket, de az összes leget öt körből elintézte és 55%-os pontossággal kiszállózott.
A döntő párosítása tehát Ian White - Danny Noppert. A holland játékos álomszerűen kezdett, 2-0-ra elhúzott. White előbb szépített, de kihagyta az egyenlítési lehetőséget így 3-1-re ment Noppert. Sőt meglett a 4-1-is, majd az 5-2 is meglett. White nem dőlt össze, dobott egy tizennégy nyilast majd kiszállt 120 pontról és feljött 5-4-re. A tizedik leget már nem tudta White megszerezni, ez pedig az jelentette, hogy Danny Noppert élete első PDC tornagyőzelmét aratta.
A mai napra is jutott 9 nyilas, ezt Peter Hudson dobta Daryl Gurney ellen. Igaz a meccset elbukta.

Így fest a Players Championship állása két fordulóval a vége előtt:
pcom_5.jpg

A világranglista pedig így fest:
oom_8.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8714271335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása