9 Nyíl

Gerwen megint tarolt, de Chisnall majdnem a legjobb lett vesztesként

2018. október 05. 09:56 - Denis Potvin

Unibet World Grand Prix, negyeddöntők (összefoglaló)

A legjobb nyolc meccsével folytatódott a Dublinban a World Grand Prix és két nagy csatát, egy gyengécske Gary Anderson, a legvégén pedig egy parádés meccset láthattunk. Gerwen megint az eget ostromolta, miközben Dave Chisnall vesztesként is a nap második legjobb teljesítményére volt képes. A finisbe fordultunk.

dosjmopw4aaxqlk.jpg

Mensur Suljovic-Gerwyn Price 3-2 (3-0. 2-3, 1-3, 3-1, 3-1)

Mensur Suljovic káprázatosan kezdett és 3-0-ra hozta ez első szettet. A tömeget is jobban dobta, amikor meg kellett a kiszállót is hozta. Nagyon nagy meccs volt a második szettért. A beszállókat azért biztosan dobták a fiúk, Suljovic valahogy sokkal stabilabbnak tűnt. Viszont Price meg óriásit harcolt és nem is eredmény nélkül. Dobott egy 118-as kiszállót, aztán 2-2 után is, nagyon fontos lélektani pillanatban tudta hozni a bréket és ezzel együtt az egyenlítést. Suljovic ekkor 95,63-as átlagon állt.

Fontos szett jött, mindkét játékos formáját elnézve, nagyon fontos volt, ki nyeri a harmadik szettet. 14 nyilassal Suljovicé volt az első leg, aztán Price magabiztosan hozta a 61-es kiszállót, majd bravúrral a 116-ot (T19, 19, D20). Hátsó pályán, de végig előnyben a harmadik leget is. 2-1-er vezetett. Price talán úgy érezte, hogy innentől megvan a meccs, de Suljovic dobott egy 13, aztán 14 nyilas leget és 2-2-re egyenlített.

Jött a döntő szett. Price három elrontott beszálló után hozta a bréket, viszont utána 18-ról nem tudott kiszállni, rá is fázott (talán itt is dőlt el a meccs). Aztán 74-ről sem, pedig 34-ig rendben ment minden. Suljovic a győzelemért kezdett. Voltak hibák mind a két oldalon, Suljovic 40-re maradt és az elsőt be is dobta, elsőként jutott a Grand Prix elődöntőjébe.

suljovic-price_1.jpg

Peter Wright-James Wilson 3-2 (3-2, 3-1, 2-3, 1-3, 3-0)

Következett Peter Wright és hasonlóan nagy csatát vívott James Wilsonnal. Az átlagok itt sem repültek az égig, de kemény küzdelem az volt. Kicsit dadogott az első dupla, de azért gyorsan megvolt, majd Wilsonnak az első leg is, sőt a második is. Wright viszont visszakapaszkodott és az első szettért megitn Wilsonnak volt nagyobb esélye, de 65-ről a piros bull jött, aztán , majd belülről a hatos szektor. Wright viszont kivágta a 97-et.

Másodjára is Wilson kezdett jobban, de Wright egy 111-es kiszállóval egyenlített.Utána Wilson kétszer is nagyon fent maradt, Snakebite pedig az ilyeneket könyörtelen ki szokta használni. De Wilson becsületére legyen mondva, hogy innen is fel tudott állni. Egy csodálatos leggel nyitották a harmadik szettet, amit aztán 14 nyílból Wright hozott. Megint a döntő legig húzták, Wilson most jobban figyelt.

Egészen hihetetlenül kezdődött a negyedik szett. Wright csak a 10. nyilával tudott beszálni. 501-en volt, amikor Wilson már 5-ön, akinek még így is kellett három kör, mire végre kiszállt. Nagyon nem zavarta meg Wrightot a közjáték, ezúttal 109.cel szállt ki. Ellenfele viszont két 14 nyilas leggel egyenlített. A döntő szettben aztán Wright tarolt, két 14 nyilas leg után kicsit nehezebben, de 3-0-val húzta be a meccset.

wright-wilson.jpg

Daryl Gurney-Gary Anderson 3-0 (3-1, 3-1, 3-1)

Daryl Gurney tarolt a kicsit rosszabb napot kifogó Gary Andersonnal szemben. Az alaphangot egy 12 nyilas leg, 110-es kiszállóval adta meg, amire egy 121-es, bullos kiszálló volt a válasz a skóttól. Gurney a negyedik legben megint odavert egy 110-es chekcoutot. Nagyon jól folytatta Gurney és kihasználva Anderson nehezebb beszállóit, hozta a fontos legeket. Anderson fejében a harmadik szettben fordulhatott meg, hogy bármit is tesz itt, akkor sem nyerhet az északír ellen, aki megdobta a harmadik 100 plusszos kiszállóját és nagyon simán húzta be a meccset. Andersonnak voltak is problémái a meccs után, amit aztán Gurney-re akart kivetíteni.

Gurney a meccs után aztán nyilatkozott az esetről. Ezt mondta: "Gary azt mondta a meccs után, hogy amikor mögötte álltam mormoltam valamit. Soha nem szoktam játék közben motyogni, főleg mások dobásánál nem. Őszintén szólva, most csalódott vagyok, csalódtam benne. Én Gary nagy rajongója vagyok és nem igazán vagyok boldog, hogy most ezt feltételezi rólam."

gurney-anderson_1.jpg

Michael van Gerwen-Dave Chisnall 3-1 (3-2, 1-3, 3-0, 3-1)

Az éjszakába nyúló csatákat Michael van Gerwen zárta le, de Dave Chisnall is minden gratulációt megérdemel, mert a vesztes is sokkal jobb átlagot produkált, mint bárki más a negyeddöntőben. Gerwen győzelméhez kétség nem fér, az egyetlen száz felettit produkálta ezen a napon (vagyis már hajnalban). Chizzy nagyon jól kezdett, 2-0-ra ment el, a holland 104-es kiszállóval érte utol, majd kiváló ötkörössel fordítani is tudott. Chizzy megint belehúzott és most 2-1 után nem engedte ki az előnyt.

A hollandtól egy erődemonstráció következett 15, 14, 13 nyilas legekkel. Majd Chisnall úgy veszítette el az utolsó szettet, hogy szinte minden legben ott lihegett a világelső nyakában, de valahogy a kiszállókra nem nagyon maradt ideje. Az angol kiválóan dobált, hét 180-asa volt, még szorosabb is lehetett volna pontosabb duplákkal, de a 97,78-as átlag önmagáért beszél.

gerwen-chisnall_2.jpg

Érdemes a lenti grafikán megnézni, hogyan alakultak az átlagok az egyes szettek után. Gerwené egészen lenyűgöző. Pénteken jönnek az elődöntők, immár hét győztes legre Michael van Gerwen és Daryl Gurney, valamint Mensur Suljovic és Peter Wright között. Egészen biztosan nagy csatákkal.

dosltd_x4aaivw.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2114282923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása