9 Nyíl

Jamie Lewis és Van den Bergh volt az első nap igazi hőse

2018. november 03. 00:30 - Denis Potvin

World Series of Darts, Schwechat, Multiversum – 1. nap, összefoglaló

Ian White már majdnem a legjobbak közelébe ért, de az utolsó két versenyét elszúrta, most is egyből kiesett. A legnagyobb meccs Jamie Lewis és Dimitri Van de Bergh között zajlott, 109 és 105 feletti átlag önmagáért beszélt. Dave Chisnall egyáltalán nem ijedt meg az utolsó pillanatban történt személycsere miatt, Max Hoppon pedig látszott, hogy tényleg az utolsó pillanatban ugrott be. Láttunk egy 6-0-t két száz körüli átlaggal, majd a végén Wade folytatta a menetelést.

drb2s7svyaaoryh.jpg

Raymond Smith-Keegan Brown 6-3

Egész jó kis meccsel kezdődött a derbi. Raymond Smith és Keegan Brown is jól dobált, közepesen jól kiszállózott is. Smith 100-as, majd a végén bullos kiszállóval pillanatok nagyon gyorsan 3-0-ra ment el. Ez a különbség aztán egészen a végéig meg is maradt. Smith végig megőrizte a háromleges előnyét. Dobták 14-15 nyilas köröket, ennek a köszönhető a 93,48, illetve a 92,16-os átlag is a végén.

Maik Langendorf-Damon Heta 5-6

Egy végsőkig kiélezett csata jött, a hazai szurkolók bánatára nem osztrák sikerrel. Itt már azért nem volt olyan egetverő a színvonal, de nyolcvanas átlag fölött zárt mindkét játékos. A két játékosról annyit, hogy Langendorf kétszer is (2010 és 2013) a PDC World Cup of Dartson, Mensur Suljovic mellett. Idén a Players Champiosnhip-versenyeken és European Tour selejtezőkön indult. Az ausztrál Heta főleg hazájában versenyzett, augusztusban, a Melbourne Mastersen negyeddöntős volt. Heta már 3-1-re is vezetett, majd onnan az osztrák 5-4-re fordított, de két gyenge kör jött és Heta megnyerte.

Ian White-Kyle Anderson 4-6

Elég kemény sorsolás kapott mind a két játékos és nagy meccset is vívtak. Az ausztrálé volt a nap első 100 feletti átlaga, de White is szépen tolta, 97,93 volt a vége. Anderson 12, 13 nyilas legekkel 3-0-ra húzott el. De White innen egyenlített. Aztán viszont megint Anderson jött, 110-es, 156-os kiszállója is volt. Szegény White pedig egy csodálatos szezon vége felé az utolsó két versenyén egyből kiesett.

Dave Chisnall-Max Hopp 6-1

Feltettük azt a kérdést, hogy az ételmérgezéssel kórházba kerülő kanadai Dawson Murschell helyére beugró Max Hoppnak éppen örül-e Chizzy, vagy sem, gyorsan választ is kaptunk. Szegény Hopp nem nagyon volt felkészülve erre a versenyre, 84,39-es átlaga is jelzi ezt, míg Chisnall nyilván motivált volt és úgy odavert ez 102,91-es átlagot, hogy csak csattant. Chizzy 126-os és 120-as kiszállót is bemutatott, nagyon nagy sikert aratott.

Jamie Lewis-Dimitri Van den Bergh 6-2

Ha lehet ilyet mondani, ez a meccs, és Jamie Lewis volt az este sztárja. 109,82-es átlaga talán még sosem volt Lewisnak. A táncos lábú Van den Bergh pedig 105,21-ig jutott, igaz két eredményes kiszállója volt és ezt ötből dobta meg végül, 11 és 12 nyilas köre volt. Így is félelmetes a két teljesítmény. De hát Lewis. 13, 12 nyilas köre is volt, négy 180-ast dobott, hétből hat sikeres kiszállója volt, félelmetesen játszott. A végére pedig egy 107-es kiszállóval tette fel teljesítményére a koronát.

Gerwyn Price-Royden Lam 6-1

A 43 éves, a világbajnokságra is kijutó hongkongi, Royden Lam talán kicsit túl izgulta a versenyt, Price egy cseppnyi esélyt sem hagyott neki, szó szerint átrobogott Lamon, és úgy nézett ki sima 6-0 lesz, de aztán Price elbíbelődött a 20-as kiszállóval, a negyven százalék feletti kiszállózását 30 alá rontotta. Aztán a végén Price egy 14 nyilas leggel csak lezárta a meccset, az átlaga megint 90 fölé szökött.

Steve Beaton-Daryl Gurney 0-6

Gurney kezdett jobban 119-es kiszállóval kezdett, aztán úgy elkapta a lendületet Superchin, hogy parádés, száz feletti átlaggal 5-0-ig egyetlen leget sem veszített. Beaton is bőven 90 feletti átlaggal állt, de mindössze három lehetősége volt addig a kiszállót megdobni.Gurneynek 11 és 13 nyilas legje is volt. Kiválüan dobált és miután Beaton nem tudta behúzni a 100-as kiszállót, Guerney 25-ről befejezte, úgy ütötte ki Beatont, hogy a Bronz Adonisznak 98,54, Gurney-nek 103,99-es átlaga volt. Azért ilyen eredmény 6-0-nál nagyon ritka.

Ross Smith-James Wade 3-6

A Players Championship döntőjébe is eljutott Ross Smith és a friss Európa-bajnok zárta az első napot a Bécs melletti Schwechatban. Nehezen indultak be a fiúk, az átlagok sem voltak olyan pazarok, 2-2-ig fej-fej mellett haladtak. Aztán Wade húzott bele, két leget nyert egymás után, biztos kiszállókkal. 5-2-nél már 96,87-es átlagig tornászta fel magát. Smith egy leg erejéig még összekapta magát, nagyon otthagyta  Wade-et, aztán ha nehezen is, de megdobta a kiszállót. De csak egy leg erejéig, de aztán Wade folytatta a menetelését és 15 nyílból eldöntötte a leget, a meccset, 92,7-tel zárt.

A második kör szombaton folytatódik. Megint este nyolctól, a következő párosítással:

  • Michael Smith–Kyle Anderson
  • Raymond van Barneveld–Raymond Smith
  • Gary Anderson–Dave Chisnall
  • Peter Wright–Gerwyn Price
  • Simon Whitlock–Daryl Gurney
  • Rob Cross–Jamie Lewis
  • Mensur Suljovic–James Wade
  • Michael van Gerwen–Damon Heta
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3314341087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása