9 Nyíl

Cross túlélte, Wright nullázott, van Gerwen oktatott

2018. október 26. 00:25 - Dart Major

Unibet European Championship - Dortmund, első nap (összefoglaló)

Útjára indult végre az idei European Tourt lezáró (megkoronázó) verseny a Unibet European Championship. Az első napi program igen ütősre sikerült hiszen Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Michael Smith és Simon Whitlock is tábla elé állt. Nézzük meg mi is történt október huszonötödik napján Dortmundban.
ec_1.png

Steve West - Mervyn King 6:5
King rögtön elsőre elvette West kezdését miután a derék Steve nem bírt kiszállni. Ezután jött egy tizennégy nyilas első pályáról, így 2-0-ra a rutinos öreg King vezetett. West ekkor szépített, majd kapott egy tizenkét nyilast így maradt a két leges különbség. Amit a hatodik legben egalizálni tudott West miután egy tizenhárom nyilas breaket hozott össze. Az egál maradt végig vagyis jöhetett a döntő leg. Itt igazi dráma alakult ki mivel King a 126-os kiszállónál alig vétette el a bullt a győzelemhez. Steve viszont kiszállt 106 pontról és tovább tudott jutni.
wes.jpg


Ian White - Richard North 1:6
A nap egyik meglepetése nem indult meglepinek, hiszen White gyorsan dobott egy tizenöt nyilast. Ám ezután már leget sem tudott nyerni. Például azért mert nem tudott kiszállni a harmadik legben 25 pontról három nyíllal. Vagy épp a hatodik legben 42 pontról követte el ugyanezt. Vagy éppen alig tudott levánszorogni kiszállóig. North ezeket pedig kihasználta, pedig olyan durván nem tolta a tömeget, mindössze két leget fejezett be öt kör alatt. De ez így is elég volt a mélyen tudása alatt játszó White ellen.
nor_1.jpg
Simon Whitlock - Steve Beaton 6:3
Az ausztrál varázsló jól kezdte a mérkőzést és egy tizenöt nyilas break legnek köszönhetően 2-0-ra ellépett. Ezután jött két öt körös leg hátsó pályáról, majd Whitlock növelte előnyét egy újabb tizenöt nyilasnak köszönhetően. 4-1-nél Beaton még szépített, de közelebb nem jutott mert a Varázsló egy tizenkét nyilassal tartotta a három leges különbséget. A kilencedikben pedig a végeredményt is egy négy körössel állította be, ráadásul 128 pontról kiszállva. Kiváló volt Whitlock, mind kiszállóban mint tömegben.
whi_3.jpg
Michael Smith - Steve Lennon 6:3
Az első leget hátsó pályáról elvitte Smith mivel Lennon nem bírt kiszállni, a következőt pedig előröl húzta be az angol és így lett meg a két leges fór. Az ír játékos erre egy szép tizenegy nyilassal és egy szintén remek tizenöt nyilassal felelt és egalizált. Hogy pedig teljes legyen a boldogság dobott egy tizenhárom nyilast és megfordította a meccset. Ekkor viszont Smith megfújta a harsonákat és egy 15-12-13 nyilas szériát produkált. Lennonnak egy sansza lett volna ebbe beleszólni de a bull kifogott rajta. A végét is jobban bírta a rutinosabb Smith és 100-as átlaggal ment tovább. Lennon sem volt rossz, de a 30% alatti kiszállózáson javítania kell.
smi_4.jpg
Joe Cullen - Jelle Klaasen 6:2
Kifejezetten izgalmasnak indult a meccs, miután Cullen tizenkét nyilas kezdésére a holland megnyert leggel felelt. Igaz a másodikhoz kellettek Cullen elszórt kiszállói. Na de a kölcsönt visszakapta az angol, mert a negyedik legben Klaasen nem tudott kiszállni és így lett 2-2. A holland rossz szériája folytatódott, a harmadikban kiszállót rontott, a negyedikben kerekítenie nem sikerült, az ötödikben meg két tripla nélküli kört dobott. Ezek pedig a vereséghez vezettek mert Cullen szépen kihasználta a hibákat, vagy mondhatjuk kegyetlen hóhérnak bizonyult.
cul_5.jpg
Michael van Gerwen - Paul Nicholson 6:2
Mit is lehetne mondani akkor amikor a világelső 110-es átlagot termel? Pláne akkor mit lehet reagálni ha kidobja a 170-es kiszállót, és 54,55%-os hatékonysággal dobja a duplát? Mit lehet hozzátnenni akkor amikor Nicholson két tizenkét nyilassal kezdi a meccset és válaszul kapja az előbb leírtakat? Mit lehet arra mondani amikor MvG a megnyert legjeinek felét négy kör alatt húzta be? Igazából semmit. Csak kalapot emelni lehet előtte. Illetve lehet sajnálni Nicholsont mert 96,45-ös átlaggal ma másik játékost biztos megvert volna...
mvg_20.jpg
Rob Cross - Danny Noppert 6:4
Kellően meleg pitét szolgált fel Noppert a világbajnoknak azzal, hogy az első két leget elvitte. Persze Cross nem dőlt a kardjába, hanem gyorsan két öt körössel egalizált. De aztán újra bajba került mert az ötödik és hatodik leg ismét Noppié lett aki két legre került a győzelemtől. Itt viszont megakadt a szekér, előbb öt kör alatt ért csak le a holland kiszállóig első pályáról, ám Cross nem hagyott időt a hatodikra. Majd megint fent rekedt az egekben a holland és lett 4-4. Ekkor jött egy tizenkét nyilas és egy tizenöt nyilas a világbajnoktól amikre nem tudott mit lépni a holland és ezzel bukta a meccset. Nagyot mentett Cross, de azt hiszem Noppert építhet a mai játékára a jövőben.
cro_6.jpg
Peter Wright - Jermaine Wattimena 6:0
Az este legsimább meccsét az ismét új nyíllal operáló Snakebite szolgáltatta. Különösebben nem kellett magát megerőltetnie, ez látszik abból, hogy három legben elég volt neki hat köröst dobnia. De így is százas átlag fölé jutott, míg Wattimena két legben tudott csak "emberi" kiszállóra leérkezni de azokat a sanszokat is kihagyta. Wright tehát könnyedén, fél gőzzel nyert tükörsimán.
wr_7.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6814322597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása