9 Nyíl

Anderson és Gerwen is menetelt

2018. október 03. 00:17 - Denis Potvin

Unibet World Grand Prix - 3. nap, összefoglaló

A nyolcaddöntőket rendezték a World Grand Prix-n és hát az első négy meccs közül talán csak az volt némi meglepetést, hogy Daryl Gurney megszenvedett, míg Dave Chisnall elég könnyedén intézte el Raymond van Barneveldet. Gary Anderson és Michael van Gerwen is továbbjutott. Nézzük.

dohsplvxkaaeiht.jpg

Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 3-0 (3-1, 3-1, 3-0)

Chizzy csak az ötödik nyilával lépett be a meccsbe Barney ellen, mégis hozta az első leget. Még úgy is, hogy 258-8 volt a holland javára. 1-1 után Chizzy 13 nyilas lege jött, majd egy 14-essel az első szett. Barney a másodikban sem igazából tudott felállni, talán a kedve is elment, mert a harmadik szettben leget sem tudott már nyerni.

Gary Anderson-Jeffrey de Zwaan 3-0 (3-0, 3-1, 3-0)

A holland most semmi különöset nem tudott mutatni, miközben Anderson nagyon simán hozta a legjeit. Az első szettben csak a harmadik leg volt szoros. De Zwaannak mindössze négy lehetősége volt az egész meccsen a kiszállókra, azt a középső szettben hozta, de tényleg semmi esélyt nem adott neki a kétszeres világbajnok Anderson. 56 százalék feletti kiszállózás, és a végén egy 130-as checkout. Magabiztos siker.

Daryl Gurney-Ron Meulenkamp 3-2 (3-0, 3-1, 1-3, 1-3, 3-0)

Szép, hosszúra nyúlt ez a meccs. Pedig nem úgy indult. Gurney elsőprő fölénnyel kezdett, nagyon magabiztosan hozta a kiszállóit és leget sem engedett fiatal ellenfelének. Aztán a 29 éves holland magára talált, 13 nyilassal hozta a következő szett első legét, Gurney egyből válaszolt 112-es kiszállóval és pont négy körrel egyenlített. Meulenkamp két elrontott beszállóval el is szúrta a második leget is. Aztán viszont jött a feltámadás. Pedig Gurney vezetett, de aztán a holland egy 106-os kiszállóval egyenlített, aztán jöttek a tömegek Meulenkampnak, majd a rossz kiszálló Guerney-nek, így gyorsan jött a szépítés. Nehéz volt elképzelni, de Gurney sikeresen elszúrt három leget, pedig nem is dobálta rosszul a tömegeket, de Meulenkamp is belelendült. Egyenlített. Jött a döntő szett. Gurney hozta a kezdését, egyenlő feltételek mellett. Aztán ott hagyta Meulenkampot és 13. nyilával kiszállt, gyakorlatilag ezt történt a harmadik legben is, Meulenkamp belefáradt a meccsbe.

Michael van Gerwen-Darren Webster 3-0 (3-0, 3-1, 3-0)

Mindig, amikor Michael van Gerwen játszik valami kis csodát várunk az ellenfelektől, hogy megállítság a holland hengert. Hát, Websternek ez most nem sikerült. Mindössze egy legre futotta a világelső ellen. Gerwen rögtön egy 104-es kiszállóval brékelt, majd 12 nyíllal hozta a második legjét. Még azt is megtette, hogy a második szettben 70-ről egy 1-essel, majd egy 19-essel és a végén egy bullal szállt ki. Webster igyekezett, de kilenc kiszállójából csak egyet tudott bedobni, azt is másodjára. Gerwen a végére csak a biztosat akarta nyújtani és azt nyújtotta is. Simán ment tovább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2314278335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása