9 Nyíl

Michael van Gerwen negyedszer vitte haza a World Grand Prix-trófeát

2018. október 07. 10:15 - Denis Potvin

Unibet World Grand Prix, Dublin – döntő

Az egész héten mutatott formája alapján a világelső, Michael van Gerwen hódította el a World Grand Prix trófeát. A világbajnokság után talán második legnépszerűbb tornán negyedszer tudott első lenni a holland. Peter Wright ezúttal nem tudta megismételni az elődöntőben bemutatott bravúrját, de szemmel láthatóan maga is elégedetten fogadta a másodiknak járó 45 ezer fontot, míg Gerwen kereken százezerrel gazdagodott.

michael-van-gerwen-734002.jpg

Michael van Gerwen-Peter Wright 5-2 (3-2, 0-3, 3-2, 1-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Ezúttal nem történt meglepetés az első szettben 2-2 után Gerwen egy 110-es kiszállót hajított. Érdekesség, hogy ezt a szakaszt a holland mindössze 85-ös, míg Wright 97-es átlaggal zárta. A második szettben Wright alaposan belehúzott és úgy nyerte 3-0-ra, hogy az utolsó körben egy 14 nyilas leggel fejezte be a szünetre. Azért tegyük hozzá nem ez volt a két játékos leglátványosabb egymás elleni meccse. Bár Wright egy 12 nyilassal nyitotta a harmadik szetett. Gerwen két nagyon hosszú (20 nyilas) leggel 2-1-re vezetett, majd a szettet is hozta, de csak 78 volt ebben a részben az átlaga.

Wright még egyszer beleerősített, 14, 12 nyilas körei, 101-es kiszállója is volt, de gyakorlatilag 2-2-ig tartotta a lépést a kopasszal. Ekkor Gerwennek 83,26, Wrightnak 91,45 volt az átlaga. A dupla beszállók rontották mind a két oldalon a szokásosnál alacsonyabbra az átlagokat. Azt is hozzá kell tenni, hogy majdnem minden szett nagyon szoros volt és csak nüansznyiak döntöttek mindig a holland javára, általában a végén a kiszállók.

Aztán az utolsó két szettet mintha Wright egy picit feladta volna, vagy éppen Gerwenben nőtt átlag fölé az adrenalin. Az utolsó két játékrészben már csak egyetlen leget tudott a skót nyerni. Így aztán Gerwen tőle szokatlan (mondjuk azért ez a DIDO egyik sajátossága is) 88,85-ös átlagon zárt. Wrighté hiába lett picit több, maradt a második hely, ami nagyon szép eredmény így is.

do2kwovxgai0kxb.jpg

A meccs előtt rendezték a már hagyományos Tom Kirby Memorial Irish Matchplayt. Ennek a döntőjében Kevin Burness 6-3-ra győzte le Mick McGowant, éppen csak nyolcvanas átlagok közelében.  A győztes „Iron Man” ezzel kijutott a decemberi PDC-világbajnokságra is Londonba. Tom Kirby 1994-ben a világbajnokság negyeddöntőjéig jutott, 2008-ban, 61 éves korában hunyt el hasnyálmirigy rákban. Tiszteletére nevezték ezt a sorozatot róla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4714286691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása