9 Nyíl

Michal van Gerwen megint átrobogott a mezőnyön

2018. október 15. 09:50 - Denis Potvin

PDC European Tour 13 - European Darts Trophy 2018 - harmadik nap, összefoglaló

A holland idén a nyolcadik European Tour versenyét nyerte meg, és azt üzente, 50-ig meg sem áll. Kétség sem férhet sikeréhez, hiszen vasárnap mind a négy meccsét bőven száz feletti átlaggal nyerte meg. A legjobb teljesítmény Dave Chisnallé volt 112,73-mal, míg James Wade majdnem négy hónap után játszott ismét döntőt, de a végére kicsit belefáradt.

 vangerwenwadefinal1_600.jpg

Nyolcaddöntők

Michael van Gerwen nyitotta a vasárnap délutánt és bemelegítésnek rögtön odavert 106,46-os átlagot Stephen Buntingnak. A hollandnak csak az utolsó legje volt rosszabb 14 nyilasnál. Daryl Gurney is elég könnyen lépett túl Matthew Edgaron, csak 21 nyilas leg csúfította a sorozatát, már 4-0-ra is vezetett. Aztán két nagyin sima győzelem következett, Michael Smith Steve Beatont, Dave Chisnall pedig John Hendersont győzte le vesztett leg nélkül. Smithnek volt 11 nyilas legje is, az utolsó kettőben 116-ról, illetve 130-ról szállt ki, 103-as átlag felett végzett. Chisnall viszont nagyot játszott, 112,73-ig jutott amellyel a játéknap legjobb átlagát produkált. 11 és 12 nyilas legje is volt.

Jelle Klaasen viszont nagyon megküzdött Martin Schindler, szinte teljesen egyforma teljesítményt nyújtott, így nem véletlen, hogy csak az utolsó leg döntött. Ebben is egyszerre értek le, csak éppen Schindlernek nem sikerült 81-ről befejeznie. Richard North meglepő magabiztosan kiszállózva győzött némi meglepetésre Johnny Clayton ellen, volt egy 120-as checkoutja is. Darren Webster hiába dobott 22 száz felettit, mégis kikapott James Wade-től. Rob Cross pedig a végsőkig húzta Max Hopp ellen, akin 101,62-vel esett ki. Az utolsó legben A döntő legben meccsnyila volt a világbajnok ellen, de a D8 helyett eggyel feljebb ment a nyíl.

  • Michael van Gerwen 6-4 Stephen Bunting
  • Daryl Gurney 6-3 Matthew Edgar
  • Michael Smith 6-0 Steve Beaton
  • Dave Chisnall 6-0 John Henderson
  • Jelle Klaasen 6-5 Martin Schindler
  • Richard North 6-1 Jonny Clayton
  • James Wade 6-3 Darren Webster
  • Rob Cross 6-5 Max Hopp

Negyeddöntők

Gerwen aztán Gurney-nek is odavert egy 106-os átlagot, aki erre egy 107,11-gyel válaszolt, de ezen a meccsen ezzel is csak két leget lehetett nyerni. A holland 6/7-es kiszállót mutatott be, 156-ról, 161-ről egy bullal a végén és 145-ről is ki tudott szállni, miközben volt 11 és 12 nyilas legjei, zsenimunka volt. Dave Chisnall nem tudta megismételni a délutáni produkcióját és a megint száz fölé jutó Michael Smith ellen ez csak két legre volt elég.

Richard North tovább száguldott és Jelle Klaasent is elintézte, itt most a kiszállók voltak picit gyengébbek. James Wade is előrébb jutott, Rob Cross ellen a majdnem százas elég volt a sikerhez. Cross 2-0-ra is vezetett, onnan nyert öt leget egymás után Wade, majd a végén egy 13 nyilassal húzta be a meccset.

  • Michael van Gerwen 6-2 Daryl Gurney
  • Michael Smith 6-2 Dave Chisnall
  • Richard North 6-3 Jelle Klaasen
  • James Wade 6-3 Rob Cross

 

Elődöntők

Azt egész nap érezni lehetett, hogy Gerwent ezen a napon csak egy átlagon felüli teljesítménnyel lehet legyőzni. Michael Smith-ben benne volt ez, de aztán mégsem jött ki a meccsen. Bár egy 12 nyilas, 130-as, bullos kiszállóval azért valamit megpendített, de ez is csak arra volt elég, hogy két leget tudjon összehozni, Gerwen pedig ahogy szokta, gép módjára szórta a triplákat.

A másik ágon James Wade sétált a döntőbe. A korábban mentális problémákkal is küzdő Wade június 26-a után játszott ismét nagyobb tornán döntőt. Egy 130-as és egy 136-os kiszállója volt, de Richard North is nagyot ment egész hétvégén, ezt a meccset is jobb átlaggal bukta csak el.  

  • Michael van Gerwen 7-2 Michael Smith
  • James Wade 7-4 Richard North

 

Döntő

A fináléban aztán Gerwen feltette a koronát egész vasárnapi produkciójára, negyedszer is száz feletti átlagig jutott, Wade ellen a legjobbat hozta ki magából 111,27-tel. Wade 2-2-ig tartotta a lépést, aztán elfogytak a triplák, nem nagyon jött be semmi neki, döbbenetesen alacsony, 79,09-es átlaga lett a végére. Gerwen pedig nagyon elkapta a fonalat, egymás után dobálta a 12 nyilas legeket, 119-es, 110-es, majd a legvégén egy fantasztikus 170-es kiszállója is volt. Nagyon nagyot játszott ismét, a nyolcadik European Tour versenyét nyerte meg ebben az évben.

„Azt hiszem fantasztikus versenyen játszottam, ilyen élményről álmodhat az ember. Visszatekintve nagyon jó sorozatot produkáltam, azt hiszem meg kell tartanom a koncentrációt a fontos versenyek után, soha nem unalmas újra nyerni, addig folytatom, míg legalább 50 European Tour-győzelemig el nem jutok.” – mondta a verseny után Gerwen

  • Michael van Gerwen 8-3 James Wade

 gerwenwade.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7614302151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása