9 Nyíl

Barney 164-es kiszállója volt az est fénypontja

2018. október 01. 10:35 - Denis Potvin

Unibet World Grand Prix, 1. nap összefoglaló

Elkezdődött a Unibet World Grand Prix, a világbajnokság után talán a második legjelentősebb dartsverseny, a kedvenc DIDO-torna. Az első napon nyolc meccset játszottak vasárnap este. Két, meglepő holland győzelemmel kezdődött, majd Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen sikerével lett teljes. Az esélyesek jó százalékkal hozták az első napot, Chisnall, Gurney, Anderson is továbbment. Folytatás hétfőn este nyolctól.

grandprix-rd1-vbarneveld3.jpg

Az első meccset a holland Jeffrey de Zwaan és a belga Kim Huybrechts játszotta és előbbi némi meglepetésre két 3-1-es leggel hozta a két szettet. Az elején egyből sikerült mindkét játékosnak a beszálló és Huybrechts 13 nyilas leggel kezdett, de aztán jött háromszor de Zwaan. A harmadik legben a belgának 10 nyíl kellett a beszállóra. Az első szett pedig úgy jött a hollandnak, hogy két rossz dupla után 180, 140, 97, majd egy 52-es kiszálló. A második szettben is 1-1-ig volt szoros, utána de Zwaan két 14 nyilas leggel lezárta a meccset, a nehezítés ellenére is 97,87-es átlagot dobott.

Aztán Ron Meulenkamp is nyert, meglepetésre Joe Cullen ellen. A holland rögtön egy 130-as kiszállóval tette le a névjegyét, majd kihasználta, hogy Cullen be jól, de ki nem nagyon tudott szállni és 3-0-val övé volt az első szett. Bár a Rockstar továbbra is botrányosan checkouttólt (4/19 lett a vége), 3-0-val vágott vissza. Aztán a döntő szettet is jól kezdte, de több leget nem nyert. Meulenkamp 13 nyilassal egyenlített, majd egyenletes teljesítménnyel hozta az utolsó kettőt is.

Darren Webster remek formában van, amit most Stephen Bunting bánt. Webster az ilyenkor azért nehéz, majdnem százas átlagig jutott és leget sem veszítve nyert 2-0-ra. Volt egy csodálatos 12 nyilas legje is, nagyon magabiztos volt végig. Ricky Evans viszont nagyon megizzasztotta Raymond van Barneveldet, aki viszont olyan csodálatosan dobta ki egyszer a 164-et, hogy be is aranyozta az estét. Evansnek nehezen ment az elején a beszálló, előbb 6, majd 9 nyíl is kellett hozzá, Barney pedig 13, majd 14 nyillal hozta az első szettet. A második szettben aztán a holland kicsit visszavett, nem nagyon jöttek a tömegek és Evans egyenlíteni tudott. Sőt a döntő szettben is övé volt az első leg. Aztán jött a T20, T18, Bull-os, 164-es kiszálló és innen nem volt Barneynak megállás, 13 és 16 nyilas leggel hozta a szettet és a meccset is.

Max Hopp pénteken még Players Championshipet nyert, most viszont elég simán kikapott Dave Chisnall-tól. Hopp-nak az elején a beszállókkal akadtak gondjai, Chizzy el is ment 2-0-ra, majd egy 100-as kiszállóval 3-1-gyel hozta a szettet is. Nehezen lendültek bele a második szettbe, aztán Chisnall elkapta a fonalat a legvégén jól tette le magát a negyedik 180-asával 46-ra és le is zárta a meccset.

Daryl Gurney is két 3-1-es szettel küldte haza John Hendersont, aki az első szettben hiába vezetett többször is, Gurney mindig szép nagy tömegekkel rakta le mafát kiszállóra, amiket aztán magabiztosan hozott is. A második szett forgatókönyve is hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy Hendersonnak viszont nagyon nem mentek a kiszállók (18,18 százalék), így a bukása törvényszerű volt.

A végére maradt két világbajnok és különösebb erőfeszítés nélkül jutottak tovább. Michael van Gerwen volt a nap második játékosa, aki legveszteség nélkül hozta a két szettet, a világelső Steve Lennon ellen. Gerwen teljesítményében most nem is a tömegek, hanem kiszállók (6/7) voltak az extrák. Gary Anderson csak egy leget rontott Jonny Claytonnal szemben. A skótnál viszont szembetűnő volt a sok dupla rontás, 19 kísérlet kellett a hat kiszállóhoz.

doyaaeyxkaiwh6u.jpg

A hétfői program

  • Jermaine Wattimena v Mervyn King
  • Josh Payne v Ian White
  • Danny Noppert v Gerwyn Price
  • Peter Wright v Steve West
  • Rob Cross v Steve Beaton
  • Mensur Suljovic v James Wade
  • Simon Whitlock v James Wilson
  • Michael Smith v Adrian Lewis
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3214274467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása