9 Nyíl

Öt sztár, aki nem lehet ott a Grand Slamen

2018. november 07. 11:41 - Denis Potvin

Grand Slam of Darts, Wolverhampton, Alderley - beharangozó

Szombaton kezdődik és jövő vasárnapi tart Wolverhamptonban, az Alderley-ben a 12. alkalommal megrendezésre kerülő Grand Slam of Darts. A hét elején eldőlt, hogy a selejtezőkből ki kerülnek még be a legjobb 32-be, kedden pedig már a sorsolást is megtartották. Akadtak a kvalifikációs során meglepő eredmények, most nézzük, ki az az öt legnagyobb név, aki hiányozni fog a tornáról. A dartsnews.com szedte össze.

45464838_2251323718421214_6524845759815221248_n.jpg

DARYL GURNEY

Az utóbbi időben nehéz volt elképzelni nagy tornát az északír nélkül. A tavalyi Grand Slamen a negyeddöntőig jutott, ahol Phil Taylor állította meg. The Power abban az időben úgy vélekedett Gurneyről, nem valószínű, hogy ő lesz a jövő embere, de a tehetsége azért megvan hozzá. Ebben a szezonban mindössze egy Players Championship döntő jött neki össze így selejteznie kellett, de Jan Dekker ellen a legjobb 64-ben máris elbukott. Superchin az Order of Merit 5. helyéről és a tv-ből figyeli majd a versenyt.

DAVE CHISNALL

Az utóbbi időben kezdi visszanyerni régi önmagát, de ő is csak a Players Championshippen került arany közelébe. Emelett számos negyeddöntője, de ez is csak a selejtezőre volt elég, ahol legalább ment egy kört, de Jeffrey de Zwaan végül kiverte. Szomorú tény, de ő pedig a világranglista 10. helyén állva kénytelen kihagyni a Grand Slamet.

ADRIAN LEWIS

Hasonlókat sorolhatnánk fel, mint a fenti két versenyzőnél, Lewis ráadásul 2011-ben és 2013-ban az elődöntős volt a Grand Slamen. Legutóbb 2017 áprilisában nyert tornát és a Gibraltar Darts Trophyn volt döntős (ha PC-ket nem számoljuk most ide). A selejtezőben neki Andrew Gilding jelentette a végállomást.

dave-chisnall-adrian-lewis-premier-league-darts-dublin_3286918.jpg

DARREN WEBSTER

A Demolatiion Man világranglista 13. helyéről marad le az eseményről. A selejtező elődöntőjében Ryan Searle ütötte ki. Az utóbbi időben sokakban felmerült a neve, mint opcionális Premier League-résztvevő, de ehhez kellettek volna az eredmények, mondjuk egy jó Grand Slam-szereplés. Hát ebből nem lesz már semmi. Egyébként az Order of Meritről (amelyet lentebb mutatunk és sárgával jelölve a GS-résztvevők) olyanok maradtak még le a legjobbak közül, mint Joe Cullen, Kim Huybrechts, Mervyn King, Steve Beaton, Kyle Anderson vagy Jelle Klaasen.

LISA ASHTON

Ez egy nagyon érdekes felvetés, de ha már a legendás Bobby George vetette fel, higgyük is el neki. Ashton lehetett volna Anasztaszja Dobromiszkova és Francis Hoenselaar után a harmadik BDO női világbajnok, ha létezne ilyen szabály. De ha már a PDC a világbajnoksággal nyitott a női szakág felé, könnyen megtehetné ezt egy ilyen versenyen is, arról nem is beszélve, hogy idén öt olyan BDO-s is lesz, aki a világranglista helyezése révén került be. De nem lesz ott Wolverhamptonban Scott Waites sem, aki eddigi egyetlen BDO-sként 2010-ben megnyerte a tornát, sőt 2009-ben döntőzött is Phil Taylorral.

dry4fhqwkaeeiiw.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7714358051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása