9 Nyíl

Gerwent megint sikerült hazaküldeni

2018. november 04. 19:15 - Denis Potvin

World Series of Darts, Schwechat, Multiversum – 3. nap, délután - összefoglaló

Félreértés ne essék, nagyon nagyra becsüljük Michael van Gerwen zsenialitását, de éppen ezért nagy dolog, amikor valaki éppen le tudja őt győzni. Most a honfitársának, Raymond van Barneveldnek sikerült. Hiába jutott a világelső százas átlag fölé ez is kevés volt. James Wade elődöntőbe jutott, már csak egy párt lépésre van tőle a 2019-es Premier League. Michael Smith és Gerwyn Price is a legjobb négyben.

barney_4.jpg

Gerwyn Price-Simon Whitlock 10-7

Kemény meccs volt, előre meg nem jósolható végeredménnyel. De még közben sem lehetett eldönteni, ki jön majd ki győztesnek. Egy-egy brék, majd egy 13 nyilas leg s Price 2-1-re vezetett. Egy fordítás, majd egy 12 nyilas leg, megint Price-tól. A meccs legszebb kiszállója Whitlocké volt, T19, T19 és D18, de ezzel is 5-4-lett Price-nak. Utána viszont az ausztrál 13 és 12 nyilas leggel már átvette vezetést, de utána rögtön 6-6 lett. Utána viszont eldőlt minden, Price 9-7-re ment el, 140, 180 és 140, aztán a végén csak a harmadik nyíllal, de kiszálló Price-től, aki idén február 17-e után jutott ismét elődöntőbe.

Michael Smith-Dave Chisnall 10-5

Szép meccs volt ez is, hiszen amikor mind a két játékos a 100-as átlag fölé jut, akkor el kell ismerni a teljesítményt. Arról nem is beszélve, hogy a 15 leg során pontosan egy tucat 180-ast dobtak a felek. Arról nem is beszélve, hogy négyszer száz feletti kiszállóval fejezték be. Smith egy 141-es kiszállóval már 4-0-ra vezetett, sőt 5-0-ra is, Chizzy pedig egy 101-es kiszállóval szépített 5-1-re. Smith 13 nyilassal hozta 7-1-re a meccset. Akkor már érezhetően eldőlt mindent. Ráadásul egy 124-es kiszállóval (természetesen bullal a végén) már 9-2 volt. Nehéz volt elképzelni innen a feltámadást. De volt. 14, 11 (100-as kiszállóval), majd egy újabb 14 nyilassal Chisnall mégis visszajött a meccsbe. Chizzy még tovább is zárkózhatott volna, de nem sikerült kiszállni, Smith pedig ezt kihasználta és megnyerte a meccset.

Jamie Lewis-James Wade 5-10

Leiws eddig kiválóan versenyzett ezen a hétvégén, így komoly esélye vlt, hogy Wade-et is legyőzze. De ez a meccs nem úgy sikerült neki, ahogy valószínűleg azt elképzelte. Hiszen egészen biztosan nem 84,08-as átlagra gondolt, amikor felment a színpadra. Pedig ez lett a vége. Wade megint fantasztikus volt, hétszer dobott 180-at, 11, majd 13 nyilas leggel kezdett. Amikor lemaradt, akkor inkább hagyta, volt egy 100-as kiszállója is. 6-5-ös vezetés után pedig egész egyszerűen ott hagyta ellenfelét. Most már kijelenthető, James Wade visszatért.

Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen 10-8

A világ legjobbjának tartott Michael van Gerwent csak egészen fantasztikus játékkal lehet megverni. A kivételes produkciót most Raymond van Barneveld mutatta be, aki két vereség után, április 19-e óta először győzte le megint honfitársát. Gerwen, aki ebben a szezonban 18 tornát nyert meg, az utolsó kettőn, ami indult megint gyorsan kiesett, mintha tényleg most már tiszta erőből a vb-re készülne, amelyet legutóbb az elődöntőben bukott el. Szóval Barney nyert, de Gerwen megint száz feletti átlaggal zárt, igaz 22 kiszállójából csak nyolcat dobott be. 1-0-ra vezetett, de Barney egy 11, majd egy 12 nyilas leggel fordított, de 3-1 után Gerwen visszajött és egy 116-os kiszállóval már 3-3-ra egyenlített is. 12, utána pedig egy 14 nyilas leggel 5-3-ra, majd 6-3 is vezetett. Tök simának nézett ki a meccs, de 6-6-nál megint egyenlő volt a meccs. Barney 3-1 után 8-7-nél vezetett megint, Gerwen még egy 12 nyilas leggel, 121-es kiszállóval még szépített, de aztán az egyenlítéshez négy kiszállót is elszúrt. Barney pedig ezt kihasználta.

Este jönnek az elődöntők. A párosítás:

  • Gerwyn Price-Michael Smith
  • James Wade-Raymond van Barneveld.

Nehéz lenne megjósolni, inkább nézzük végig együtt.

Szólj hozzá!
Címkék: darts 9nyil
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr714352749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása