9 Nyíl

Peter Wright az este legnagyobb vesztese

2018. október 14. 10:24 - Denis Potvin

PDC European Tour 13 - European Darts Trophy 2018 - második nap, esti  program (összefoglaló)

Az esélyesek közül Peter Wright és Gerwyn Price is búcsúzott a European Darts Trophy szombat esti szakaszában. Mervyn King is nagyot bukott, Michael van Gerwen nyerte a holland rangadót, lengyel barátunknak, Krzysztof Ratajskynak most sem sikerült szintet lépnie.

doxqt70xkau3tef.jpg

Martin Schindler 6-0 Mervyn King

A fiatal német nagyot ment és King sem emlékszik nagyon olyanra, hogy hétből egyetlen kiszállója sem sikerül. Schindlernek a 90-es átlag elég volt a söpréshez. Schindler kétszer is 13 nyilas leggel mattolta ellenfelét.

Steve Beaton 6-5 Gerwyn Price

Nagy csatát, végsőkig kiélezett csatát hozott a két játékos meccse. Price egy 106-os kiszállóval nyitott, amire három 140-es után egy 11 nyilas leg volt a válasz a Bronz Adonisztól. A walesi második nyertes legét is egy 106-os kiszállóval zárta le. Beaton aztán 4-2-re lépett el, de Price innen is felállt, igaz a rosszul kiszállózó Beatonnak köszönhetően, aki aztán 5-5 után kezdhetett az utolsó legben. Pocsékul kezdtek, de aztán Beaton ment le 72-re, de a lehetőség Price kezében volt, 140-ről két T20 jött, de a D10 már nem, Beaton pedig kidobta a 72-öt.  

Darren Webster 6-3 Ricky Evans

Ahigy haladtunk előre az időben egyre jobbak lettek az átlagok, Darren Webster már 96,63-mal tudott nyerni elsősorban kiváló kiszállóinak köszönhetően, volt12, 13, 14 nyilas legje is, hétből hatszor dobott sikeresen a duplára. Emellett Webster a tömeget is jól tolta, 17 plusz százas dobása volt, két 180-asa is.

Michael van Gerwen 6-2 Vincent van der Voort

Gerwen volt az első, aki száz fölé jutott, amit honfitársa bánt. Nehezen lendültek bele, főleg a duplák jöttek a sokadik nyíllal. Aztán a világelső varázsolt egyet egy rossz kör (57) után két 180-as jött, majd 84-el és 11 nyílból a kiszálló. Innen aztán nem volt megállás, van der Voortnak még összejött egy szép 12 nyilas leg, de a vége így is sima lett, bár van der Voort 95,69-es átlaga dícséretes.

Jelle Klaasen 6-3 Peter Wright

A friss, második gyermekes apuka, Jelle Klaasen ihletett formában volt és legyőzte a most pocsék átlagot produkáló Peter Wrightot. A skót 0-3 után kapott észbe, de akkor már késő volt és Klaasen végig tudta tartani a háromleges előnyét. Igazából meglepetés volt, de Klaasen ezzel az átlaggal nem sok meccset tudott volna megnyerni ezen a napon. Wright ellen viszont elég volt.

James Wade 6-4 Toni Alcinas

Egyre erősebb a spanyol dartsos is, most még csak megszorongatni tudta James Wade-et, aki szintén friss apukaként emberemlékezet óta nem dobott ilyen kiválóan. Száz fölé jutott, de Alcinas is majdnem elérte az. Mindketten jól, Wade kiválóan kiszállózott, egyszóval nagy meccset játszottak. Wade 13 nyilas leggel, majd egy bullos kiszállóval nyitott, Aztán Alcinas 2-2-re jött fel, de Wade rögtön erősített és 116-tal szállt ki. A meccsen amúgy három száz feletti kiszállója volt. Egy csodálatos 146, majd a győzelemhez vezető, 12 nyilas leg végén a 121.

Max Hopp 6-5 Krzysztof Ratajski

Ratajski sem jutott el a kilencvenes átlagig, mégis a 11. legig húzta a Hopp elleni meccsét. A német már 3-0-ra is vezetett, majd a lengyel 13 nyílból szépített. 5-2-nél úgy festett gyorsan vége lesz, ezen a meccsen a kiszállóval gyűlt meg a legjobban a baja Ratajskinak, például 5-2 is úgy lett, hogy 68-on volt, amikor még Hopp csak 193-ön, hét nyilat dobott el sikertelünk, Hopp pedig büntetett. Ratajski amúgy 5/22-vel zárta a duplákat. Hoppnak meccsnyila is volt, mégis egyenlített Ratajski, aki aztán az utolsó leget nagyon elszúrta, 59, 99, 26, ez volt az első három körben a dobása, jól fenn is maradt. Hopp győzelmébe még az is belefért, hogy a 36-ot végül csak az ötödik tűre dobta ki.

Rob Cross 6-4 Jeffrey de Zwaan

A világbajnok győzelmével ért véget az este, de Jeffrey de Zwaan méltó ellenfele volt, közel hasonló átlagig jutott. Kétszer vezetni is tudott és volt egy 126-os kiszállója is. Cross 4-2 után magabiztosan tartotta az előnyét és a meccset egy fantasztikus, 124-es kiszállóval zárta le, a piros bullba ment a játéknap utolsó nyila.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9614300397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása